Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 17

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 17

Recenze (199)

tron 

všechny recenze uživatele

Asi nie som správny človek na hodnotenie tohto filmu. Mením sa v požehnanom veku 42 rokov na ufrflaného dôchodcu, ktorý bude do zunovania tvrdiť, že jednotka a dvojka boli lepšie. Bol som na nich v kine a z Vigga a slizovej rieky mám dodnes traumu. Reštart Jasona Reitmana začal s čistým stolom a zároveň paradoxne pekne a ku koncu mimoriadne silne a dojemne (Harold Ramis) nadviazal na prvé dva trháky. Páčil sa mi, neodrovnal ma, bol skrátka fajn. Od dvojky (ehm, štvorky?) som po matných traileroch veľa nečakal... a urobil som dobre. Nie, že by bol výsledok katastrofálny... ale nie je ani svetoborný. Tvorcovia občas prídu s niečím zaujímavým a originálnym (presun duchov z miesta A do miesta B, o tom by som si s chuťou pozrel celovečerák), ale rovnako rýchlo, ako s tým prišli, to skrkvali do guľôčky a šmarili do koša. Nejeden raz výsledok vyzerá ako ťažkopádna pocta prvým dvom dielom. Takže sa vracajú nielen pani z knižnice a Slimer, ale tiež Annie Potts (ktorá vyzerá akoby od premiéry dvojky neubehlo 35 rokov, ale 10), Ernie Hudson (ktorý vyzerá na šesťdesiat a nie na temer 8O) a samozrejme Aykroyd s Murrayom. Áno, s TÝM Murrayom, ktorý zjavne zabudol na to, že v deväťdesiatkach robil všetko pre to, aby nevznikla plnohodnotná trojka. Tvorcovia každopádne neboli až takí machri, aby na návrat dokázali prehovoriť aj Petra MacNicola a legendárneho Ricka Moranisa. Pritom minule ulovili Sigourney Weaver, vzbudzovalo to otázky, čo s ňou, lež v Mrazivej hrozbe nemá ani sekundu. Inokedy to vyzerá ako remake, takže je znova prítomný natvrdnutý newyorský starosta zakazujúci krotiteľov duchov a opäť ho hrá William Atherton. Ústredný bubák je zhmotnená digitálna nuda, „ľadový“ motív tomu nič nepriniesol a Kumail Nanjiani pôsobí dojmom, že vo filme pôvodne nebol, ale štúdiu predbežný zostrih pripadal nudný a tak režisér musel dodatočne narýchlo dotočiť pár scén s novou (pseudo)vtipnou postavou. Páčilo sa mi rozširovanie resp. evolúcia univerza, takže krotiteľov je v skutočnosti oveľa viac, než budete čakať. I kvôli tomu je tu strašne veľa postáv, ale neviem, či sa dá povedať, že ten alebo onen je hlavnou postavou. Skôr mi to pripadalo ako film plný vedľajších postáv, čo je možno dobre, lebo žiadna z postáv mi nepripadala nejako enormne skvelá, takže skôr, než ma vyložene začala nudiť, objavila sa na scéne úplne iná postava. Je to roztrieštené? Samozrejme. Ale vadilo mi to? Skôr nie, ako áno. Samozrejme nechýbajú drony. Scenár je celkovo blbosť, napr. aby proti zlu ničiace veľkomesto postavili komickú figúrku, ktorá dokáže ohnúť oheň na sviečke, tak to dole klobúk. A zrejme starnem, ale pýtal som sa, či je normálne, aby neplnoletí vykonávali také nebezpečné veci a dospelí ich v tom podporovali. Nejak ma to neurážalo (hoc bolo divné, že zápletka sa naplno rozbehla až niekde v polovici, ale možno to tak aj bolo nakoniec lepšie), ale proste to bolo strašne predvídateľné a zimomriavky som mal až z poslednej scény. ()

jendAA365 

všechny recenze uživatele

Nebýt Kumaila, žánr komedie by se dal s klidnem vyškrtnout. Jinak je to ale překvapivě zábavnější, než nudná trailerová kampaň. Má to pár super nových gadgetů a v rámci možností sympatických postav. Návrat těch starých není tak křečovitý, jako v předchozím díle a vlastně se mi to jako celek líbilo víc, než minule. Škoda, že zde nikdo nedostane svůj highlight, nebo více zapamatovatelný moment. Je to prostě taková neškodná, přízemní zábava, na originál absolutně nechytající se. Rozhodně mě to ale nijak zásadně nesralo. 65% ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanda Krotitelů duchů tak, že nemám na tohle ani nostalgii (na rozdíl třeba od Jurského parku) jednička byla asi nejlepší z dvojky si pamatuji maximálně Sigourney Weaver   ženská verze je zločin proti lidstvu se zrůdičkami a díl předtím se dal , ale žádná hitparáda tohle je spíše průměr. Režíroval Keenan co má na kontě V tom domě straší! (2006) nebo třeba remake Poltergeista (2015) tak, že spíše průměrný režisér a jde to vidět. 2/3 filmu jsou takové , že se zde buduje záporák a řeší jejich práce, že dělají velké škody  a , že ta 15 letá je moc mladá na krotitelku duchů (dejme tomu, že se to odehrává po roce od předchozího dílu  tam měla 14 a nevadilo to zajímavé) pak jsou zde další minimálně tři duchové , ale ty asi nevadí  . Ta 15 letá  má navíc kamarádství s   duchem holky co uhořela a ptá se jí jaké je to umřít, aby na konci z ničeho nic to zkusila  což předchozí děj popírá a je to asi tak podobné jako kdyby se Vás ptal vegan jaké to je jíst maso a na konci si ukrojil plátek šunky a ten duch holky je jaká to náhoda kamarádka i záporáka . Ten se zde objeví tak 15 minut z ničeho nic zabije jednoho chlápka , nasadí si rohy (tohle mě připomnělo záporáka z Black Adama (2022))   a jde bojovat tam se sestaví předtím celý tým staří a noví a porazí ho. Cením si , že stará sestava předvede více než v minulém díle a není tu pro smích (až na tu ženskou) a konec má trochu hororovou atmosféru záporák vypadá jako by si odskočil zatím z posledního Hellboe: Královna krve (2019) , ale má málo prostoru navíc je divné , že jednou mluví anglicky a jednou sumersky nebo jak to bylo. P.s. ta holka pomohla těm policajtům byly tam i svědci ano zničily se tam policejní auta , ale ona nemohla za to, že ten duch skočil na ně a oni je za to vyhodili a je ukončily navíc ukončili takovým způsobem , že jim dali pouze zámky na tu jejich pracovnu ani auta jim nezabavili.  P.s. 2 Rudd je zde příšerný byl i v minulém díle , ale tady ještě více a potvrzuje to co jsem psal už kdysi tyhle herci z Marvelovek kromě nich jsou příšerní tady bych dával zlatou malinku (horší je už pouze pán ohně)  jinak  oceňuji opět marshmallowce. P.s. 3 proč ty duchy vůbec vypouštěl vůbec mu nepomohli sám byl tak op, že je dal všechny  , ale asi si musí obhájit případně další díl   40 procent snad další díly nebudou. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Vidět tohle jako dítě jsem nadšenej. Má to spoustu hluchých míst a logických lapsů, Finn naprosto nevyužitej, finále antiklimatické. Ale ty jo, nechtěl jsem na to vůbec myslet. Možná mě při sledovaní posedl nějaký smířlivý duch, ale příjemně jsem se bavil. Je to průměrný rodinný film, ale je to takový ten rodinný film z roku 2011, co ho pořád opakují v televizi a vy si ho rádi pustíte. Krom toho je tu spoustu fajn gagů, nápadů, zajímavých duchů a artefaktů - takové ty věci, co se dřív do filmů dávali, ale teď už to nikdo nedělá. Režisér V tom domě straší je zpětně dost znát, já mám V tom domě straší ale moc rád, takže… fajn film, horší než Jasonův díl, ale jestli se Ghostbusters ubírá tímto směrem, osobně s tím nemám jako fanoušek problém - Kumal Nanjiani si krade každou scénu a svoji postavu idiota povyšuje na pomyslný top. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jak moc se mi líbil trailer, tak moc mě nakonec zklamal finální produkt. Obecně nemám nic proti nostalgii, v předchozím díle fungovala skvěle a opravdu sem si jí užil, nicméně v tomhle díle už se mělo jít dál, přehodit pozornost na nové postavy a ideálně to posunout do současnější roviny. Jenže nestalo se a tak se zase recykluje, protože tvůrci nejspíš nabyli dojmu že přesně tohle divák chce. Výsledkem je ovšem jen strojově přesný “blockbuster” bez duše, který na jednu dobrou scénu naservíruje půl hodinu barvené nudy. Zklamání…50% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (VášaVF)
  • Toto je prvý film z franšízy Ghostbusters, ktorý bol vydaný po smrti spolutvorcu franšízy a otca Jasona Reitmana Ivana Reitmana. Ten posmrtne získal kredit ako producent po boku svojho syna a Jasona Blumenfelda. Film je venovaný Reitmanovej pamiatke a oslavuje 40. výročie prvého filmu. (Arsenal83)
  • Mckenna Grace povedala, že jej bolo zaťažko pracovať s pôvodným obsadením v porovnaní s Krotitelia duchov: Dedičstvo (2021), kde pôvodní herci prišli neskoro do filmu a boli na natáčaní len 2 týždne. V tomto prípade však pôvodní herci boli na pľaci 90% času a Grace priznala, že aj keď bola zábava s nimi pracovať a počúvať ich príbehy, cítila sa aj trochu vystrašená a znepokojená tým, že niečo pokazí pred chlapíkmi, ktorí to celé začali pred 40 rokmi. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama