Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se od Ole Bornedala dočkal trochu většího zklamání, já věděl proč kolem tohohle jeho remaku vlastního filmu chodím po špičkách, i když je zaplněn excelentním hereckým ansámblem, ach jo. No nakonec jsem neodolal a Hlídače si pustil...Ole, Ole proč tohle vzniklo, pro prachy, pro "slávu" za velkou louží ? On Hlídač mrtvých se vlastně až na tváře v ničem neliší od původního filmu, pokud byste si oba pustily na dvou přehrávačích společně, tak můžete bezpochyby přepínat a v klidu je dokoukáte, nečeká Vás žádná nová přidaná hodnota, nic alespoň trochu odlišného, prostě je to to samé. Nattevagten nebyl žádný zázrak a Hlídače mrtvých nevytrhlo ani těch několik přítomných hereckých es, z kterých stejně víc než za starou bačkoru stál jen Nolte a to ještě s odřenou podrážkou. I ta ruka v márnici tady stála za hovno..ach jo, zase jsem sprostej a to jsem tady nechtěl použít žádný vulgarismus, do prdele už se mnou, tak příště ... ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš obyčejné, průměrné a předvídatelné. Svým způsobem ani nebylo těžké uhodnout, kdo je vrahem, když na to jde člověk logicky. No a závěr už byl hodně přehnaný a klišoidní. Nejlepší herecký výkon zde podal asi Nick Nolte, ikdyž působí dost usedle. Atmosféra márnice mohla být o něco strašidelnější. Nevím, nevím, podle mě hodně slabý film, maximálně tak na jedno podívání. 50% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chceš, abych dělala mrtvou? Tak já pro tebe budu mrtvá...uááááááááááááááá! Chcíp." Před lety se mi tenhle thriller líbil více, ale pořád je to obstojná zábava. Původní Nightwatch jsem neviděl a ani se na něj nechystám, jelikož k severské produkci (té, co spadá do kategorie thriller/horor) jsem poněkud chladný. Thrillery mám raději z Anglie a horory rovněž, byť jim velice silně konkurují ty z jihu Evropy. Seveřani jsou prostě divní. Dobré herecké obsazení, výborná hudba i kamera. Slabinou jsou místy utahané pasáže, kdy se místo napětí nudíte. Ano, procházet dvakrát za sebou celou budovu, to jednoho utahá. Samozřejmě se nabízelo pěkné gore, ale to se pro tehdejší americký střední proud nehodilo. Nick Nolte je skvělý! Dokáže hrát jen mimikou obličeje a člověk hned ví, co bude následovat. Škoda příliš brzkého odhalení vraha, či nenápadité hry kočky s myší... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nadějný a atmosferický thriller, který totálně pohřbí obyčejná pointa, která navíc ke konci změní film na nesnesitelnou píčovinu, plnou stupidního chování postav a imbecilních dialogů.Začátek za 4*, konec odpad, že bych zvracel v křeči ještě tejden.Diplomaticky 2* a ironický škleb, smíchaný s nepochopením a nasraností.40%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Není to záběr po záběru navlas stejný remake jako třeba Hanekeho americká verze Funny Games, ale je skoro stejný. Některé scény chybí, něco málo dialogů bylo přizpůsobeno americkému prostředí, ale v podstatě se jedná o naprosto totožný film. A přece se mi líbil o něco víc než "jednička", ani vlastně nevím proč, možná kvůli uvěřitelnějším hercům... McGregora nemusím ale sedl mi víc než Waldau, Brolin určitě nebyl horší než Bodnia, a Patricia jakbysmet. Nejlepší byl ve své roli ovšem Nolte, o tom žádná. Takže dávám o jednu víc... I když jak si teď uvědomuju, v něčem měl originál přece jen navrch, a to v postavě Joyce. Ta dánská nebyla o jednu, ale minimálně o dvě třídy lepší než americká. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Film je americkým remakem o tři roky staršího dánského Nattevagten stejného režiséra. (oLí)
  • Jméno herce Johna C. Reillyho se neobjeví ani v úvodních, ani závěrečných titulcích, přestože hraje důležitou vedlejší postavu zástupce inspektora. (=woody=)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno