Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Na české poměry hodně zajímavá věc, ale nezvládnutá úplně nejlépe... Vynechám spoustu výhrad, jiní jich tady už napsali dost, ale celkově myslím, že to chtělo na 6ti dílný seriál mnohem vic péče o obsah a nebo to sestříhat na dvouhodinový film a úplně vynechat tu domácí bramoračku kolem Gajdošíkové... Takto je to opět nevyužitý potenciál... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voyo pokus posunout laťku v české seriálové tvorbě se povedl v ambiciózní produkci a ve výběru tématu unesených děvčat v Pakistánu a jejich záchrany, pozitivem je herecky stoprocentní Révai a v malé roli politika Plesl, ale pak to sráží to, že se to snaží rozjíždět dějově do více linek, přičemž ty vztahový věci jako souložník Koleník (snaha o erotiku jaksi vyšla naprázdno s pocitem, že na ty série ze západu nemáme) nebo sestra, která je dcerou apod, jsou často úplně zbytečné a debilní. Jako největší fail vidím v tom, že k tématu autentické drama dle skutečnosti se mixují scény alá béčkový akční film a místama nevěrohodná groteska. Mám rád Gajdošíkovou, ale tuhle roli jsem jí vůbec nevěřil. Nakonec dávám tři hvězdy za turecké lokace, solidní výpravu, protože jediný co jsem bral vážně byly scény s děvčaty nebo politiky a jejich myšlenkový pochody o výkupném. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Voyo je stále dost krkolomnou produkcí v našem rybníčku, ale s upadající kvalitou u konkurenční České televize se dá konstatovat, že stále vytváří ty poutavější minisérie a mnou dlouho vyhlížení Extraktoři jsou toho zářnou ukázkou. Sice nejsou bez chybičky, možná by jim slušely klidně jen 4 epizody, ale snaha o vytvoření drsných reálií Pákistánu a Afghánistánu v kulisách nehostinného horského Turecka na mě dýchlo správným způsobem. A to mi ke 4. hvězdě tentokrát stačilo. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Od začátku dobré, ale nevypadalo to na výbornou. I ty emoce unesených holek jsou do půlky viditelně umělé (až loutkové). Plusem je, že se seriál zlepšuje od epizody k epizodě a udržuje zájem. Ty emoce se ke konci hodně zlepšily a slimáci se taky přestávají chovat v rámci možností slušně. Ne, že bych si to přál, ale to je prostě realita u těchto zvířecích hovad. K rodinným a soukromým odbočkám postav nemám žádné výhrady. Patří k životu a tady bylo všechno v rychlém sledu. A Gajdošíková překvapila v této naprosto jiné herecké pozici.  Nebudu se vyhýbat formulce "na české poměry ...", protože nejde o světový film, ale o český film a ten taky hodnotím. A Češi tady vyjeli za filmem do extra lokalit a jino-názorových světů a dost se jim to povedlo. Dost se mi to líbilo. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Naprosto irelevantní vedlejší dějové linie a rozplizlost. Toť za mě dvě hlavní negativa, která srážejí hodnotu tohoto počinu s atraktivním tématem založeným na skutečných událostech. Ne, mě fakt absolutně nezajímá, jak patnáctiletá sestra hlavní postavy pátrá po svém otci. Mě nezajímá, jak ti dva zpravodajci spolu hrajou šachy, nezajímá mě sexuální život jednoho z nich ani to, jak si maluje kamínky. Přesně tyhle zbytečné scény vkládané mezi ty dramatické a napínavé ruinují ono drama a napínavost. To drama a napínavost, které mě třeba v případě Teheránu přimělo dát 5*. ()

Galerie (222)

Zajímavosti (3)

  • Na scénáři se podílel i investigativní reportér Jaroslav Kmenta. (Finále Plzeň)
  • Seriál se točil mimo jiné v Turecku na hranici s Íránem. (Finále Plzeň)

Reklama

Reklama