Reklama

Reklama

Vrata do podsvětí

  • Kanada The Gate
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový horor Vrata do podsvětí zaujal ve své době diváky v amerických kinech vynikajícími speciálními triky natolik, že se po dlouho dobu držel na předních místech v žebříčku divácké atraktivity v USA. Jde o film určený mládeži i dospělým. Obyčejná Americká rodina v něm zažije neobyčejný víkend, děti totiž najdou na zahradě pootevřená vrata do podsvětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Povedená 80ková záležitost. Čekal jsem něco jako Goonies v hávu horroru a dostal jsem spíš Noční můru v Elm street. :-D A chvilkama to mělo atmošku do hororu To. I přes laciné efekty to chvílema mělo atmosféru solidní, bavil jsem se a napjatě čekal jak to skončí. Očividně další inspirace pro Stranger things. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že toto je spíš horor pro děti, ale vůbec není až tak špatný. Sice na něm je vidět zub času (20 let), ale pořád je lepší a zajímavější než mnoho moderních céčkových digitálních shit hororů, které se v poslední době objevují ve videopůjčovnách a v prodeji. Glen (13-ti letý Stephen Dorff!!!) zjišťuje, že před domem se objevila díra, která je bránou do pekla. Démoni postupně ovládnou celý dům a Glenovi nezbývá nic jiného, než se proti nim postavit a zničit je. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Námět je parádní. Parta dětí na zahradě omylem otevře portál do jiné reality, možná dokonce do samotného Pekla. Jenže důležité je tam slovo "dětí". Nejde o komedii, to ani omylem. Ve skutečnosti je to na dětský film hodně drsné a strašidelné. O regulérní horor ovšem nejde. Chápu že někdo, kdo to viděl ve formativním věku z toho mohl následujících deset let žít, jenže na mě to zpětně nefunguje. A než namítnete, že ani fungovat nemůže, tak si vzpomeňte na Stranger Things, které prakticky stejný trik provedlo naprosto suverénně. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vrata do podsvětí jsou evidentně zaměřeny hlavně na ty mladší ročníky, řekl bych čertvě náctileté, to jim však nijak neubírá na poměrně nezvykle obstojné kvalitě. Když jsem to viděl poprvé, bylo mi jen o něco málo více, než hlavním hrdinům a dost mě to bavilo, působila na mě hodně ta atmosféra, kterou se ve filmu podařilo vybudovat. A stejně tak mě to baví i teď, po nějakých 17-ti letech. Příběh není nijak moc originální, ale triky jsou překvapivě dobré. Zombík vypadá tak jak má, jako mrtvola, ne jako špatně nalíčená puberťačka na diskotéce, jak se občas u těch současných filmů stává, parádní je trik s okem na dlani, démoni jsou místy humorní, místy pěkně zákeřní hajzlíci a i na drsnější scény dojde (vypíchnutí oka panenkou). Vcelku povedený snímek, řekl bych, že provedením a trikově povedenější než část současných drsněji se tvářících hororů „pro dospělé“. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rodinný horor, který se v první polovině nadechuje k efektovému strašidelnému finále, které zabírá celou polovinu druhou. Mám rád horory s dětskými hrdiny a líbila se mi ta jednoduchá zápletka s nalezením díry-brány do pekla doma na dvorku, ale scenárista se s postavami ani dějem moc nepáral a atmosféry to taky moc nepobralo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Stephen Dorff v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Scenárista Michael Nankin pôvodne plánoval aj režírovanie filmu. (odmocnina)

Reklama

Reklama