Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (359)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Roztomile zvrhlá šílenost, které odpustíte většinu neduhů, třeba jako to, že to celé nedává smysl. Skull Island je svým nápaditým vizuálem a originální retro atmoškou sice zdaleka nepřekonán, ale Godzilla x Kong se bere ještě mnohem méně vážně než předešlé filmy z godzillího multiversu, takže vše špatné odpuštěno. Jako absolutní no-brainer je to bez problémů koukatelné. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po té, co jsem dnes málem umřel nudou při -1.0, bylo tohle přesně to, s čím jsem si musel ihned spravit chuť. Klasicky akcí nabouchaný, barevný blockbuster plný monster, tak jak to umí jenom Hollywood. Skvělá podívaná, která strašně rychle utekla. Baby opice byla cute. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk, co viděl předchozí díl(y) nemůže očekávat změnu v přístupu k látce (myšlen ten americký přístup, japonská Godzilla si žije svým životem) a po úspěchu v kinech tu máme za pár let další přírůstek. Adam Windgard a další tvůrci si dali záležet při dalším prozkoumávání toho, co se nachází pod zemským povrchem, aby bylo vše hezky vědecky podloženo a aby nabídli ještě větší atrakce a nesmyslnosti, než u předchozího covidového dílu. Godzilla X Kong je skutečně výplach mozku, který ale v Imaxu má neskutečné grády a kdyby mi bylo 12, je to můj nejoblíbenější film všech dob. (Bohužel) jsem již za život pár filmů viděl, i přesto mě tenhle monstr-kousek poměrně dobře bavil a pokud máte racionální očekávání, dostanete přesně to samé. Nic víc, nic míň. Přišlo mi, že důraz na lidské postavy je ku prospěchu bitek upozaděný (ta část, co byla vždycky nejvíc kritizovaná) a skutečně se ve střídmé stopáži od začátku freneticky jede po jedné akci za druhou, přičemž jsem si odpočinul od zběsilého tempa až po náskoku titulků. A to je také to, co chtěl film přinést. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Bože, to bola taká strašná chu... kravina, že som nevedela prestať pozerať 😂 Už roky som nezabíjala čas podobným odpadom, asi som potrebovala výplach mozgu. Scenár je defilé všetkých existujúcich katastrofických, buddy, akčných aj dobrodružných filmov dohromady. A ten bodycount! (nasleduje spoiler) Veď oni tam vyvraždili hádam 8 miliónov ľudí. No a samozrejme pamiatky! Pamiatky musia byť, lebo viac zničených pamiatok, viac adidas. Jediné logické vysvetlenie existencie tohto filmu je čistý zámer. Toto predsa nikto nemôže brať vážne 😁 (Dodatočne sa ospravedlňujem tým, ktorí to vážne berú.) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Začínám mít trošku problém si pamatovat předchozí filmy o Godzille a Kongovi, protože jich začíná být moc, takže tento film budu hodnotit samostatně, bez ohlednu na předchozí filmy. Určitě musím zmínit to, že film mě bavil, opravdu jsem seděl přikovaný u televize a s napětím sledoval děj filmu. Především postava Konga se mi líbila. Dutou zemi také tvůrci hezky ukázali, graficky je to hezky zpracováno. Za mě tedy 4*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Godzilla ve filmu podstoupí transformaci a díky tomu její ostny získají růžovou barvu, nejedná se jen o pouhé vizuální zbarvení, ale o získání síly a rychlosti. Jared Krichevsky, který stojí za vizuálním ztvárněním monster, se nechal inspirovat seriálem Dragon Ball (od r. 1986). Goku v seriálu používá techniku Kaio-ken, aby díky tomu získal větší sílu a rychlost, aby tak porazil silnější protivníky. Akira Toriyama nás inspiroval všechny, jsme mu za to vděční,“ řekl Jared Krichevsky. (Yoshitsune)
  • S rozpočtem 135 milionů amerických dolarů se jedná o „nejlevnější“ snímek ze série MonsterVerse – nejdražším filmem z tohoto univerza pak je Kong: Ostrov lebek (2017), který stál 185 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Bylo najato více než 750 komparzistů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

29.06.2024

Vytáhněte tužky a zapište si to do diáře. Studio Warner Bros. v pátek oznámilo datum premiéry dosud nespecifikovaného dalšího snímku hvězdného režiséra Denise Villeneuva (Duna: Část druhá, Blade… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama