Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (392)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe ako charizmatický exorcista výborný, kradne si všetku pozornosť pre seba, len mu jaksi nemá kto sekundovať. Vyčnieva od svojich hereckých spoluhráčov až tak, že všetci pôsobia nudne, nevýrazne, ba priam až neviditeľne. Neznamená to, že by napríklad taký Franco Nero hral zle, ono tu len nebolo čo hrať. Celé to stojí a padá na otcovi Gabrielovi, ktorý tu sype jednu hlášku za druhou a je radosť sa na neho pozerať. Ale čo ten zvyšok? Pravda, Asmodeus je trošku ťažký oriešok, ale inak film nemá snahu byť vyložene ambiciózny ani sa vyvarovať rôznym klišé a veciam, ktoré boli v minulosti videné už kvadriliónkrát. Neostáva tak nič iné ako pozerať sa na celkom zručne natočené, ale inak v ničom špeciálne vymetanie diabla. Plusom teda ostáva Russell Crowe, jeho skúter a hudba. Čo je síce postačujúce na dôstojný horor, no už nie tak veľmi na tri hviezdy. Fun fact: Film je inšpirovaný skutočnými zápiskami otca Gabriela Amortha, najhlavnejšieho vatikánskeho exorcistu, ktorý spísal veľké množstvo kníh, pomer fakt/fikcia je však cca 20/80, preto tu ani nenájdete tag "podľa skutočnej udalosti". Ale je zaujímavé to porovnávať a neznamená to, že existencia tohto filmu je nutne na škodu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Gratuluju tvůrcům, že našli smysluplný důvod, proč točit tisícíprvý (zív) vymítačský horor s potenciálem epického rozšíření v sequelech. Negratulu jim, že se vlastního nápadu zalekli, ucukli, a natočili tisíckrát viděné schéma. Schéma dostatečně zábavné a řemeslně zručné, aby ho stálo za to zhlédnout, ale pořád jen schéma. Russell Crowe velmi fajn, některé triky a genericky upravený démonický hlas o poznání méně fajn. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasické vymítáníčko střižené Danem Brownem a reklamou na skútr Lambretta. Nadstavbou měla možná být ta teze o vatikánském spiknutí (ups, to ne my, to on!), ale nakonec se vše rozplizlo v generickém konci, po kterém se otec Amorth nemusel obávat nočních můr (ty přijdou až v roce 1998 po MS ve fotbale). Nad svěcenou vodou to drží Maximus Scooterus, jehož svérázného kněze bych si dokázal představit ve dvojici s Jamesem Woodsem ze Scary Movie. Když můžou být Hopkins s Prycem Dva papežové, měli by dostat šanci i Dva vymítači.. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na The Pope's Exorcist som plánoval ísť pôvodne do kina. Keď sa teraz nad svojím rozhodnutím spätne zamýšľam, som rád, že som v ten večer radšej išiel na Johna Wicka 4. Nejde ani tak o to, že by Averyho novinka do exorcistického hororového podžánru nepriniesla nič nové. Jej najväčším problémom je hlavne absolútna nevýraznosť a neschopnosť vzbudiť emócie. Od úvodnej scény po finále som necítil takmer žiadne stupňovanie napätia či hrôzu a možno s výnimkou Russellovho Amortha ma nezaujímal osud žiadnej postavy. Film mal potenciál budovať aspoň mytológiu ohľadom cirkvou utajeného miesta, ale aj v tomto ohľade iba kĺzal po povrchu. Popravde nechápem, ako môže filmu niekto udeliť viac ako 3 hviezdy, pretože je v každom ohľade aj s prižmúrením oka maximálne priemerný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $18miliónov║ Tržby USA $20,009,380║ Tržby Celosvetovo $76,664,075▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Russell Crowe dokáže aj z priemerného námetu čo to vydolovať, stále to v sebe má. Máme tu pre tento krát taký skôr dobrodružnejší počin a lá Lovci diabla v xtej podobe. Nie je to priamo z rangu Conjuring ale tak niekde na pol ceste. Je to skôr taká mierne akčne uletenejšia banalitka, ktorá nestavia len na temne ale robí niektoré úseky skôr také odľahčenejšie, skoro vtipné. /55%/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (23)

  • Po skončení závěrečných titulků je možno na fotce vidět skutečnou podobu Gabriella Amortha (Russell Crowe). (pornogrind)
  • Natáčení probíhalo v Irsku od 8. do 10.2022. (Amras)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama