Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (272)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stylovější film za poslední dekádu těžko budu hledat. Pitof si s tím tak hezky pohrál, že hodně těžko najdu něco, co by dokázalo překonat tak zvláštně a galantně natočený film jako je Fantom Paříže. Digitální kamerou natočil totiž relativně průměrný příběh Vidocqa, detektiva, který se proplétá zkaženou Paříží. Titulní píseň k tomu všemu udělala Apocalyptica (Hope vol. 2) a to si je musím pochválit, protože ta píseň je možná tou nejlepší, kterou kdy vůbec udělali. Tu atmosféru v té hudbě totiž dokonale vystihují a hlavně prokazují, že na ní jsou experti, originalita si neklade meze. V tomto filmu rozhodně ne. Dle mého by si zasloužil daleko lepší hodnocení. Koukám, že u zdejších profíků si odsloužil jednohvězdičkovou maximálně dvouhvězdičkovou dardu. Já jsem s ním naprosto spokojen. Příběh ubíhá, na svojí průměrnost je perfektně zpracován. Lidské emoce jsou divákovi tak blízko, že blíž už ani být nemůžou. Nikdy jsem podobný film neviděl, takže další plus, které tomuto filmu rozhodně nikdo zapřít nemůže. Fantom Paříže je nejzajímavějším počinem, co jsme mohl vidět. Důležité je, že na něj jen tak nezapomenu a rád si ho opět pustím, ačkoliv je to detektivka. Ta většinou jednou stačí, ale u této se nedokážu na jedno shlédnutí nabažit. Film podporován takovou skvostnou muzikou se prostě nesmí přehlížet :) ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Pitof měl zřejmě ambice natočit film, po kterém budou diváci hledat oční bulvy pod sedadlem. Sledovat některé dynamické sekvence je stejně příjemné (a zdravé) jako pozorovat svařovací oblouk a než se hlavě podaří v tom zmatku odhadnout, co to vlastně vidí, film je dávno o pár půlvteřinových záběrů dál. ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl Gerrarda jak v tomhle filmu vypadá a slyšel že tam dělá kung-gu či co musel jsem se smát ale smích mě brzo přešel protože tenhle film je všechno jen ne k smíchu. Je napnutý od začátku do konce a nenechá vás vydechnout ani na chvíli a nejkrásnější je že do konce nevíte kdo je Fantom a hlavně že Depardieu tam nehraje jen takový štěk ale nejdůležitější roli. Kdyby se dávali ceny za nejkratší a přitom nejdůležitěší roli mohl by klidně aspirovat na titul. Tanhle film mohu jen doporučit protože mě vtáhl do děje tak silně že sem litoval že není o hodinu delší. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Popravdě, tento film by mě zcela minul, kdybych tehdy neviděl ukázku v Kinoboxu. Po jejím shlédnutí jsem věděl, že něco takového zkrátka vidět musím. A nezklamal jsem se, Francouzi opět vytvořili skvěle koukatelné "zhollywoodizované" dílko. Ano, leckomu nemusí vyhovovat bojová umění, které Alchymista předvádí, nebo originální vizuální stránka snímku, ale mě se rozhodně film velice líbil. Až na předvídatelný a přitom zvláštní konec, ale to už je taková osobní bolístka :-) ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil toho povyku kolem filmu. Je to laciná slátanina, kterou rychle Frantíci uvařili, jen aby byli první, kdo použijí digitální kameru. O.k. byli jste první. A co z toho. Občas to zaujme nadupanou atmosférou i opravdu originálními a zajímavými triky. Ale nenechte se hned zlákat a oklamat. Jindy jsou totiž záběry a různé kompozice naprosto otřesné. Jo a je to nuda a děs k posrání. A chválu si ten film může posbírat kde chce...Na pravdě (kterou mám) tím stejně nic nezmění. Pitof je skutečný nýmand. Můj vůbec první film v životě, u kterýho sem měl nutkání odejít z kina. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původní návrh scénáře od scénáristy/režiséra Davida Fakrikiana a scénáristy/herce Alexandera Pesla popisoval, jak fantom bojuje pomocí politických intrik. Dále měl film končit scénou odehrávající se 3 dny před revolucí v červenci 1830, kde se tisícovka francouzských občanů vzbouřila proti policii. Producenti to ale považovali za příliš podvratné a vyřadili to. Ponechali jen jména hlavních postav. (HappySmile)
  • Původní verze scénáře také popisovala fantomův původ, který byl přizpůsoben televiznímu seriálu z roku 1967 od Georgea Neveuxe a Marcela Bluwala. Stejně jako v Batman začíná ukazoval, jak se fantom stal policistou. Producenti však nezískali práva tohoto seriálu. (HappySmile)

Reklama

Reklama