Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všichni ji chtějí, ale ... Hořce úsměvný pohled na začátek životní kariéry mladé učitelky, natočený podle prvního scénáře Haliny Pawlowské, který napsala ještě za svých studií. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

To bylo tak. Bylo mi asi sedm let, když jsme se s mladším bratrem vypravili do kina na Lucii postrach ulice. Nadšen tímto hodnotným filmem, špatně jsem pochopil informaci, že příště bude druhý díl, i koupili jsme si lístky na odpolední představení, čímž nám nezbylo na zmrzlinu. Při čtvrthodinovém úvodníku, v němž před nehybnou kamerou hrála nějaká dechovka, jsem fyzicky trpěl (v sedmi letech je i čtvrthodina agresívní nudy nesnesitelně dlouhá), ale při pomyšlení na Lucii jsem věděl, že to stojí za to. Dechovka konečně zmizela a na plátně se místo Lucie objevila jakási Eva, po níž se chce, aby se vdala. Zhlédli jsme ten nečekaný film až do konce, pravdaže lehce konsternováni. Víckrát jsem se s ním nesetkal, ale jeho název mi utkvěl v paměti. Stejně jako jediná momentka, totiž ta, kdy se Eva nachází v posteli s Kratinou. Jako na potvoru je Kratinův ksicht tím jediným, co mi zůstalo v hlavě. Uznáte, že za to hvězdička nebude. Jo a to kino, tak to už nestojí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Silný ženský film. Pawlowská se vkusně vypsala z životních karambolů, poukázala na to, že tyhlety Kratiny člověk nepotřebuje ani co by se za nehet vešlo, stejně jako, že nejlepší je si rodiče moc nepřipouštět k tělu a pak už to celkem jde. Sladký Hartl na závěr dává naději a Iva Hüttnerová naštěstí přispěla jen svým výtvarnem. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když je žena náročná a odmítá jednoho nápadníka za druhým, ať se nediví, že pak musí sama doma zahánět chmury žrádlem. Přitom se kolem ní ženiši jen točili, pravda, občas trochu postarší a oslizlí (Krška), nebo poněkud nesmělí a divní (Jelínek v pro něj nezvyklé roli), popř. fešáci, ale zadaní (Kratina) ale kdyby přivřela obě oči, určitě by se přes ty maličkosti hravě přenesla a mohla být šťastná. Jinak fakt nevím, co maj lidi proti Cikánům... jak hezky film ukázal, nejenže zdarma opraví rozbité okno, ale ještě k tomu pěkně od podlahy zahrají! ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Jsou tu slušné momenty, ale reakce některých postav jsou pro mě nepochopitelné. Kdyby to byla nějaká crazy komedie, tak bych se nad tím nepozastavovala, ale ono to mělo být asi spíše realistické dílko, no a to se teda na mě nezlobte, vy, co tu chválíte Halinu, za "jako ze života", ale to teda rozhodně ne! Nicméně se to dalo odkoukat a pohled na Přeučila v síťovaném tílku s dírou mě bude budit ze spaní ještě hodně dlouho. Ovšem na druhou stranu, co to tam předváděl Luťanský, to mi hlava nebere. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tehdy mi jméno Haliny Pawlovské v titulkách absolutně nic neříkalo a ani jsem pořádně nevěděla, kdo to je. To jsem se samozřejmě dozvěděla o mnoho let později. Ale už tady ukázala, že má cit pro psaní scénářů k příběhům ze života. Tak ať u nich radši zůstane a necpe se do přiblblých televizních reklam. Souhlasím s Tosimem, jednu chvíli jsem si myslela, že koukám na mladou Halinu Pawlovskou. Jindra Bartošová mi ji silně připomínala. Halina určitě do postavy učitelky Šebkové vložila kousek sebe. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama