Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (178)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snad kvůli ne příliš nadšeným komentářům jsem očekával nic moc podívanou, a proto jsem byl mile překvapen. Film má sice kolísavé tempo, ale když dojde na akci, je to jízda. Hned úvodní scéna s drakem nemá chybu a demolice zakončená jízdními koly pobavila. Snad jen to čekání na ledové finále bylo delší, byť chápu, že postavy občas potřebovaly něco řešit. Za mě mohl být film ještě bláznivější a efektnější, páč na zmrazení města se dalo vyřádit, ale celkově jsem spokojen. Milá byla představa posmrtného života spojeného s vesmírem, potěšily postavy i odkazy - námořničtí pamprdlíci, zelený duch či posedlé CD od Spin Doctors... A když se v závěru rozezvučela Ghostbusters od Raye Parkera Jr., nostalgická slzička ukápla. Chvílemi jsem měl pocit, jestli film necílí více na dospěláky (vlastně přesně nevím, na koho měl). Když se však během závěrečných titulků plný sál dětí roztleskal (to už dnes člověk jen tak nezažije), měl jsem jasno. Někdy se mi zdá, že současný rozmazlený divák ani neví, co už by chtěl... Jak říká Škopková - Samou roztažeností už neví, co by si do tý huby dali! ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som aj celkom rada, že som na Ghostbusters: Frozen Empire neutekala hneď do kina, lebo by som asi bola mierne sklamaná. Súhlasím s hodnotením tu na čsfd (aktuálne 57%) ale zaokruhľujem vyššie na tie 3*. Sympaťák Paul Rudd a Carrie Coon mohli dostať viac spoločných scénok, tvorcovia sa mohli zamerať viac na rodinku Spengler, na budovanie ich vzájomných vzťahov a ghostbusters aktivity mohli kľudne ostať na pozadí len ako vedľajšia dejová línia, pretože už sme to videli veľakrát. Darmo, nostalgia a osemdesiatkový feeling sa nedá len tak preniesť do dnešných CGI a nasilu politicky korektných filmov. Vidieť starú partiu takmer všetkých pohromade celkom potešilo. Len prečo bol ten ľad taký sivý a nie viac do modra, to nechápem.🔥❄👻 🚫 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prznění značky Ghostbusters pokračuje i na dále, ba co víc, je to jen horší a horší, a já si tak už vlastně kladu jen jednu jedinou otázku, kdy tohle znásilňování popularity prvních dvou dílů už sakra skončí? No já upřímně doufám, že již právě touto Říší ledu, a když už by se přeci jen někdo rozhodl pořád ještě parazitovat i nadále, tak snad už s úplně jiným týmem a především naprosto odlišným přístupem, jelikož v tomto provedení je to už jen těžko snesitelná rodinná nesoudnost, co může pobavit tak akorát děti, i když v dnešní době už ani ty děti nejsou tak naivní, a příznivce rodinných trapáren, kde jsou na sebe všichni tak hodní a ohleduplní, že by se jeden poblil, ovšem takových diváků snad tolik také není. Já každopádně na této podívané nenacházím skutečně jednu jedinou pozitivní věc. Zápletka nemá tempo, její ústřední nápad je nevýrazný a nudný, celé to vůbec není ani svižné, efektů je pak sice asi dost, nicméně v dnešní době chválit film jen za průměrné a nenápadité efekty je vážně mimo mísu, jelikož to nabízí prakticky už každý druhý film a zde prostě žádný z nich není natolik ohromující, aby si mohl divák říct ono pověstné wow. Humor, či alespoň nějaká odlehčenost zde pak úplně zmizela, což vnímám jako další neuvěřitelný prohřešek, a naopak zde tvůrci vsadili na emoce a zmiňované rodinné hodnoty a s tím ať se jdou prosím pěkně vycpat, zvlášť když navíc ani nefungují. Atmosféra jinak již dávno také ztratila na kouzlu původních dílů a novou se navodit nepodařilo, no a závěrečná zásadní výtka směřuje k postavám a jejich hereckým představitelům, kteří vesměs působí nevýrazně, nezajímavě a nesympaticky, a v tomto ohledu je mi jen líto herců z původních krotitelů, kteří se zde objevují, protože tohle si fakt nezaslouží, i když na druhou stranu si za to mohou sami, když se tu rozhodli dobrovolně ztrapňovat s ostatními. Za mě zkrátka tohle není vůbec povedený film, a to ani v jednom ohledu, a jak jsem zmiňoval, já jen doufám, že tahle otravná rodinka už šanci krotit duchy fakt nikdy nedostane. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Niekedy menej znamená viac a naopak. Ghostbuster Frozen Empire sú žiarivým príkladom filmu, kde sme dostali všetko, po čom sme po toľkých rokoch túžili a to obsadenie nového filmu aj starej série pokope, dostali sme väčší rozpočet, mesto a nie malomesto a napriek tomu to bolo menej ako v prvej časti, už boli cítiť, že tu chýba tá hravosť a ide sa len na čísla, či už efektov, tak príbehových postavičiek. Nedostali sme zlý film, to ani zďaleka, ale bolo to slabšie ako predposledná časť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Předešlý díl byl fajn nostalgickou záležitostí, ve které nový tým předával lovecké řemeslo další generaci. Tvůrci tu šikovně dokázali prolnout staré s novým a celkově se na to koukalo dobře. Tady to se stejnou sestavou nefungovalo ani náhodou. Frozen Empire je jen další instantní snahou vytřískat peníze z úspěšného titulu, ale výsledkem je jen další digitální bordel s řadou trapných hlášek a nulovým důvodem k smíchu. Ušel začátek, solidní byl hlavní záporák a jakž takž ušli i herci, ale to je sakra málo. Další díl by byl jen mrháním penězi. 30% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Pracovný názov tohto filmu bol podľa hasičskej zbrojnice Ghostbusters. (Arsenal83)
  • Gil Kenan potvrdil, že zosnulý Ivan Reitman bol informovaný o plánoch filmu ešte pred svojou smrťou vo februári 2022 a všetky schválil. (Arsenal83)
  • Kumail Nanjiani uviedol, že tvorcovia filmu čerpali inšpiráciu z animovaného seriálu The Real Ghostbusters (1986–1991), pričom poznamenali, že „chceli urobiť dlhú epizódu animovaného seriálu“. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama