Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 18

Recenze (180)

jendAA365 

všechny recenze uživatele

Nebýt Kumaila, žánr komedie by se dal s klidnem vyškrtnout. Jinak je to ale překvapivě zábavnější, než nudná trailerová kampaň. Má to pár super nových gadgetů a v rámci možností sympatických postav. Návrat těch starých není tak křečovitý, jako v předchozím díle a vlastně se mi to jako celek líbilo víc, než minule. Škoda, že zde nikdo nedostane svůj highlight, nebo více zapamatovatelný moment. Je to prostě taková neškodná, přízemní zábava, na originál absolutně nechytající se. Rozhodně mě to ale nijak zásadně nesralo. 65% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní a krutě zábavná osmdesátková podívaná, která svou nostalgicky laděnou strunou úspěšně navazuje na Krotitelé duchů: Odkaz. Režisér Gil Kenan ukazuje v Říši ledu svůj jedinečný cit pro filmařinu a obrovskou dávku lásky k původní předloze, které svým pojetím vzdává hold. Již pouhá práce s tóny a zvuky z prvních Krotitelů duchů je naprosto brilantní a vrátí vás v čase zpět. Dále tu pozorný divák dostane obrovskou nálož easter eggů (např. na Jurský park), slovních hříček a narážek, které naplno eskalují, pokud jste fanouškem původních dvou filmů. Scény se lvem, Pánem ohně, knihovnou, Wenkmanovou pracovnou byly jednou velkou laskominou, která neměla sebemenší chybu. Sám Ivan Reitman by byl z konečného výsledku naprosto nadšený. Za mě prozatím největší a nejpříjemnější kinopřekvapení roku 2024. Brzy vyrazím na opáčko. Všem fanouškům Ghostbusters jedno velké doporučení, nebudete zklamaní. Plný počet hvězd, přesně takto mají vypadat Krotitelé duchů. 👌 (10.04.2024, ČSFD projekce Černý most) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak mě předchozí "Odkaz" překvapil a pobavil, tak mě "Říše ledu" zhnusila a unudila. Ničím fungující film, který více než posledně sází na nostalgii a jediné čím láká diváky jsou tváře, které jsou známe z původních filmů. Jinak nuda a šeď jedoucí na neutrál, otravující nesympatickými postavami i nicotným, nikam nesměřujícím příběhem. Snad to tentokrát bude definitivní konec. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se snažili vytvořit komplexnější svět pro své blockbusterování, ale z pohledu diváka to vypadá spíš jako že se snaží plátno přeplácat vším možným, aby nebylo vidět, že tam není žádná náplň. Chybělo tomu jakékoliv kouzlo, ani ta milionkrát vzývaná nostalgie nefunguje. Kumail Nanjiani mohl být fantastický, kdyby tam nebyl tak málo. Příště míň cameí a jeden pořádný příběh, prosím. Respektive už netočte žádné další, prosím prosím. A ještě vlastně bonusová speciální zmínka pro postavu Pattona Oswalta, vždyť vidíte, dokážete vymýšlet nové svěží věci a postavy, které dávají smysl v rámci vašeho světa, tak proč tak dlíte na minulosti a opakování toho samého. ()

AndrejBB 

všechny recenze uživatele

Trvalo hodinu aj dvadsať minút, kým sa niečo začalo diať. Akurát, že aj tak sa vlastne nedialo skoro nič. Tvorcovia si zrejme mysleli, že keď do tej nudy občas hodia nejakú nostalgickú spomienku (aj keď úplne samoúčelnú, bez akejkoľvek náväznosti na dej), tak si divák nevšimne, že sa tam vlastne nič nedeje. Ešte aj vyvrcholenie filmu bolo úplne statické. Pritom samotný nápad bol dobrý, akurát to, čo sa stalo na konci filmu sa malo stať na začiatku. V konečnom dôsledku o filme najviac povie to, že v 5. deň premietania bola kinosála úplne prázdna. A ľudia čo neprišli spravili dobre. Pochváliť sa dajú výkony hercov, ktorí však nemali veľmi s čím pracovať. Vizuálne je to tiež pekné, ale to nestačí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Mckenna Grace povedala, že jej bolo zaťažko pracovať s pôvodným obsadením v porovnaní s Krotitelia duchov: Dedičstvo (2021), kde pôvodní herci prišli neskoro do filmu a boli na natáčaní len 2 týždne. V tomto prípade však pôvodní herci boli na pľaci 90% času a Grace priznala, že aj keď bola zábava s nimi pracovať a počúvať ich príbehy, cítila sa aj trochu vystrašená a znepokojená tým, že niečo pokazí pred chlapíkmi, ktorí to celé začali pred 40 rokmi. (Arsenal83)
  • Toto je prvý film z franšízy Ghostbusters, ktorý bol vydaný po smrti spolutvorcu franšízy a otca Jasona Reitmana Ivana Reitmana. Ten posmrtne získal kredit ako producent po boku svojho syna a Jasona Blumenfelda. Film je venovaný Reitmanovej pamiatke a oslavuje 40. výročie prvého filmu. (Arsenal83)
  • Kumail Nanjiani uviedol, že tvorcovia filmu čerpali inšpiráciu z animovaného seriálu The Real Ghostbusters (1986–1991), pričom poznamenali, že „chceli urobiť dlhú epizódu animovaného seriálu“. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama