Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný emotivní thriller s hororovými prvky ..Dusná atmosféra nočních reálů pochmurné nemocniční budovy, dovedné manipulování s napětím a falešnými stopami. Velmi kvalitním prvkem filmu je i samotná živá hudba..Nevím, co máte proti samotnému dramatickému finále, podle mého se povedlo a zas tak průhledné a laciné nebylo..Tipoval jsem tři osoby a nakonec jsem se zmýlil. :-( Povedený film v hlavní roli s Ewanem McGregorem (student práv Martin) a Nickem Noltem (detektiv Cray), který nepředvedl zas až tak vyjímečný výkon, ale strach a nejistota z něj opravdu sršely..Dobrá byla i labilní sedmnáctiletá prostitutka Joey (Alix Koromzay) ve scéně v restauraci:-) ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Skandinávským originálem jsem nedotknut a možná i proto na mě vcelku zabíral styl, kdy s každým dalším důkazem, každým dalším dialogem se vina přelívala na další a další podezřelé. Navíc prostředí márnice samo o sobě naskýtá obrovské možnosti děsivé atmosféry, a to by ani nemusely věčně přeblikávat žárovky. Jenže kdykoli se děj dostává vně márnice, film se stává nezajímavým, nudným a vůbec ztrácí vše čím tolik baví při Martinových(Ewan) obchůzkách. Rozzuzlení nakonec celkový dojem o něco vylepšuje, ale stejně se nedokážu zbavit pocitu, že Hlídač mrtvých mohl a měl v rámci svého potenciálu dopadnout daleko lépe. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

První polovina snímku je spíš nudná ,uvidíme jednu vraždu. A pak sleduje studentíka jak si přivydělává hlídáním po nocívh kdesi v nemocnici u mrtvol. Jenže ho tam lecos leká a jeho kámoš si z něho dělá srandu. Do toho se tu ukáže policajt co ho zasvětí do případu oné vraždy. Jenže pak se ukazuje ,že někdo se snaží studenta do té vraždy namočit. Je tu další vražda.,která už je přímo nasražená na něj ,jenže kdo se to snaží na něj hodit? No není to nic těžkého uhodnout i se nám to hned ukáže a začíná boj o život. No ponurejší krimi/horor ,kterému ,ale chybí větší nápaditost a více lekavých scén. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chceš, abych dělala mrtvou? Tak já pro tebe budu mrtvá...uááááááááááááááá! Chcíp." Před lety se mi tenhle thriller líbil více, ale pořád je to obstojná zábava. Původní Nightwatch jsem neviděl a ani se na něj nechystám, jelikož k severské produkci (té, co spadá do kategorie thriller/horor) jsem poněkud chladný. Thrillery mám raději z Anglie a horory rovněž, byť jim velice silně konkurují ty z jihu Evropy. Seveřani jsou prostě divní. Dobré herecké obsazení, výborná hudba i kamera. Slabinou jsou místy utahané pasáže, kdy se místo napětí nudíte. Ano, procházet dvakrát za sebou celou budovu, to jednoho utahá. Samozřejmě se nabízelo pěkné gore, ale to se pro tehdejší americký střední proud nehodilo. Nick Nolte je skvělý! Dokáže hrát jen mimikou obličeje a člověk hned ví, co bude následovat. Škoda příliš brzkého odhalení vraha, či nenápadité hry kočky s myší... ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Docela solidni prace s McGregorem a Noltem. Atmosfera opustene nocni marnice je skutecne paradni, ale bohuzel to trva jen prvni ctvrtinu filmu, pote uz zacne byt chozeni po chodbach a mezi nabalzamovanymi teli znacne stereotypni. Vykony hercu - nebyly nejhorsi ale ani nejak oslnive, beru vsak na vedomi, ze v takovem filmu ani nelze cekat neco nadprumerneho. Po skonceni sem trochu zapremyslel, jestli u nas taky neshaneji hlidace krematoria, jelikoz tahle prace snad ani nemuze zevsednet :) ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Jméno herce Johna C. Reillyho se neobjeví ani v úvodních, ani závěrečných titulcích, přestože hraje důležitou vedlejší postavu zástupce inspektora. (=woody=)
  • Na záhadné fotografie na nástěnce je Lewis Thornton Powell, který byl komplicem Johna Wilkese Bootha, při vraždě amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Stejná fotografie byla použita i v původním filmu Nattevagten (1994). (Chatterer)

Reklama

Reklama