Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*NA NARODENINY NECHCEM* Vydarené pokračovanie a miestami som sa pristihol pri myšlienke, že druhé vyčíňanie Chuckyho sa mi páči o niečo viac, ako to prvé. Bolo to spôsobené aj tým, že nesmrteľná bábika tu dostala oveľa viac priestoru, bola oveľa viac naladená na vraždiacu strunu a jej gestá a hlášky boli veľmi dobre umiestnené (= hodiace sa k situácii), pestrejšie a zábavné ("You've been very naughty Miss Kettlewell." "I promise I won't kill anyone else." "You act like you've never seen a dead body before!" "How's it hangin', Phil?"). Taktiež sa mi pokračovanie zdalo strašidelnejšie a napínavejšie, Chuckyho smrť nechutnejšia, a tam, kde sa jednotka snažila o vytvorenie najmä tiesnivej atmosféry využívajúcej fakt, že bábika ožila a postupne koná svoje dielo, dvojka vsadila na akciu a príbeh, kde sa bábika takmer od začiatku filmu zbavuje jedného protagonistu za druhým. Verdikt v 1 vete: Druhé akčnejšie a krvavejšie vyčíňanie bábiky. 29.08.11 ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Chucky je pěkně odolnej malej zrzavej parchant a ani jeho upálení, které jste mohli vidět v prvním díle, ho nezastaví. Továrna na hračky totiž ze zbytků jeho původního těla vytvoří novou panenku a duše Charlese Lee Raye v ní znovu ožije. A opět se snaží dostat Andyho... Ve dvojce se oproti prvnímu dílu dočkáme více vražd a Chucky začíná navíc docela hláškovat, takže místy je to vážně sranda. Opět se sice nejedná o horor, ze kterého byste nemohli strachy spát (pokud nejste děti), ale nudit se nebudete. Je trochu škoda, že konec je dost nepovedený. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvý film s Chuckym ktorý som ako 12 ročný videl v TV. O to viac ma vtedy mrzelo že som bol do príbehu vtiahnutý v momente kedy dávajú do poriadku spálenú figúrku netušiac čo sa dialo predtým. To mi však nebránilo si užiť tento horor zo všetkým. Keď som si to pozrel o desať rokov neskôr čuduj sa svete ono ma to bavilo znova ! Paranoidné predstavy malého dieťaťa ktoré sa premieňajú na skutočnosť a vynaliezavá bábika s dušou masového vraha s neuveriteľnou kadenciou hlášok ma opäť bavili. Je to rok 1990 ale 80´s hororový feeling nezaprie absolútne ničím...soundtrack atď.... Najviac ma bavil ten rozťahaný koniec.. Chucky nie a nie zomrieť... odsekne si ruku, roztavia sa mu nohy, roztaví sa celí... a on ešte stále žije... najbrutálnejšia smrť spomedzi všetkých častí, aj keď mu trojka šľape na päty. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Musím změnit, po proležení v hlavě, hodnocení ze 4 na 5. I když je začátek Child's Play 2 všelijaký a svým způsobem i nelogický, tak byla hlavní jedna věc. Chuckie je zpět v plné síle! Někdo pochopil, že Chuckie je moc velká postava na to, aby z ní nešlo vytřískat více, než jeden film. Proto jsem se bál, že dvojka bude mít bezduchý příběh založený jen na dalších vraždách. Naštěstí se to nepotvrdilo a vyklubal se z toho děj mající hlavu a patu. Děj místy dosti napínavý (scéna ve sklepě byla skvělá), hudba sice klasická na starší snímky ale nerušila, naopak a v neposlední řadě skvělé herecké výkony. Oproti jedničce zde dostal Andy daleko více prostoru, díky tomu že nyní je příběh založen jen na Andy vs. Chuckie, a to je jen a jen dobře. Jak Alex Vincent zahrál dobře jedničku, tak ve dvojce až zářil. Moc pěkně zahraná role a škoda, že po Child's Play 2 už vlastně nic nenatočil. Chuckie zde také dostal více prostoru a utvrdil mě, že je to skvělá postava, nehledě na snad až lepší provedení panenky než v prvním díle, což jsem skoro pokládal na tu dobu za nemožné. Chuckie vládne filmu, jde z něj strach a má skvělý smysl pro černý humor ("Ty prokletý ženský za volantem."). Sice na konci už skoro připomíná Jasona X, kterému se také nechtělo moc umírat, ale to vůbec nevadí, jelikož člověk si ho i tak oblíbí a až mu skoro fandí (pak se ale ocitá v těžké situaci, protože fandí i Andymu). Nemohu ale opomenout moc dobrosrdečnou postavu paní Joanne Simpson a už vůbec ne postavu Kyle, kterou jsem si v průběhu filmu moc oblíbil. Celkově, nesouhlasím že dvojka je slabší než jednička. Dvojka je podle mě dobrým pokračováním, s moc dobrou atmosférou a hereckými výkony, kde na Andyho a Chuckieho diváci již znají a mají k nim nějaký vztah, což filmu dodává daleko větší náboj. Jen. Jednička Child's Play byla něco nového, svým způsobem jedinečného, a chápu, že některým se pokračování zdá zbytečné, i když takový pocit osobně nemám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je krásná věc, ale nezařídí úplně všechno. Chucky, respektive sériový vrah Charles Lee Ray, je zpátky, má zlověstný výraz a rozumí si s čepelí nože. A má smysl pro dost černý humor. Dobře víme, kam to celé směřuje. Motiv vraždící panenky, která má naopak přinášet radost, tehdy prostě dokonale fungoval a i moje generace se nechala děsit a napínat solidní prací maskérů a trikařů. Ať jsme ale féroví, herecké výkony byly jalové a nešlo přehlédnout velké množství přešlapů a logických lapsů, kdy prostě tvůrci přišli s první pytlovinou, která je napadla, ač úplně nenavazovala na předešlé dění. A u dvojky to platí dvojnásob. Přesto „oceňuji“, že se tvůrci nebáli udělat z něčeho (tady můžeme polemizovat) roztomilého něco děsivého. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se také v Kalifornii, a to od 6. listopadu 1989 do 1. února 1990. (Varan)
  • Jediný film série, v ktorom Chucky nepoužije skutočnú strelnú zbraň. (FromHell)

Reklama

Reklama