Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (386)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak buď som vadný ja alebo niekto iný, ale čo asi tak mal flm o exorcozme priniesť za novinku: Mali z posadnutej osoby vyskočiť autoboti alebo neuveriteľný Hulk? Proste niekedy človek žasne nad tým čo sú schopní ľudia za komentáre vyprodukovať, a to ich ešte myslia aj vážne.Pohodový Russell Crowe v pohodovom filme, ktorý ponúkol presne to čo som od neho očakával a možno bude patriť k najlepším prekvapeniam filmového roku 2023. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe se zřejmě nudil v konvenčních rolích, před lety mu nevyšel jeho Jekyll/Hyde v ztroskotaném Dark Universe, tak si musel své přestřelené žánrové chutě spláchnout zde. A všechna čest, on je zároveň tím jediným důvodem, proč má smysl na tuhle schematickou rutinu bez napětí, tvůrčích nápadů a jakékoliv hororové atmosféry vůbec koukat. Je vidět, že si nevšední roli neskutečně užívá, zpestřuje ji drobnými detaily, a i ten jeho ztřeštěný italský přízvuk vás od první chvíle bude víc bavit než štvát (jednak taky proto, že není ani zdaleka tím nejhorším přízvukem ve filmu). Veškerý zbytek toho vakua kolem Crowa je však naprostá vymítací rutina od rutinního režiséra, jemuž k dobru mohu přičíst jenom to, že tam aspoň nenacpal otravné lekačky za hlasitého zvukového efektu, což je jinak mor současných hororů. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na moje počudovanie to nebolo tak zle, ako som čakal. Práve naopak. Dokonca mi ani samotný exorcizmus nevyvolal úsmev na tvári. Hoci dejová linka okolo bol len samý blábol, ale zase aspoň nič prehnané. Dokonca by tam bol aj potenciál na nekonečný seriál. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Exorcismus prosperuje, dokud ďábel pikle kuje.“ Pekelný puch, u verbala vzruch, síra versus kadidlo a pochybnosti o svéprávnosti posedlých. To vše v přímém přenosu, neb „skutečný otec Gabriele a skutečné zápisky“ (ten flanďák měl teda fantazii). Zbytečně se však netěšte, že ve vatikánské aréně Gladiátor natrhne prdel samotnému Luciferovi. Kdepak. Vládce pekel nikdy nikoho neposedá osobně. V exorcistických filmech odjakživa jen přizdisráčsky kuje pikle zpoza kotle a do předem prohraných bitev s Bohem posílá jen samé druhořadé ocasy. Dnes to odskákal sluha Asmodeus, v pekelné hierarchii až čtvrtý (!) princ v pořadí. OKÉNKO ZPOVĚDNICE: [][] Čeho se bojí lidi víme. Ale čeho se nejvíc bojí ďábel? ϢΨϢ Že někdo příjde na způsob, jak ho definitivně zničit (nápověda: peklo vymyslela církev). ϢΨϢ Že nějaká čertice začne šířit pomluvy, že Lucifer je gay. ϢΨϢ Že ho Russel Crowe přestane milovat. [][] Jo a podle vícero pramenů je kozel Asmodeus  i „rozbíječ manželství“, takže ke třem ateistickým hvězdám pro sichr přihazuji i čtvrtý otčenáš. Abych pak neměl doma s Faustkou peklo :-)). A vůbec, posedlý kardinál, jezuité celá staletí (!) ve službách Satana a chlupatý ocas, co klepe na zadní vrátka Vatikánu. Dámy a pánové exorcisti, kdo z vás to má? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Celkově to není tak slabé jako většina dnešních hororů. Jenže tomu chybí nějaká ta větší strašidelnost, lekačky a pořádný náboj, který by tento žánr měl mít. Ještě tak ta první půlka snímku mě bavila docela dost, především se o to zasloužil skvělý Russell Crowe, který vymítače sehrál na výbornou. Zbytek herců je nevýrazných. A hlavně v poslední cca třetině filmu mě to už skoro vůbec nebavilo. Technicky to bylo natočeno celkem slušně, jen už mi to vymítání přišlo jaksi dlouhé. Takže koukatelný průměr, na který se hned zapomene, ale tragédie to také není. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (23)

  • Po skončení závěrečných titulků je možno na fotce vidět skutečnou podobu Gabriella Amortha (Russell Crowe). (pornogrind)
  • Vo filme je scéna, kde Gabriele (Russel Crowe) odchádza od Kolosea v Ríme. Russell Crowe v rozhovore potvrdil, že išlo o malý odkaz na film Gladiátor (2000). (Arsenal83)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama