Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Laosu je z amerických letadel shazována humanitární pomoc, ale i zbraně. Jedno letadlo dostane zásah a zřítí se. V televizi zatím prezident Nixon vysvětluje přítomnost amerických sil ve Vietnamu, ale nikoliv v Laosu. Tam se totiž snaží Američani tajně zabránit převzetí země komunistickým Vietnamem... Ve Státech je právě z místa pilota vrtulníku vyhozen Billy Covington. Naverbuje ho muž pro společnost zvanou Air America – američtí civilní piloti v Laosu převážejí uprchlíky a zásoby. Billy nastoupí, přijímá ho Rob Diehl a pilot Gene ho vezme na ukázkový let. Přistanou u malé vesnice, kde Gene koupí od domorodců bedny zbraní, které tam nechali Rusové. Večer se v hospodě Billy seznámí s Corine, která pracuje pro humanitární organizaci. Na kontrolu přijíždí senátor USA. Rob s majorem Lemondem varují laoského generála Soonga, aby zavřel laboratoř na heroin, kterou má ve staré továrně, alespoň než odjede senátor. To ale generál odmítá, protože peníze z drog potřebuje na financování války. Gene vyzvedá senátora a má ho odvést na misii. Cestou chce senátor pořád vědět, kde jsou tajné základny, ale Gene předstírá, že žádné nejsou. Na misii Corine řekne senátorovi, že CIA nechá generála Soonga obchodovat s drogami a on jim za to půjčuje své vojáky. Major Lemond senátorovi řekne, že někteří piloti při svých letech pašují opium, ale že on je pochytá. Billy při rozvozu zásilek dostane zásah a Gene ho rádiem navede na starou dráhu. Tam nakonec dokáže přistát a on i kolegové to přežijí. Za nimi přistane generál Soong, přeloží si z vraku letadla část balíků, ve kterých je opium, a zase odletí. Trosečníky tam nechá, ale těm na pomoc přiletí Gene a vyzvedne je. Nepřátelské jednotky však sestřelí i jeho vrtulník a Gene s Billym opět havarují. Ostatní piloti je hned hledají a oni zůstanou přes noc v džungli... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

choze 

všechny recenze uživatele

"PROMIŇ, ALE NENÍ TO UZI?" - "HELE, TO BY BYLA DOBRÁ REKLAMA: PROMIŇ, ALE NENÍ TO UZI?" Další z celuloidových klukovských snů o báječných mužích na létajících strojích, který nabízí svižnou a vtipnou zábavu, ale jako výpověď o Vietnamu na způsob M.A.S.H. přichází dle mého trochu pozdě (poselství, že válka je vůl, je samozřejmě nadčasové). Velmi pohodový film. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,, Vlk základně: Nasrat!" Celkem příjemný, komediálně laděný dobrodružný snímek, kde je hlavní hrdina Mela Gibsona totálně nevýrazný a odsunutý do pozadí díky skvělému Robertu Downeyu, který si svojí roli vysloveně užívá. Kromě hvězdného dua film nabízí zajímavou hudbu a několik povedených leteckých záběrů (nejlepší je asi Downeyho let nad dopravní nehodou). Jenže dál kromě ještě slušného tempa, pár vtípků a varovného prstu, který autoři vztyčili směrem k politice Bílého domu už nemá tenhle slabší, letecký odvar z Mashe (i tady se Amíci snaží uniknout z válečné reality různými blbostmi), co nabídnout. Přesto si za krátkou stopáž a slušné tempo minimálně tři americké hvězdy zaslouží. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Na akčnú komédiu to bolo príliš málo akčné (skoro vobec) príliš málo vtipné (skoro vobec - tých pár scén, čo malo byť vtipných posobilo neprirodzene, krčovito a teda vysledok bol nasilnicky a trapny) nemalo to žiadnu zápletku, ktorá by niekam spela alebo sa stupňovala, herecké výkony neboli nič moc a účasť mela gibsona a roberta downey jr. pripisujem tomu, že ešte neboli dostatočne slávni a uznávaní, aby si mohli vyberať a odmietať úlohy vo filmoch, rozhodne nie, ak sa jednalo o akčnú komédiu s vyššími ambíciami (ktoré bohužiaľ ani zďaleka nedosiahla). Nehovorím, že film nemá pár dobrých miestečiek, ktoré však úplne zanikajú. Keď sa však vrátite večer s krčmy a chcete si podriemkavať na gauči a prepenete si na tento film, ak ho náhodou dávajú v telke - no problemo ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek odehrávající se za Vietnamské války v sousedním Laosu o kšeftování s drogama a zbraněma. Je to celkem dobrá podívaná spojená s humorem. M.Gibson takový jaký má být. Poznámka až na menší blbost v dabingu bych výhrady neměl a to ,když se tam zminujou o mluvícím Maxipsu Fíkovi.Což je nehorázná blbost za prvé američani Fíka neznají a i kdyby ,tak v roce kdy se snímek odehrává 1969 žádný Maxipes Fík ještě neexistoval!!! Zajímalo by mě jaký blbec to překládal. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Veľkoryso natočená akčná komédia z Melom Gibsonom v najlepších rokoch a mladým Iron Manom o ktorej som doteraz nepočul? Sem s tým! Bohužiaľ sa ukázalo, že bol dobrý dôvod prečo tento film zapadol. Vôbec totiž nefunguje. Mieša vážne témy vietnamskej vojny, korumpovania moci a pašovania drog s vyložene bláznivými ústrednými postavami, ktorí sú extrémne ľahkovážni namachrovaní frajeri. Dej v podstate žiadny - len sa poletuje nad lesmi a občas núdzovo pristane alebo havaruje. Zbytočný a právom zabudnutý film. 5-/10 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Film bol stiahnutý z viac ako sto rôznych kinosál v Nemecku po tom, čo v januári 1991 vypukla vojna v zálive. (Da_reba)
  • Motto Air America (súkromná letecká linka CIA) bolo "Čokoľvek, Kamkoľvek, Kedykoľvek". (Da_reba)

Reklama

Reklama