Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (393)

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď išiel "The Pope's Exorcist" do kina, nejako som o film nejavil záujem. Mal som pocit, že som filmoch o duchoch a vyháňaní diabla videl viacero a toto nepôsobilo, že by bolo schopné priniesť niečo nové. No bol som minimálne zvedavý, či sa tvorcom predsa len podarí spracovať film, ktorý by som si bol schopný pozrieť a nenudiť sa. A to sa im chvalabohu podarilo. Russell Crowe sa do tejto role skutočne skvele hodil a podľa mňa sa reálne snaží niečo svojej postave pridať. Rovnako to funguje lepšie ako keď som pozeral "The Vatican Tapes", ktoré sa tiež snažilo budovať na rovnakom princípe. Tam to však fungovalo o poznanie menej. Film má však aj pár dobrých zvratov ku koncu, ktoré ma prekvapili, ale fungovali. Záver indikuje, že sa máme tešiť na ďalšie pokračovania a popravde som tomu celkom otvorený. Pretože aj keď nie je film skvelý, niektoré triky nepatria medzi najlepšie a predstavenie našich postáv bolo klišé samé o sebe, tak minimálne svojim spracovaním a budovaním príbehu bol dostatočne zaujímavý na to, aby som mal záujem vidieť viac. Tak uvidíme. Možno tu bude nová dobrá hororová séria. Nechám sa prekvapiť. Hodnotenie: B ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V úvodu film baví postavou netradičního rebelského kněze, zajímavě ztělesněného skvělým Russellem Crowem. A o to více pak nebaví bezhlavým žánrovým skopitačením v poslední třetině, která je více směšná než děsivá či jakkoliv působivá. Nejlepší scéna filmu, kterou vrcholí ještě koukatelná, teprve rozvíjející se dějová linka, je někde v polovině. Kino mainstream s hvězdným hereckým tahounem, v rámci žánru stokrát zbytečnější než chuťovky, které se ani nedostanou do místních kin (X, Pearl). ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe, pak Russell Crowe a potom zbytek… protože právě ten zbytek je rutinním opakováním toho, co už jsme mnohokrát viděli. Vrchní vatikánský exorcista se po několika případech předstírání vlivem psychické poruchy setkává se skutečným zlem. Synek z neúplné rodiny, která zdědila zchátralé opatství kdesi na španělském venkově, se totiž stává obětí posedlosti démonem. Crowe (když už ho dnes máme v těch Varech…) je tu za vtipkujícího a výstředního vymítače, který roky oddaně slouží církvi, stejně jako dokáže upozornit na její nebanální vady. Máme rok 2023, takže asi není překvapením, že se maskéři a trikaři vyřádili, tudíž přerod nevinného kluka ve zjizvené umaštěné monstrum s dunivým hlasem je fajn, několika působivých momentů se dočkáme, ale přes jednohubkový průměr se tvůrci nakonec (dle očekávání) nepřekulí. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Po nevyváženém Samaritánovi se Averymu podařilo opět najít správný balanc mezi totálním uvědomělým brakem a kvalitně vystavěným filmem, jako u Overlorda. Velmi šikovná režie spolu s výkonem a postavou Russella Crowea tvoří velmi zábavný film na sledování. Člověk si užívá hlavně přítomnost a osobnost otce Gabriela a jaký vztah si vybuduje s méně zkušeným knězem. Film naťukává i zajímavé témata, ale vlastně žadné nedotáhne, což je škoda a brání mi to v tom, jít s hodnocením výš. Ovšem pořád bych rád viděl pokračování. Pokud máte jako já rádi kombinace náboženství a historických událostí s fantasy, tohle vás potěší. Jako zábavná atmosférická jednohubka na večer je to ideální, ale horor v tom nehledejte. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, za čo by som mohol toto x-té filmové vymietanie diabla ( démona, padlého anjela, alebo možno len nespokojného občana tejto planéty ) pochváliť? Za konštruktívny herecký výkon Russella Crowea, za to že sa tu v exorcistických scénach dupalo na plyn? Jedno aj druhú sú síce značnou oporou inak priemerného filmu, ale nebyť ich, tak je to za odpad. Mám k tomuto žánru slabosť, nechcem ju ale zneužiť a tak píšem, že je lepšie natočiť báchorku so skvelým hercom ( herečkou ), ako vyryhať tuctový krvák. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (23)

  • Po skončení závěrečných titulků je možno na fotce vidět skutečnou podobu Gabriella Amortha (Russell Crowe). (pornogrind)
  • Natáčení probíhalo v Irsku od 8. do 10.2022. (Amras)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama