Reklama

Reklama

Barva noci

Trailer

Obsahy(1)

Keď sa u nepodarí zabrániť svojmu pacientovi v samovražde, vzdáva sa psychológ Bill Capa (Bruce Willis) svojej praxe. Len čo navštívi kolegu, kamaráta z výšky, je tento zavraždený a hlavné podozrenie padá na členov skupiny Billovych psychicky labilných klientov. Psychológ urobí osudovú chybu, keď sa zamiluje do jedného z nich, krehkej Rose (Jane March). (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

tron 

všechny recenze uživatele

Šesť blbcov a jeden Bruce Willis sedia v miestnosti, dve hodiny prenášajú bláboly, tvária sa záhadne a má to byť ako od Hitchcocka. Ruka v ruke s otrasným scenárom kráča mdlá réžia, úžasne prehajdákané herecké obsadenie (Blades, Henriksen, La Salle z Pohotovosti, Brad Dourif) a zlyhal i sex; žiadny sympatický škandál a lá rafinovaný ZÁKLADNÝ INŠTINKT sa nekoná (odporúčam len nevystrihnutý penis Brucea Willisa v bazéne). Smutnú korunku tomuto hlúpemu prasiatku nasadí tragikomicky kvázi šokujúca záverečná pointa. Režisér bol potrestaný tým, že nakoniec vo finálnom zostrihu nechal Willisovu chloubu a odvtedy nenatočil jediný film. Verhoevenov zvrhlý trhák odštartoval hollywoodsku vlnu erotických trilerov, ale prakticky žiadny z nich sa nevyrovnal blbnutiu Michaela Douglasa a Sharon Stone. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vystříhat z toho všechny erotické scény, vatu v podobě popojíždění po LA, zbytečné linie, zkrátit tak na 80 minut, je to velmi slušný thriller, dobře vymyšlený (i když trochu za vlasy přitažený). Velkou roli na tom má kamera a výprava filmu, i některé herecké výkony. A štve mne, že osud pondělní skupinky nebyl dokončen, vše zůstalo viset v luftě. Jinak Jane March mi tak nějak eroticky přitažlivá nepřišla, i když hrála jednu chvíli lolitku, fakt nevím proč. Jo, a taky by mě zajímalo, jak při tom provozu zvládala být chvílemi třeba na dvou místech současně? ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem Barvu noci nevnímal tak kritickým okem, ale bylo mi 12 a Jane March nevypadá nahá vůbec špatně, tak to mě omlouvá;). Dnes tento film vnímám jako spálenou velkou příležitost a je mi upřímně líto Rushe, který zahodil šanci na velký film. Příběh má nápad a samotná pointa je příjemně mrazivá. Rushovi však rozpadl film pod rukama a nedokázal potencionálně silný příběh ukočírovat. Důkazem toho je již vražda Capova přítele, která je TAK nechtěně vtipně natočená, že by si to snad zasloužilo i nějaké ocenění. Rush totálně selhává v budování napětí a jeho "erotické" scény jsou akorát rušivé (upřímně bych je z filmu nejraději vyhodil, protože v Hitchcockovsky laděném thrilleru je to jak špatný vtip). Pod Rushovým vedením ani někteří slušní herci nejsou schopni vykřesat víc, než průměrné výkony (ze šesti cvoků, které Bill hlídá, příjemně překvapí akorát Lance Henriksen). Ani charismatický Bruce Willis to tentokrát nedokáže zachránit - i když se snaží, naslouchajícího psychologa mu zde prostě nevěřím. Zbývá tak několik povedenějších momentů, zajímavý, ale hrubě nevyužitý příběh a dokonale cynický poručík Hector Martinez v podání Rubéna Bladesa. Jeho dialogy s Capou jsou naprosto to nejlepší, co Barva noci nabízí. 2 1/2* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na začátku 90. let měly tehdejší akční hvězdy Sly, Švancík i Willis dojem že si mohou dovolit hrát v čemkoliv a divák jim to s přehledem sežere a bude se do kina nadšeně hrnout hlavně kvůli nim. Muselo být hrozné zjištění hlavně pro Willise, že když hraje v podobné sračce jako Barva noci, bude moc rád když se na film při trošku dobré vůle podaří jeho fanouškům vůbec zapomenout. Na druhou stranu si zde Bruce poprvé v kariéře vyzkoušel roli psychologa, což se mu později i docela hodilo. Třetí plus vidím v krásné Jane March. Snímek je jinak neskutečně natáhlý a zmatený. Jsem rád že jej mám za sebou. 30% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ač se Willis v roli psychologa v Šestém smyslu osvědčil, v tohle filmu se mu to zdaleka nepovedlo. Celkově je film neskutečně roztahaný, nezajímavý, a herci, ač jsou to vesměs dobří jedinci, neskutečně přehrávají, zvlášť Blades byl děsný. Chyba byla ale nejvíc na straně režiséra, který nedokázal jednotlivé scény dobře spojit a vytvořit fungující celek. Takhle vzniklo dobře obsazené cosi, bez napětí, za to s Brucovým penisem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Časopis MAXIM označil sexuálne scény vo filme za najlepšie sexuálne scény vo filmovej histórii. (m.a.t.o.)
  • Bruce Willis (Bill Capa) později komentoval, že s natáčením záběrů, v nichž byl nahý, neměl problém, "protože režisér mi poskytl možnost ovlivnit výběr těch scén. Tak jsem mu řekl: 'Nechci vidět svýho pinďoura, jak se houpe v bazénu.' Ale dopadlo to jinak. (...) Když jsme byli hotovi s natáčením, začali se distributor a režisér hádat o konečný střih. Pak se dohodli na kompromisu: Rush si stůj režisérský sestřih udělá na videu a v kinech poběží kratší verze. Jenže jsem neměl žádnou písemnou dohodu, a tak se stalo, že je můj pinďour zvěčněný na laserovém disku. Byl jsem naštvaný, ale nemohl jsem s tím nic dělat. V Hollywoodu jsou jen dva druhy lidí: několik málo slušných, a ti ostatní - ti vás napálí, kde můžou. Neexistuje bezohlednější branže." (NIRO)

Reklama

Reklama