Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není to záběr po záběru navlas stejný remake jako třeba Hanekeho americká verze Funny Games, ale je skoro stejný. Některé scény chybí, něco málo dialogů bylo přizpůsobeno americkému prostředí, ale v podstatě se jedná o naprosto totožný film. A přece se mi líbil o něco víc než "jednička", ani vlastně nevím proč, možná kvůli uvěřitelnějším hercům... McGregora nemusím ale sedl mi víc než Waldau, Brolin určitě nebyl horší než Bodnia, a Patricia jakbysmet. Nejlepší byl ve své roli ovšem Nolte, o tom žádná. Takže dávám o jednu víc... I když jak si teď uvědomuju, v něčem měl originál přece jen navrch, a to v postavě Joyce. Ta dánská nebyla o jednu, ale minimálně o dvě třídy lepší než americká. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Ole Bornedal natočil šťavnaté soustíčko, všechno už tu někdy bylo, ale i tak. Ewan McGregor jako mladý hlídač na patologii, kde se bojí i on sám. Slušný výkon Nicka Nolte, pointa je sice ve vzduchu, ale pořád to není jisté. Hezká jednohubka na jeden večer. Josh Brolin v akci, co si s tou rukou udělám? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

STRÁŽCA MŔTVYCH je najlepší vo chvíľach, keď ukazuje pracovnú smenu nočného strážnika. Napríklad, keď Ewan McGregor sedí za stolom, jediným osvetleným miestom v budove, dá si z uší dole slúchadlá, započúva sa do ticha, fantázia mu pracuje na plné obrátky a čím je väčšie ticho, tým má väčší pocit, že v tme, kúsok za ním, niekto stojí, niekto s chorými myšlienkami a nožom. Atmosféra miesta, ktoré je desivé aj za denného svetla, je zvládnutá krásne. Bohužiaľ, scenár za veľa nestojí (napriek tomu, že na ňom - neoficiálne - pracoval Steven Soderbergh), nehovoriac o nezvládnutom konci a predsa len dosť zvláštnemu mixu úchylných scén a "obyčajného" trileru so serial killer a s atmosférickým hororom. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Nebyť (ne)sympaticky smutnotrápne úchylného Nicka Nolteho, tak čistý odpad. Celé to bolo príšerne nudné, otravné, za vlasy pritiahnuté a navyše konanie hlavných hrdinov neskutočne iritujúco blbé. Napínalo maximálne tak môj žalúdok a nervy drásajúce scény ma skoro doviedly ku šialenstvu... ale bohužial z úplne iných dôvodov. Toľko koncentrovanej demencie a neschopnosti v rukách scenáristu a režiséra som už dávno nezažil. Ku koncu som želal smrť všetkým... a najmä režisérovi a spol. 1/10 ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Mohl to být o dost lepší film. Pro filmové badatele je tu později-hvězdné obsazení, nemocnice je fajn, je tam výborná postava Joshe Brolina se znepokojivou scénou ponižování prostitutky v restauraci, ale z tohohle zvláštního přátelství by dobrý režisér vytřískal víc. McGregor se tu jen leká, a dělá to, co mu kdokoliv řekne včetně submisivního křoví svému kámošovi. Vrah je odhalený v úplně pitomý předčasný moment, hudba je nudná... něco chybí. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Film je americkým remakem o tři roky staršího dánského Nattevagten stejného režiséra. (oLí)
  • Na záhadné fotografie na nástěnce je Lewis Thornton Powell, který byl komplicem Johna Wilkese Bootha, při vraždě amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Stejná fotografie byla použita i v původním filmu Nattevagten (1994). (Chatterer)

Reklama

Reklama