Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mála filmov, ktoré neviem ohodnotiť, respektíve mám zmiešané pocity, preto to dávam kompromisne nas tri hviezdičky: Ako horor to bolo dosť mizerné (akr taká klasická kriminálka kde je akurát páchateľom temná sila) a dialógy a scény týkajúce sa pátrania po démonovi boli občas nezmyselné, chaotické či mierne nelogické ALE niektoré režisérove nápady a réžia v niektorých scénach je (neviem, či zámerne, nechtiac alebo vďaka prirodezenému talentu) až prekvapivo nekonvenčná na to, že sa jdná o tretie pokračovanie komerčne úspešného horroru, navyše - dialógy medzi kňazom a jeho kamarátom detektívom či niektoré detektívové hlášky sú perly slova hodné možno aj do allenových či coenovských komédií. Naozaj zvláštny úkaz na filmovej scéne ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Přes dlouhé přemlouvání jsem se pustil do dalšího dílu exorcismu. Po obrovském zklamání a to druhém díle, přišlo menší zlepšení. Velká chyba byla délka a to 105 minut, protože se člověk ze začátku dost nudí. Hodně dlouho trvá než se vše rozjede. Minimálně do závěru nebo spíš kvůli závěru stačí počkat, protože ten stál za pochvalu. Kdyby se vše chytlo daleko dřív mohlo být hodnocení lepší, ale bohužel. Exorcist III je tedy o něco lepší než předchozí druhý díl, ale jedničce nesahá ani po paty.. 4/10 = 45% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Richard Burton neuspět, tam George C. Scott exceluje a ukazuje, jak byl skvělým hercem. Ale je to dáno i tím, že tenhle snímek má mnohem zajímavější scénář než dvojka. Tohle je příběh, který vás bude zajímat a který vás bude děsit. To je strašně dobře. Série dostala nový lesk, který není moc matný. Nesmíte ale čekat něco, co by bylo podobné prvnímu filmu. Tohle je jiné a já jsem za to rád. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Po většinu času ucházející mysteriózní detektivka s několika roztomile úchylnými scénami, která navazuje na původní film pouze dějově, nikoliv stylově a ani zdaleka žánrově, se z nějakého mně neznámého důvodu v závěru překlopí v béčkový horor prezentující se kupou laciných triků a ohavně neumětelským finále, nad jehož trapností mi zůstává rozum stát. Slabé 2*. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Na třetím Vymítači nejvíce potěší, že se dějově výrazně liší od předchozích dvou (od prequelu samozřejmě také). O vymítání jako takové tu takřka vůbec nejde a celý film je spíše jakási hororová detektivka, odehrávající se převážně v psychiatrické léčebně. Oproti ostatním dílům jde o poměrně skromný a nenápadný snímek, prostý extrémní brutality, krve, nechutností a obscénností (žádnou masturbaci s krucifixem tu vážně nečekejte). Temná (či spíše potemnělá) atmosféra nechybí, ale za 105 minut toho ten film příliš nenabídne (a některé docela důležité detaily příběhu jsem ani moc nepochopil). Přesto se jedná o nejlepší pokračování Friedkinova původního filmu. 60 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Fínska skupina "Children of Bodom",  hrajúca melodický death metal, využila krátky úryvok z filmu vo svojej piesni "Taste Of My Scythe" z albumu "Follow The Reaper" (2000). (Kusko.t2)
  • Rakouská metalová kapela Belphegor použila krátký úryvek z tohoto filmu na začátku písně „Swinefever - Regent of Pigs“ (z alba „Totenritual“). Jedná se o finální scénu vymítání v cele. (Seabeast)

Reklama

Reklama