Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie, u které jsem se smál nahlas. Daniel Auteuil je skutečně univerzální herec, dokáže zahrát tvrdého policajta, malíře uniknuvšího ruchu velkoměsta, nevěrného manžela a tady ušlápnutého úředníčka předstírajícího homosexualitu. Opět se na plátně setkává s dalším výborným hercem, Gérardem Depardieu a výsledkem je vskutku zábavná podívaná. Kéž by bylo víc takových komedií. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to hezká komedie. Taková ta, kde se člověk spíš směje dialogům a tomu, jak se lidi tváří... Nesmál jsem se vyloženě nahlas, ale bylo to strašně milý. A není to pushy ani nějak nátlakově korektní. Navíc to má skvělej soundtrack od Vladimíra Cosmy, která zní jak z pecek s Richardem nebo Funesem ze 70. let. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

I já tenhle film kvůli českému distribučnímu názvu delší dobu obcházel. Věru na mou škodu. Byla chyba, že jsem si nezjistil, kdo za tímhle filmem stojí. Pánové Francis Veber, Daniel Auteuil, Gérard Depardieu a Thierry Lhermitte častokrát bývají zárukou kvality. "Le Placard" sice není taková řachanda jako Drž hubu nebo Blbec k večeři, ale za pozornost rozhodně stojí. ___ Jinak jsem o sobě zjistil, že jsem vcelku jednoduchý divák, do kolen mě totiž dostávaly hlavně scény s G. Depardieu, tedy nic tak intelektuálního (to byste do mě neřekli, co?). 80% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tys dal chlapovi růžový svetr ??" - "Je to homosexuál a měl svátek !!" ;) Geniální Francis Veber jako jeden z mála režisérů vždy dokázal uchopit na první pohled zajímavé a jednoduchoučké, byť často do jisté míry kontroverzní, téma a vytvořit kolem jeho často velmi vtipné, ač primitivní a naprosto banální, elementární myšlenky hodnotný příběh, který nikdy nenudí a téměř vždy se honosí vpravdě francouzskou zábavností v podobě ostré kritiky, která však svým nutným moralizováním nikoho nerozčiluje.. Je nutné přiznat, že se mu to daří tu s větším tu s menším úspěchem, leč právě Veberovy komedie patří k tomu nejlepšímu, co Země Galského kohouta zejména na přelomu století v rámci žánru vypustila do světa.. A nejinak je tomu s Le Placard, protože tahle komedie staví na svižnosti, údernosti a vtipnosti dialogů, tradičně i Cosmově sountracku, byť tentokrát vše táhne nad hladinu průměru zejména skvostné herecké obsazení, z něhož jako majáky ční Daniel Auteuil, který mě nesmírně překvapil svým komediálním potenciálem a jehož výraz mě prostě dostal, i dokonalý Gérard Depardieu, jehož citlivý buzerobijec Félix Santini velmi mocně asociuje jeho nejzábavnější roli z dalšího Veberova nezapomenutelného snímku Drž hubu !! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina naprosto skvělá, v ní zejména exceluje totálně ukrutně hláškující Depardieu, ty jeho vtipy fakt nemaj chybu a krom toho je tady fakt bedna, v tom obleku je narvanej jak klobása v rohlíku. Druhá půlka už je bohužel o něco slabší, v ní se zase daří Daniel Auteuil, ale už to neni ono, i když i v ní se najde několik skvělých scén, ale čim víc film spěje ke konci a konečnýmu rozuzlení, tim ztrácí na vtipnosti. Ale i tak se jedná o fakt skvělou komedii ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama