Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra se naprvní pohled jeví jako otravný a ukecaný film, který s původním komixem má pramálo příbuzného, jenže opak je pravdou. Musel jsem celý snímek vidět několikrát, aby se mi zalíbil. Nemůžu sice psát, že se jedná o nějaké veledílo, ale narozdíl od plytké jedničky se u tohohle snímku můžeme i párkrát zasmát. Humor se kreslenému Asterixovi a Obelixovi příliš nepodobá, ale rozhodně je jasně hmatatelný, neboť je silou natlačen na všechna místa, kde jen to bylo možné a to ve všech známých formách a kvalitách. Takže špatně natočený film to rozhodně je, ale také se jedná o vcelku povedenou taškařici. Jen smůla, že se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda natočí věrnou adaptaci povedených komixů nebo šílenou parodii na ostatní snímky, celkový spletenec tak působí občas příliš nerovnoměrně a nefunguje. Otázka je, co kdo od tohoto filmu očekával. 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Výměna režiséra je znát už z úvodní sekvence, avšak nemyslím, že by kvůli tomu samotný film nějak strádal. V celkovém vyznění je sice druhý Asterix praštěnější a šílenější, ale o to víc nápaditější. Jamel Debbouze byl správně uťáplý a grácie Monica Bellucci dělala spíše modelku tamním návrhářkám než Kleopatru, protože některé její kostýmy byly opravdu nezapomenutelné. Film obsahuje i pár vhodně použitých odkazů na americké snímky, nebo mi to alespoň tak chvílemi připadalo. Zkrátka se mi tento díl líbil přibližně stejně jako ten předešlý, tudíž dávám i stejné hodnocení. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se nebavil, nicméně nebavil jsem se zdaleka tak jako u stejnojmenného animáku, který krom skvělých bonmotů (které film částečně zachoval), nabízí i nepřeveditelný animovaný humor. Film se pokouší budovat hudebními čísly, která jsou svěží, jsou fajn, ale zase ne tak fajn, aby zahladila dojem plytkosti a mělkosti. Jinak si tahle francouzská taškařice udržuje slušný standard předchozího dílu – dobré efekty, dobří herci, průměrná režie. Na zaplácnutí večera tak akorát, ale kdybych měl volit mezi kreslenou a hranou podobou, nezaváhám. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím!Jedničku jsem radši nekomentoval ale tohle je co?Trapárna na entou.Komiks patří mezi můj nejoblíbenější a těšil jsem se že to bude na stejné úrovni.A teď se ptám proč tomu tak není?No protože se tam jakýsi Alain Chabat rozhodl strčit tolik trapných narážek na Star Wars,M:I-2 a další.Po milých narážkách o Brutovi ad.které jsem v sešitech tolik miloval ani vidu ani slechu.Sešit miluji takže máte štěstí že jsem nešel na odpad! 2/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než u nás sáhnete na kliku stavebního úřadu a řeknete dobrý den, ve starověkém Egyptě už stavíte. Zřejmě pomáhá krokodýlí hrozba. A když si pozvete stavební dozor z jisté galské vesničky, je už samotné budování hračkou, při kterém i Římani nasadí takové tempo, že by své hlavní město měli do 24 hodin.. Často to vypadalo, že Cannabis není jen architektův osel, ale i součást cateringu, nicméně v té šílené smršti různě inteligentního humoru se to ztratilo. Klobouk dolů před Depardieum, že se přidal do skupiny herců, kteří se nebáli pro roli drasticky zhubnout (viz. Bale v Mechanikovi nebo McConaughey v Klubu poslední naděje).. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně, kdy Amonbofis (Gérard Darmon) krmí krokodýly, říká tři jména. Avšak krokodýli jsou tam jen dva. (G3niu5)
  • První odborová mluvčí Egypťanů (Isabelle Nanty) dostala jméno Itineris, což je francouzský telefonní operátor. Ve francouzském původním znění je tak možné slyšet mimo klasického „špatného signálu" i hlášku "Vous avez deux nouveaux messages", tedy „máte dvě nové zprávy“, což je upozornění ze schránky zmeškaných hovorů tohoto operátora. (zkoumi)

Reklama

Reklama