Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 19

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 19

Recenze (189)

higuain 

všechny recenze uživatele

Hodnocení za mě tak na pomezí tří a čtyř, zde si ale přisadím, protože při čtení většiny komentářů si připadám, že jsem asi viděl jinej film. Frozen Empire úplně v pohodě funguje jako nostalgická rodinná feel-good jednohubka, která podobně jako Afterlife (ten byl pravda přece jen o něco lepší) velmi dobře pracuje s trademarky předchozích dílů, kterým rozhodně ostudu nedělá. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Na plátna kin přilétlo volné pokračování ještě volnějšího pokračování Krotitelů duchů, kteří světlo světa spatřili v roce 1984 a stali se nesmrtelnou klasikou jenž byla následována v roce 1989 skvělým druhým dílem, v obou případech se jedná o zlatá léta Ghostbusters. V roce 2016 někdo s chybějícím mozkem nechal vzniknout něco co vzniknout ani nemělo a spousta fanoušků se snaží nemyslet na to, že něco takového vůbec v rámci duchařské klasiky vzniklo a byli by rádi kdyby to bleskurychle zaniklo. Zachránil to rok 2021 s podtitulem Odkaz, který si zaslouží být tím volným pokračováním klasického díla a na něj nyní lehce navazuje Říše ledu, která není nejlepší, ale rozhodně je fajn se na ní dívat. Z klasické party se tu pár jedinců objeví, což samozřejmě filmu, nejen díky nostalgickým vzpomínkám, velmi prospěje. Snímek se brodí nedobrými kritikami, ale já bych to tak černě neviděl, neb jsem si při něm příjemně odpočinul. ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Vidět tohle jako dítě jsem nadšenej. Má to spoustu hluchých míst a logických lapsů, Finn naprosto nevyužitej, finále antiklimatické. Ale ty jo, nechtěl jsem na to vůbec myslet. Možná mě při sledovaní posedl nějaký smířlivý duch, ale příjemně jsem se bavil. Je to průměrný rodinný film, ale je to takový ten rodinný film z roku 2011, co ho pořád opakují v televizi a vy si ho rádi pustíte. Krom toho je tu spoustu fajn gagů, nápadů, zajímavých duchů a artefaktů - takové ty věci, co se dřív do filmů dávali, ale teď už to nikdo nedělá. Režisér V tom domě straší je zpětně dost znát, já mám V tom domě straší ale moc rád, takže… fajn film, horší než Jasonův díl, ale jestli se Ghostbusters ubírá tímto směrem, osobně s tím nemám jako fanoušek problém - Kumal Nanjiani si krade každou scénu a svoji postavu idiota povyšuje na pomyslný top. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jak moc se mi líbil trailer, tak moc mě nakonec zklamal finální produkt. Obecně nemám nic proti nostalgii, v předchozím díle fungovala skvěle a opravdu sem si jí užil, nicméně v tomhle díle už se mělo jít dál, přehodit pozornost na nové postavy a ideálně to posunout do současnější roviny. Jenže nestalo se a tak se zase recykluje, protože tvůrci nejspíš nabyli dojmu že přesně tohle divák chce. Výsledkem je ovšem jen strojově přesný “blockbuster” bez duše, který na jednu dobrou scénu naservíruje půl hodinu barvené nudy. Zklamání…50% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi téma "mladí si hledají své místo v životě," něco z humoru a na rozdíl od ostatních si nemyslím, že stará garda hrála druhé housle, ale od předchozího dílu je to fakt sešup dolů (což si ale z celé CSFD myslím asi jen já). Snímek mě nijak zvlášť nenaštval, docela jsem se i bavil, ale pokud by to mělo takhle pokračovat, maximálně jeden další film by za mě stačil. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Pracovný názov tohto filmu bol podľa hasičskej zbrojnice Ghostbusters. (Arsenal83)
  • Obdobie natáčania trvalo od 20. marca do 23. júna 2023. Natáčalo sa v New Yorku (New York, USA), New Jersey (USA), Londýne, Watforde, Winnersh a Shinfield (Anglicko, Veľká Británia). (Arsenal83)
  • Kumail Nanjiani uviedol, že tvorcovia filmu čerpali inšpiráciu z animovaného seriálu The Real Ghostbusters (1986–1991), pričom poznamenali, že „chceli urobiť dlhú epizódu animovaného seriálu“. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama