Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (174)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to až do té doby než to začalo vyúsťovat v rozuzlení, paradoxně. Do té doby jsem chtěla říct, že to bylo lepší než Searching, ale ta pointa to z nějakého důvodu strašně potopila na holý průměr. Jinak je to režijně zvládnuté ještě líp než onen zmiňovaný předchůdce. Scénář toho ale naopak moc nového zplodit nedokázal, škoda. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Duo Merrick-Johnson se vrací ve stylu další technologické pátráčky.. June odjíždějí rodiče do Kolumbie, což znamená dlouhou série prokalených a prochlastaných nocí. A když je pak jde jako hodná dcera čekat při návratu na letiště, její rodiče se z dovolené překvapivě nevracejí. V hotel opustili s úmyslem dojet na letiště, ale přesto nikdo nepřistál.. Dcera June okamžitě reaguje a bere vyšetřování do vlastních rukou. Pomocí všemožných online účtů se snaží najít stopu, co se jen mohlo jejich rodičům stát.. Ovšem každý máme v digitálním světě nějaká dveře, kam by se neměl nikdo dostat.. Následuje proto pak série twistů zahrnující krycí jména, oživlá tajemství a mnoho dalšího, kdy každé další převracející zjištění je to čím dál více zamotanější a ulítlejší. Jako divák si prakticky měníte svoje teorie každých deset minut.. A i když je to v samotném rozuzlení docela hloupé a neuvěřitelně přitažené za vlasy, ta cesta k cíli byla zábavně pestrá. Takže ano, zůstává trošku pachuť, ale v rámci subžánru technothrillerů jde o zdařilou podívanou... Navíc třeba takový poslíček Javi je od začátku do konce super empatický sympaťák. P.S. Říkejte svým dětem pravdu, i kdyby Vás měla zabít. 65% ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jde o trošičku lepší kousek, než byl první díl. Překvapivě mi více sedlo pátrání po nezvěstném rodiči, než nezvěstném dítěti, kdy mladiství se víc vyznají v technologiích a tak je i pro mě víc osobní, když se bude pátrat opačné, než jak to bylo v případě prvního filmu. Tenhle film je minimálně stejně dobrý, ale já se pořád nemohu zbavit toho pocitu, že je Nezvěstná prostě o něco lepší. Víc se zaměřili na ten počítač a záběry. Lehce to navazuje i právě na Pátrání, ale prakticky to s příběhem nějak nehne, když člověk první díl neuvidí... 8/10 ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Dnešní móda sociálních sítí všude kolem nás např. Face, Whats, Mess... za chvíli se stanou i součástí filmů. Každopádně musím uznat, když už má člověk jéct do zblbnutí, tak pořádně. Další z povedených filmů po searching a vy si říkáte co tam může být asi zajímavého? Řekněme, že děj má spád a rychle utíká, napínavá atmosféra každou minutou pátrání a když už si říkáte tak už na to přišla, je to jasné... Kdepak! Máme tu zvrat a vzápětí další a další, až člověk jen nevěřícně zírá do úplného konce. Kreativita se oceňuje, dechberoucí atmosféra a vyšetřování na vlastní pěst tomu dodává grády. Věřím, že tvůrci přijdou opět co nevidět s dalším podobným filmem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Žánrový milník v Computer screen Thrilleru a unikátní masterpiece s okamžitým adeptem na Thriller Roku. Už Searching byla trefa do černého, ale Missing tenhle subžánr obohacuje ještě více a vytváří filmu jasný kultovní potenciál. Zkombinujte ty nejlepší true crime documenty z Netflixu, dejte tomu nálož zvratů s nádechem Oriola Paula, nepříjemnou a tísnivou atmosféru těch nejlepších Thrillerů, všechny moderní appky dnešního světa a vyjde Vám chutnéj Thrillerovéj koktejl, při kterém Vám bude běhat mráz v zádech a zatajovat se dech jak nikdy předtím. Mladá dívka začne pátrat po své matce, která se nevrátí z Kolumbie a rozjede investigativní a inteligentní SHOW, kde se kupí jeden zvrat za druhým. Vaše teorie se budou překrucovat každých 5 minut, tomuhle říkám slušná vyjebávka s divákem, takhle chytře tahat za nos se v Hollywoodu dnes už moc nevidí. Každý nový zvrat je bizárnější než ten předtím ( Místy mi bylo až fyzicky nepříjemně, při představě, co se opravdu děje). Autentičnost z toho stříká velmi věrohodně a opravdu při sledování máte pocit, že tohle se opravdu stalo, což je výborná vizitka. Hlavní hrdinka hraje velmi dobře a PC ovládá na jedničku, takže vše je na správném místě. Film má i výborné tempo, dokáže udržet divákovou pozornost na maximum, atmosféra je strhující a nekompromisní, tady se tvůrci s divákem nemazlí ( Je to natočeno stylem, že je tvůrcům jedno, jestli v obýváku omdlíte nebo dostanete infarkt, zkrátka Vás šetřit nebudou)!!. Film, který po skončení okamžitě začne rezonovat v hlavě a dostanete chuť si jej pustit znova, abyste všechny detaily vychytali a užili si zážitek ještě více. Letos s Babylonem a Creedem 3 nejsilnější pětihvězda. Doporučení maximální. 10/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama