Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž není to totéž. Aneb Baird si tu zahrál na Davise a stvořil něco jako remake a pokračování v jednom. No Baird je pro mě hlavně elitní střihač, ale jako režisér už nic moc. Tohle aspoň neuspí jako nudný Boeing 747 v ohrožení. Akce je tu určitě dostatek a Wesley Snipes v té době v elitní formě se i stará o její kvalitní provedení. Akorát se člověk nemůže zbavit dojmu, že sleduje něco co už tu jednou bylo a lépe. S tím že civilnost celého příběhu se s hrdinou profíkem v hlavní roli jaksi vytrácí. Nicméně původní dvě hvězdy byly příliš přísný, protože musím už poněkolikáté konstatovat, že ve srovnání se současností na tom tyhle filmy který pro mě nebyly ve svý době úplný bomby nejsou zase až tak špatně.55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Radšej sa ho nebudeme pýtať, aký mal let.“ Ja si to obrovské sklamanie z kina pamätám dodnes. Keď som na Šerifoch bol v 90. rokoch, pripadali mi ako strašne nezáživný, mdlý a rutinný rip-off/spin-off megahitu Utečenec. Tommy Lee Jones nestíhal naboso, ani v kostýme sliepky. Jeho federálny šerif Gerard  bol iba slabým tieňom postavy, za ktorú získal pred 5. rokmi Oscara. Wesley Snipes sa do úlohy absolútne nehodil. Zďaleka najzábavnejší herecký výkon podávajúci Robert Downey sa tu objavil vlastne omylom a ani scéna s putami nás nezbavila pocitu, že si toho bol sakra dobre vedomý. A treba dodať, že oproti Utečencovi je to fakt riadny prepad kvality. Napriek istej stereotypnosti a neprekvapivosti však po desaťročiach, ktoré od premiéry ubehli, solídne baví. Výrazným spôsobom nudiť by ste sa nemali napriek tomu, že scenár už asi väčšie klišé byť nemohol. Akčných scén je málo a sú televízne, ale ďakujme aspoň za vydarenú pasáž z močiarov a slušné opakovania najslávnejších momentov z legendárnej jednotky (dopravná nehoda, skok, retrospektívy, Gerardov akčný preslov na začiatku lovu). Sklamal ma Gerardov tím, ktorý pripomína skôr partiu z maturitného večierka, než špičkových profesionálov, ktorí síce ešte nie sú úplne namol, ale pomaly sa k tomu blížia. Vážne netuším, ako do takto vystavaného príbehu preboha chceli zakomponovať Fordovu postavu z prvej časti (našťastie sa im na to Ford vybodol a tak museli prepísať scenár). Film každopádne pri rozpočte 60 miliónov na celom svete trhal ledva 102, trhák vyzerá inak, ale zas aj čisté fiasko. Najlepšie dopadol napokon asi Tommy, ktorý si od jednotky značne polepšil a za dvojku už ako hlavná hviezda obdržal šťavnatý honorár 10 miliónov. Kino Považan NMnV 1998 ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování úspěšného Uprchlíka už nebylo tak dobré, ale přesto nijak neurazí. Určité výhrady by se ale našly. Tak zejména, výrazně ubylo napětí. Dále pak Wesley Snipes už není tak kvalitní postava, jakou vytvořil už před ním Harrison Ford, ale snahu mu určitě nelze odepřít. Hodně nepřesvědčivý byl pro mně ale agent Royce, v podání Roberta Downeyho, který se mezi ostatními vyšetřovateli ztrácel a jako profesionál mi příliš nepřipadal. O několik těch procent výš to potom ve výsledném hodnocení vytahuje opět skvělý Tommy Lee Jones, který opět ukázal, že role rázného pronásledovatele mu sedne na míru. Tak tedy, díky němu dávám solidních 60%, jako druhý díl to špatný film nebyl.60% ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Dal bych i ty čtyři hvězdy, ale jak tu bylo už mnohokrát zmíněno, je to menší vykrádání Uprchlíka. Sice tady je lepší záporák než v "The Fugitive", ale tam měli Forda, který bohužel nejezdil fordem, ale pořád utíkal, utíkal a já mu fandil. Snipes je o třídu horší uprchlík a neseděl mi tu. Přesto kriminálka, kterou stojí za to vidět. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak už jsou tady zase, stejný tým jak v jedničce, stejný šéf Samuel Gerard ( Tommy Lee Jones ) akorát Kimbla nahradil Roberts ( Wesley Snipes ). Tentokrát se nesrazí autobus s vlakem, ale ztroskotá letadlo F - PATS 343. A jak jinak, uprchne vězeň Mark Roberts, který tvrdí že nic neudělal...zde se začne odvíjet tento příběh a pravda pomalu vyplouvá na povrch. Film jde ve stopách svého předchůdce, ale je akčnější a víc dějově propletený. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)
  • Robert Downey Jr. nemal rád prácu na produkcii a v rozhovore krátko po uvedení o filme povedal: „Je to možno najhorší akčný film všetkých čias, a to jednoducho nie je dobré na udržanie dobrej duchovnej kondície." (Arsenal83)
  • Všetky autá na cintoríne majú kalifornské poznávacie značky, aj keď scéna je natočená v New Yorku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama