Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

cross 

všechny recenze uživatele

Další opravdu výborná, vtipná a skvěle napsaná i zahraná francouzská komedie. Bezvýznamný človýček, který si inteligentní lží snaží zachránit práci (a potažmo i samotný život) a postupem času získá mnohem víc, je sice zcela v rámci okoukaných klišé, ale vzhledem k žánru se jich pouze příjemně dotýká a odlehčuje je vynikajícím, jemným humorem. Velmi příjemná a na první pohled zábavná komedie! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Typická francouzská komedie. Klasika tak, jak jí mám rád a chci. Čirá studnice zábavy od prověřeného Francise Vebera s výtečným Danielem Auteuilem, Gerardem, Rochefortem a Thierrym Lhermittem. Nápaditá zápletka plná povedených gagů a vynikajících hlášek a navíc s výborným českým dabingem. Tenhle film je prostě zatracená radost a nic než radost. Jedna z nejlepších francouzských komedií od roku 2000. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vivat! Francouzská komedie žije! Všichni herci jsou výborní, ovšem řekl bych, že největší hvězdou snímku je Gérard Depardieu, i když Daniel Auteuil je přesný. V menších rolích Jean Rochefort a Michel Aumont působí a připomínají staromilské časy :-) Francis Verber vychovává a nevyhýbá se ožehavým tématům. Umí jak zobrazit outsidera (scény s telefonem a opékačem topinek v pozadí s chmurnými zprávami jsou skvělé), tak vyprávět o soukromých věcech, aniž by to vyznělo sprostě, zkratkovitě nebo banálně. Spolu s postavou Felixe se i divák tak trošku mění a nechává se lehce unášet proudem inteligentní francouzské zábavy Snímek vám řekne opravdu více, než nablblé, rádobyšokující dokumenty či debaty v televizi, anebo sociologické studie. FRANCOISI? TEN SVETR JE AŽ MOC RŮŽOVÝ. NENOS HO. VYPADÁŠ V NĚM JAKO BLBEC. Jen tak dál, Francisi! Jen tak dál. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie není z rodu těch, u kterých se byste se smáli na celé kolo. Spíše pobaveně sledujete skvělé herce v "trapných" situacích - jen občas příjde skutečně nezapomenutelná hláška. Rochefortova věta: "A tohle ... tohle je výstupní kontrola" patří k tomu nejvtipnějšímu, co jsem za hodně dlouhou dobu ve filmu slyšel. Téma homosexuality je podáváno otevřeně, ale ne vulgárně, velice zajímavé je sledovat vývoj některých postav (hlavně naprosto geniální Dépardieu) a vztahů mezi nimi. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrá komedie, která není o homosexualitě, ale spíš o předsudcích mnohých heterosexuálů. Francois se začne chovat jako muž až ve chvíli, kdy to od něj nikdo nečeká. Nejde o žádnou ztřeštěnou taškařici, kde má prim Depardieu. Naopak, je to spíš úsměvná konverzačka, ve které se bez moralizování, nebo pochlebování obnažuje stará pravda, že často je lepší své okolí zaujmout třeba i negativně, než být nevýrazný a nezajímavý... neviditelný. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno