Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jedinečné komediální setkání dávajíc dohromady duo Steve Martin a Eddie Murphy. Leč si každý z nich potrpí na vtipu, tak nic jako Trhák pana Bowfingera ještě neukázali.. Příběh o zapadlé krachující produkční společnosti točící nejvýš éčkové kousky, která se rozhodne konečně obrátit chod k lepšímu.. Bobby Bowfinger, šéf společnosti, vezme nápad svého účetního za přelomový a rozhodne se ho zvěčnit, do hlavní role obsadí herce, který vůbec neví, že v tom hraje a na jeho účasti stojí všechno ostatní. A než tohle řešit, rozhodne se Bowfinger svůj film natočit s hercem tajně, kdy ani neví, že je součástí natáčení.. Za 2184 dolarů se dá natočit trhák, ostatně přece za tuhle cenu se točí všechny filmy po odečtení pár položek.. Skrytá kamera umí skandálně překvapit, ale aby její soubor nahrávek dal dohromady celistvý film, to může dokázat jen Bowfinger.. Série filmařských kratochvílí, kdy všechny běžné produkční problémy musí Bowfingerův tým řešit za minimální náklady nabízejíc tak plejádu kreativních nápadů.. No smál jsem se. Je to sice vtip, ale každý kdo někdy něco zkoušel natočit ví, že se to dá dělat i za mnohem méně.. 60% ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Splniť si sen a natočiť trhák je snom nejedného človeka. Pán Bowfinger nám ukázal ako sa to dá uskutočniť aj keď nemáme tie najlepšie karty v rukáve, dá sa začať prakticky od nuly. Steven Martin a Eddie Murphy tvorili celkom zohranú dvojicu, no filmu aj tak niečo chýbalo aby ma zaujal viac aj keď to bola originálna a nevulgárna komédia; možno som ho nedocenil len preto, lebo nie som fanúšikom príbehov z zákulisia Hollywoodu. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie! Kde by dnešní film byl nebýt průkopníků a nadšenců typu Eda Wooda, Lloyda A. Simandla nebo Zdeňka Trošky? Tihle lidi to nemohli dělat pro prachy, musela je oslepit jen láska k pohyblivým obrázkům. Tady je přesně vystiženo, jak funguje produkce a výroba B-filmu. Věčný nedostatek peněz, šestákové scénáře k poblití, neumětelští herci bez talentu, zlatokopky na postupu. Frank Oz si ale neutahuje škodolibě nebo jízlivě, snaží se o osobitou poctu ve stylu natáčení filmu o filmu. Hollywoodský systém dostane od něj přes držku skrze traumatizovanou hvězdu, která si svoje švestky v hlavě neurovná bez scientologické církve. Nejvýstižnější scéna je ta, kdy zděšený Bowfinger oznamuje svému štábu, že začínají točit... A kdo měl největší talent? Rozhoduji se mezi dvěma Mexikánci - asistentem kameramana a jedním podržtaškou, kterému se líbil Občan Kane :) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Steve Martin odved slušnou práci jako scénárista i herec a dvojrole Eddieho Murphyho je spolu s děvkoidní rolí Heather Graham výborná. Kromě několika povedenejch gagů (rasistický narážky, mimozemšťani, scénář fiktivního snímku) nabízí příběh i několik hlášek. Je ale škoda, že se narážky na konkrétní herce objevujou jen v úvodu - v týhle hollywoodsko parodický rovině se moh Steve Martin ještě víc vyřádit. Dovedu si představit, že při natáčení Bowfingera musela být ještě větší zábava, než při jeho sledování, zejména při znalosti Hollywoodskýho zákulisí. Čtvrtá slabší hvězda za "vyděračský" záběry s mažoretkama Lakers a tečku v podobě trháku "Padělané kabelky a ninjové". ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Božský nápad, i keď komediálne vyťažený ani nie z polovice. Dobrú náladu udržuje po celú stopáž, ale bránicu trhajúcich momentov je máličko. Za zmienku stojí hlavne hľadanie štábu na mexických hraniciach a záverečné nakrúcanie ninja filmu, tieto momenty sú komediálne zlato. Murphy mi tentokrát prišiel dosť nevýrazný, akoby sa do natáčania nútil a Martin je fajn, ale ako komik ma nikdy úplne nezasiahol. Oboch tu suverénne zatieňujú s nadhľadom hrajúce dámy Graham a Baranski. A Downey je tu asi 2 minúty čistého času. 3* ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama