Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Natabar 

všechny recenze uživatele

Tak se mi nějak při pohledu na zde se vyskytující komentáře zdá, že jsem asi koukal na úplně jiný film. Je pravda, že při zmínce jména Pierre Richard do extází neupadám, ale také se ani neopupím. Čili - řekl jsem si (poté, co mi bylo Kopyto doporučeno) - zkouknu a třeba to bude zábava. Popravdě - moc nebyla. Pousmál jsem se jen párkrát; de facto nejlepší vtípek je až na konci. Což je na komedii (natožpak francouzskou) zpropadeně málo. BTW - někdo by mohl Francisi Veberovi říct, že existuje i něco jako filmová hudba, a prý to většinou filmům pomáhá. V tomto snímku se jí nepochopitelně šetřilo - nutno říci - jen ke škodě. Některá (vtipná) místa by s vhodným podmazem bodovala o hvězdičku výš. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a Gérard Depardieu je osvědčená komediální dvojka a je to parádní. Výborný námět o nemotorném Pierrovi, který má za úkol vyhledat unesenou dívku, která je stejný nemotora jako on. Komické situace, dva výborní herci, celkově velmi fajn a zábavná podívaná. Smíchy jsem se sice neválel na zemi, ale je to skvělý film. 8/10: ()

Reklama

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Kopyto je komedie založená na dvou protikladech- racionálně logické chladnosti a smolařské a nešťastnické, leč bezstarostné, letoře. Když se k tomu přičtou jména jako Pierre Richard a Gérard Depardieu, a jejich opravdu brilantní výkony, tak to již slibuje řádnou podívanou. To vše se však ještě násobí velmi kvalitním scénářem, jež dává možnost rozproudit kolotoč zábavy nejrůznějších humorných a specifických situací, do kterých se dva hlavní hrdinové dostávají. Stejně tak i velmi dobře vybranou hudbou. Ve svém žánru se dle mého názoru jedná o špičku, a proto neokrádejte sami sebe, a rozhodně tento snímek shlédněte!:) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně taková moderní pohádka s dobrodružným nádechem, zasazena do současnosti 80. let. Aneb jak si věčný smolař dokázal najít tu pravou – dívku (jak jinak, věčnou smolařku), při jejímž hledání zůstali všichni ostatní naprosto krátcí. Pohádkové vyznění zejména v závěru krásně podbarvuje symbolická scéna na plujícím dřevěném podstavci na jezírku i do toho znějící líbezně dojímavé tóny hudby z dílny Vladimíra Cosmy. Škoda, že dobře nastavená zábava na začátku, plná vtipných situací a dialogů, postupně začíná upadat do poněkud monotónního stereotypu, kdy sledujeme dokola to samé v různých variacích. Až mě ta spleť nejrůznějších smolařských vychytávek začínala otravovat a dost dlouho v druhé polovině už připadala jako nepovedený neustále opakovaný vtip. Pierre Richard si neodpustil pár svých typicky praštěných žertíků (jako třeba ten s jídelníčkem na velkém triku), ale musím opětovně říct, že Francis Veber dokázal Richarda znovu zpracovat tak, aby byl snesitelný i pro mě. Nasledující Otec a otec ze spolupráce Veber–Richard–Depardieu se mi líbili určitě o hodně víc, čemuž u Kopyta jednoznačně přizpůsobuji nižší hodnocení. 60% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a Gerald Depardieu v hlavních rolích v detektivní komedii? Upřímně, vůbec mi ty dva nešly do sebe i když oba (především Richarda) mám rád. Ale je to něco úplně podobného jako u Bourvila a Louise de Funese, jsou oba úplně jiní herci a tak jim to skvěle klape. A já našel svůj další filmový kult který budu milovat, protože Kopyto je unikatní film a ani na chvíli jsem jim Campanovi a Perrinovi nepřestal držet palce. K tomu kouzelná letní hudba Cosmy, a já si toto dobrodružství zamiloval. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Scénu, ve které se Francois Perrin (Pierre Richard) připlazí zmlácený do hotelu a Campana (Gerard Depardieu) volá nosiče zavazadel, se musela točit dvaadvacetkrát, neboť byl Depardieu v té době natolik opilý, že nebyl schopen slova. Francis Veber poté raději natáčení přerušil a následující den Deperdieumu pohrozil, že pokud ještě jednou bude na scéně opilý, natáčení filmu skončí. Gerard Depardieu to vzal na vědomí a od té doby hrál v každém filmu Francise Vebera naprosto střízlivý. (Bernhardiner)
  • Opici, která unese Francoise Perrina (Pierre Richard), hrál americký kaskadér. Měl však problém unést jak Pierra Richarda, tak i mnohem lehčího namaskovaného dvojníka. Z toho důvodu byl vyroben model vážící několik set gramů. Když se poprvé natáčela scéna, ve které se opice s Perrinem zhoupne po liáně, kaskadér manévr nezvládl a spadl na zem. Všichni na místě si mysleli, že je ten člověk mrtvý. Naštěstí si ale z incidentu odnesl jen drobné pohmožděniny. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama