Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Žil som dosť fádne, než som vás spoznal..." Richard a Depardieu ako skvelá dvojka, ktorá si to o pár rokov neskôr zopakovala v trochu lepšom prevedení - v komédii Utečenci. Zabodovali aj tu a dá sa povedať, že im to tu ide len o málo horšie ako v Utečencoch. Richarda som videl prvý krát v roli drsňáka , ale smoliarom ostáva naďalej. Dvojica súkromných detektívov slušne pobaví a ako komédia celkom ujde. Po filme som začal rozmýšľať o zmene povolania. "Práca detektíva je ťažká, ale pestrá..." 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdybych si já měl vybrat s kým pojedu pátrat po zmizelé osobě do vzdálené země, neváhal bych ani chvilinku. Vybral bych si Francise Vebera, Pierra Richarda a Gérarda Depardieu. Právě oni by byli tou nejlepší zárukou, krásného dobrodružství a stálé pohody plné smíchu. Vlastně by mě nic nechybělo, možná jen naprosto kouzelná hudba Vladimíra Cosmy. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší Richard, navíc doplněný o ranaře Depardieu. Jedna hláška střídá druhou a bránice si neoddechne ani na chvilku. Naprostá esence Richardovských smolařů a potrhloušů zasazená do akčního děje hledání jeho ženského protějšku. Nejlepší scény: letiště s vozíkem, rozhovor v letadle, návrat do baru, vězení, včela... Prostě všechno. Plná palba... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film založený na takřka geniálním nápadu, kdy se má člověk v podstatě jen díky náhodě dostat na kloub záhadě. Nápad není IMHO tak úplně využitý, ale herecké výkony to vynahrazují. Nejzajímavější částí snímku byla pro mě ta, kdy si Depardieu&Richard své charaktery v podstatě prohodí... ;-) Nápadité, Francisi... ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Kopyto je komedie založená na dvou protikladech- racionálně logické chladnosti a smolařské a nešťastnické, leč bezstarostné, letoře. Když se k tomu přičtou jména jako Pierre Richard a Gérard Depardieu, a jejich opravdu brilantní výkony, tak to již slibuje řádnou podívanou. To vše se však ještě násobí velmi kvalitním scénářem, jež dává možnost rozproudit kolotoč zábavy nejrůznějších humorných a specifických situací, do kterých se dva hlavní hrdinové dostávají. Stejně tak i velmi dobře vybranou hudbou. Ve svém žánru se dle mého názoru jedná o špičku, a proto neokrádejte sami sebe, a rozhodně tento snímek shlédněte!:) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na letisku Orly v Paríži a v meste Acapulco v Mexiku. (dyfur)
  • Scénu, ve které se Francois Perrin (Pierre Richard) připlazí zmlácený do hotelu a Campana (Gerard Depardieu) volá nosiče zavazadel, se musela točit dvaadvacetkrát, neboť byl Depardieu v té době natolik opilý, že nebyl schopen slova. Francis Veber poté raději natáčení přerušil a následující den Deperdieumu pohrozil, že pokud ještě jednou bude na scéně opilý, natáčení filmu skončí. Gerard Depardieu to vzal na vědomí a od té doby hrál v každém filmu Francise Vebera naprosto střízlivý. (Bernhardiner)
  • Pierre Richard zde jako hlavní hrdina vystupuje pod jménem Francois Perrin, stejně jako ve filmu Hračka (1976). (Evbad)

Reklama

Reklama