Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (392)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Filmů s tématikou vymítání jsem viděl spoustu, proto moje očekávání byla takřka nulová a nalákala mě výhradně inspirace skutečnou událostí a Russell Crowe. Inspirace skutečnými událostmi byla evidentně jen nepatrná, avšak Russell Crowe byl tradičně fantastický. O hororu v případě tohoto snímku nemůže být absolutně řeč. Nicméně příběh je poměrně zajímavý a hlavně děj má ohromný spád a prakticky vůbec nestihne diváky nudit. Závěrečné rozuzlení za mě bohužel extrémně přestřelené a na efekt těžce za hranicemi jakékoli uvěřitelnosti. Zřejmě na tento film brzy zapomenu, ale bavil jsem se. Asmodeus je každopádně velmi dobrý tip na jméno pro dítě. [73 %] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na moje počudovanie to nebolo tak zle, ako som čakal. Práve naopak. Dokonca mi ani samotný exorcizmus nevyvolal úsmev na tvári. Hoci dejová linka okolo bol len samý blábol, ale zase aspoň nič prehnané. Dokonca by tam bol aj potenciál na nekonečný seriál. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Začiatok veľmi sľubný. Mytológia za tým viac než uspokojivá. Viem si predstaviť sériu, viem si predstaviť viac menej všetko, čo by ma ako fanúšika podobne ladených príbehov uspokojilo. Problém je v tej americkej produkcií. Jeden z najmocnejších démonov a je porazený tak jednoducho. Budovanie vyvrcholenia je koncipovaná takmer v každej scéne a to až do takej miery, že sa funkčnosť mytológie dostáva trochu do úzadia. O postavy som sa nebál a skutočne desivých miest tam bolo veľmi málo. Ak to beriem ako temné fantasy funguje mi to trošku viac ako horor. Crowe vo svojej postave výborný. Značne si to užíva aj napriek tomu, že ku koncu už bol tak trošku karikatúrou. Vedľajšie postavy nevyužité a šablónovité.  Tu sa ukazuje určitá bezradnosť tvorcov prísť s niečím invenčným. Stále to nie je také prostoduché ako prvá The Nun, ale na to ako bolo prvých 40 minút výborných je škoda, že tých posledných 20 je tak chudobných na akúkoľvek emóciu alebo strach. Takže priemer. V správnych rukách a bez úsmevného digitálu to mohlo byť niečím viac. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Možná nevěříte v ďábla, ale on věří ve vás. Vymítání, bůh a ďábel jsou můj druhý nejmilejší šálek hned za duchy a démony. Btw dobrého a kvalitního vymítání je jako šafránu a největším problémem jsou vždy herecké výkony. Tady je téměř vše v pořádku. Crowe je naprostý ďábel (promiňte, otče) podává skvělý herecký výkon, jeho mírně ujetý a šibalský kněz nemá chybu, stejně jako jeho Italština (smekám před Crowem i režisérem, že nenechal celý film nudně mluvit všechny anglicky) díky tomu má hned film o další náboj navíc. Dialogové výměny mezi knězem a démonem mají sílu jako prase. Je to napínavé, má to atmosféru, detektivní zápletku a super creepy momenty. Nejsvěžejší horor za hodně dlouhou dobu. Avery si napravil reputaci po bídném Samaritánovi. Směj se ty, jenž nevěříš, v nestřeženém okamžiku i ty jest skončíš v jeho moci. Pecka.80%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne jsem to cekal daleko horsi, ale Avery tyhle becka docela umi. Film samozrejme tahne charismatickej Crowe, bez nej by to byl jen dalsi tuctovej vymitaci film. Jinak je to klasickej pribeh o vymitani, s klasickejma hororovejma scenama, tvurci se snazi naroubovat jeste nejaky jakoze spiknuti a fakt se jim to nedari, navic to vysumi tak nejak do ztracena. Ale jinak pohoda, dej svizne odsejpa, starej barak s katakombama je idealni misto, triky v pohode, par scen slusne napinavejch, par slusne nechutnejch a konec v pohode vygradovanej, takze jsem se vlastne vcelku bavil. Lepsi 3*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (23)

  • Na speciálních efektech se podílelo pražské trikové studio UPP. (Amras)
  • V okamžiku, kdy dojde k posednutí sestry a ta se vrhá na všechny čtyři protagonisty a chodí po místnosti jako „pavouk“, je záběr na malého kluka, který leží na lůžku a v jeho obličeji není ani stopa po znetvoření/posednutí (ve srovnání se záběry před a po). (Mashe)
  • Skutočný Amorth pre The Sunday Telegraph v roku 2000 povedal: „Každý deň sa rozprávam s diablom. Rozprávam sa s ním po latinsky. Odpovedá po taliansky. Zápasím s ním deň čo deň, 14 rokov." (Arsenal83)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama