Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na pár černoušků v Africe se jistě nenajde nikdy, kdo by nebyl seznámen s legendou o galské vesnici odolávající náporu Říma a samotného Caesara. Film je určen především mladšímu publiku a když jsem film poprvé viděl, tak jsem mladší byl. Vtipné je to pramálo, ale koukat se na film rozhodně dá. 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo a své národní hrdiny si Francouzé zfilmovat museli. Zaplaťpánbůh, že se do toho opřeli oni. Víme jak to také občas ve filmovém průmyslu bývá. Do režisérské stoličky se opřela hvězda, která každopádně věděla do čeho jde a tak to prostě nemohlo zklamat a také se to podle mě nestalo. Sice to není nijak geniální, ale zábavné určitě je. Příběh je spíše smíchanina základního prvního dílu s pár inovacemi, které ne že by překvapili, ale ač se snaží o vtip nakonec to vyzní trochu jinak. Důležitá byla hlavně věc, kdo se do hlavních rolí Asterixe a Obelixe opře. Řekl bych, že výběr se povedl na jedničku. Asterix, který by měl být lídr je sice trochu pozadu. Jenže Gerard Depardieu se pro Obelixe narodil. Tenkrát ještě trochu přitloustl a rozhodně neudělal na chybu. Vínko a sýry jeho postavě udělaly určitě dobře. Do role Obelixe určitě a nebudu lhát když řeknu, že právě kvůli němu na tenhle film, tak rád koukám. --- To je konec jeho vousu. - Na druhym konci bude on! - Tos vymyslel vlastní hlavou? ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Zidi se nejspíš snažil dokázat, že i v Evropě umíme udělat triky, ale tohle je dost laciná a pitomá konkurence Hollywoodu. Spojením německých peněz, chytrého scénáristy, jakéhokoliv šikovného evropského režiséra stylu Luca Bessona a trikařů z Nového Zelándu by mohl vzniknout krásný velkofilm. Pokud ale musí evropský vysokorozpočtový film vypadat takhle, tak to se radši vrátíme na stromy, ne? Ti Francouzi jsou ale blázni... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně pohřbené dobré jméno keltské vesnice vzdorující Římanům. Tak nějak si nedovedu představit, jestli to šlo natočit líp, ale v tom případě zbývá otázka, jestli to vůbec bylo potřeba točit? Svérázný styl kreslených Asterixů je pryč a zbyl pouze film, který do historie rozhodně díru neudělá. 60% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný přepis mého oblíbeného komiksu. Trochu přihlouplý Obelix (Gérard Depardieu) a jeho nejlepší kamarád Asterix (Christian Clavier) musí vysvobodit druida Panoramixe (Claude Piéplu) z rukou mocichtivého Římana Luciuse Detrituse (Roberto Benigni). Ochrání nejen svoji vesnici před dobytím, ale také zachrání Římskou říši před povstáním proti Césarovi (Cottfried John). Z dalších rolí: náčelník vesnice Abraracourcix (Michel Galabru), trubadůr Kakofonix (Pierre Palmade), půvabná Halabala (Laetitia Casta), pro kterou ztratil Obelix hlavu, starý Archaix (Sim) a Říman Caius Bonus (Jean-Pierre Castaldi). Příjemná, vtipná zábava. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)
  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)
  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama