Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Francouzský animovaný seriál pro děti o stavbě a funkci jednotlivých orgánů lidského těla... Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomto animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. Byl jednou jeden život je francouzský vzdělávací animovaný televizní seriál z roku 1987, jehož úkolem bylo přístupnou formou zprostředkovat divákům (zejména těm mladším) stavbu a funkce jednotlivých částí lidského těla. Jednotlivé procesy v lidském organizmu představují různé postavičky či mechanismy, plnící mnohé úkoly. Seriál se řadí k nejúspěšnějším dílům tohoto druhu v historii, dočkal se nadabování a odvysílání v desítkách jazyků, včetně češtiny. Má 26 epizod, jeho tvůrcem byl Albert Barillé, který vytvořil rovněž další seriály v podobném stylu, avšak s jinými tématy (například o historii lidstva či o vesmíru a o vynálezech a technice). (Česká televize)

(více)

Recenze (554)

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Musím říci a přiznat, že na tuto pohádku (odborný film:) se rád koukám znovu a znovu ač mi už (bohužel) 8 není. Lepší zpracování podobného odborného tématu pro malé děti neznám, ba naopak si myslím, že tak čtvrtina lidí ty zajímavé věci řečné právě v tomto dílu ani nezná. Samotné zpracování červených krvinek allias přenašečů kyslíku, bezva.. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Vynikající naučný seriál pro děti, ale dá se to sledovat snad v jakémkoli věku:) Krásně zpracované, tak aby to děti s radostí sledovaly a přitom se něco naučily. Pamatuju si jak jsem jako malý kluk ráno vstával na tehle báječný seriál. Nezapomenutelné. Byl jednou jeden život je můj druhý nejoblíbenější hned po Byl jednou jeden člověk. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Seriál na ktorom vyrastalo každé osemdesiatkové dieťa, ktorý dal človeku viac ako akákoľvek snaha učiteľov na základnej škole. Pozrel som to po xy rokoch s desaťročnou dcérkou, čo som zbytočne dlho čakal, takže už to nemalo taký efekt, ale stále je to dobre spracované a zo série "Bol raz jeden...", je to stále obsahovo to najlepšie. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle seriál jsem koukal už v mých školkových letech a možná že to byl můj nejoblíbenější kreslenáč, to už si nepamatuju... Maximum informací o tom, jak vlastně fungujeme podáno velmi zábavnou formou. Líbilo se mi sledovat příběhy ze života krvinek a různých buněk. Opravdu skvostné. No, ale přece jen - Objevitel je o malinko lepší. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Teprve v posledních měsících jsem u nás doma zaznamenala zvedající se kurz sledovanosti těchto DVD, byť jsem je kupovala někdy před osmi lety. Pohádkovou formou vyprávěná věda o našem těle. Zrovna pouštíme sekci o oběhové soustavě. Jeden by i vysvětloval sám jak to uvnitř běží, ale je zde hrozba přehlcení informacemi víc, než je nutné. Bude lepší, když to někdo udělá za mě a formou, která je vhodnější a navíc pobaví. To bylo zaprvé a zadruhé je to jeden z veleoblíbených seriálů mého dětství. A za třetí, když jsem promítání přerušila se slovy "běž nakrmit psa a kocura", tak to bylo hned "nééé, nech mi to taaaam!!! Ještě jeden dííííl, mamiii, prosíííím" :-)) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno