Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

tron 

všechny recenze uživatele

„Videla ste priveľa filmov, madam.“ – „Dosť na to, aby som spoznala špióna.“ Panenka blažená. Určitú historickú/informačnú hodnotu (a kameru Jana de Bonta) to má, nepopieram. Ale rozťahané tempo, mdlá atmosféra a nezáživný scenár sú silnejšie. Pokiaľ je na scéne autoritatívny Michael Douglas (ale aj John Gielgud, Joely Richardsonová a Liam Neeson), je to v poriadku. Bohužiaľ sa jedná skôr o epizódne úlohy (neviem, či je Gielgud ako nemecký špión na plátne aspoň 5 minút...) a 98% ZÁBLESKU vypĺňa nesympatická otrava Melanie Griffithová. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná válečná špiónská romance, jejímiž největšími klady jsou zvučná jména, nikoliv už výkony jejich nositelů. Některé momenty slušně napínavé, ale jelikož tušíte jak to skončí, nebere vás to ani zdaleka tolik jako by mohlo, nemluvě o tom, že právě vzhledem k obsahu je to přehnaně dlouhé. Je to takové slušně odvedené řemeslo na dnešní poměry spíše televizního formátu a já hodně váhám mezi padesáti a šedesáti procenty. Ale jo, za Joely Richardson dám 60% a zase zopakuju, že pro role z této doby se narodila:) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

není to klasickej film z války, ale to jsem podle obsazení ani nečekal. rozhodně je to zábava a docela romantika. a chvílemi člověk ani nedýchá, jak to dopadne (ne, dělám si srandu, už od začátku je jasný, jak to dopadne:). jako hodnocení tohoto filmu říkám: jen dál, jen víc, jen houšť. a to, že režisérem filmu je autor předlohy k filmu s gregory peckem Omen (česky Přichází Satan) taky něco vypovídá ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tohle přece není žádný válečný thriller, ale (svým způsobem dokonalá) filmová pocta (většinou naivním) vlasteneckým historkám o lásce a špionech ze 40.let (koneckonců, kde jinde hrdinka nasbírá svoje "špionské" zkušenosti než právě v biografu). Spíše než na děj doporučuji soustředit se na způsob snímání (Jan de Bont) a přesnou hudbu (byť M.Kamen v ústředním romantickém motivu poněkud vykrádá Morriconeho Bio Ráj). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedená romance zasazená do válečných let. Špionských praktik jsem si moc neužil, ale taky si mohli odpustit roztahat to na dvě hodiny, protože v první polovině se nic zásadního nedělo, ve druhé když to mělo gradovat, tak nic v tomhle smyslu nepřišlo. Nějaká láska sekretářky ke svému nadřízenému je mně lhostejná. Na romantiku to nemělo ty pravé herce, respektive Michael Douglas by vedle sebe potřeboval někoho jako byla Kathleen Turner, protože jim to spolu šlo dobře, na drama to bylo moc plytké a bez napětí. Je totiž z úvodní scény známo, jak to dopadne a lze si snadno odvodit, že když to přežila jedna, tak to přežije i druhý. Dal jsem filmu po letech příležitost, ale znovu mě to znudilo. Závěr byl navíc směšný. Chválím výpravu a hudbu. 40% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)
  • Při scéně v obýváku, kdy Linda spolu s otcem čte dopis, hraje "Kinderszenen," Opus 15 od Roberta Schumanna. (HellFire)

Reklama

Reklama