Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Občas pôsobilo snímanie cez kamery áut, mobilov, notebookov a pod. trochu nasilu, navyše veľakrát bolo očividné, že sa záber natočil profesionálnou kamerou a iba dosadil, napr. do počítača. Väčšinu času však takéto zobrazovanie udalostí pôsobilo prirodzene, a tie malé výnimky sa dali tolerovať, nakoľko nepôsobili príliš rušivo. Celé to pátranie som si užíval a udržiavalo ma to v miernom napätí, len ten záver bol pomerne slabý, čo je škoda. V porovnaní so Searching sa mi ale Missing pozeralo lepšie a asi ma to aj viac bavilo. 7,4/10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film je takou malou anomáliou. Nie často sa stáva, že by hneď v úvode filmovej sezóny niekto vyrukoval s thrillerom roka, navyše bez akejkoľvek marketingovej kampane a s pomerne neznámymi hercami. Netflix ale trafil klinec po hlave a servíruje perfektne poskladaný thriller, inovatívny v duchu svojho predchodcu, nepredvídavý, plný perfektne zosnovaných zvratov, napínavý od začiatku až po záverečné titulky. Hi-tech nuansy a nápaditosť scenára v spojení s teenagerskou vynaliezavosťou vám vytvoaria dojem, že takto by sa dala vyriešiť a vypátrať každá nezvestná osoba, či vyriešiť každý zločin. Príbeh je však do značnej miery vykonštruovaný pre uspokojenie diváka a wow-efekt danej situácie. Pokiaľ sa však až natoľko nevyznáte do týchto technologických prešmyčiek, tak vás tieto hádankové situácie pohltia. Naopak, pokiaľ ste technický antitalent a pre rozlúštenie slov Siri, či Facetime budete počas filmu googliť, tak si ušetrite námahu a nervy. Ja som sa bavil náramne a thrillerovú atmosféru som si takto neužil už dlhú dobu. 90%. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No hurá. Konečně můžu letos poprvé naplno bodovat a kinonávštěva se vyplatila na výbornou. Miluji tyhle atypický thrillery, přesně dle mého gusta. Podobně jako v dřívějším snímku Pátrání, se i zde ponoříme do záhadného zmizení rodinné osoby. Ze startu začneme zvolna, pak se ale matka mladičké June náhle ztratí na dovolené v Kolumbii i se svým přítelem a začne to nabírat dobře na tenzi. Dcera se tak může ponořit do drásajícího pátrání a zjistit, co se vlastně stalo. Používá přitom všemožné aplikace ( tady je snad všechno - facetime, whatsapp, instagram, twitter, google maps apod. ). Vše je opět čistě představováno stylem, nazval bych jej ''screen found footage'' ( laptop, mobil, security kamery, městské kamery a mihne se tu i zadní kamera auta ). Příběh a zápletka je naprostá bomba. Vůbec nic není jak se zdá a to už od samého začátku až po konec. Upřímně si nepamatuji, kdy naposled jsem viděl tolik otazníků, neznámých a taky zvratů jako tady. Asi v půlce filmu přichází totální šok, kdy to vypadá, že vše se může zahodit a začít od znova. Jenže !!! Pro překvápko nemusí člověk čekat dlouho ( jsou tady cca 2-3, které obracejí snímek vzhůru nohama ). Potom už divák netuší, komu může věřit nebo kdo je ještě podezřelý. Prostě paráda, já jsem maximálně spokojen. Myslím si, že Nezvěstná asi nebude tak divácky úspěšná jako Pátrání, ale mě se toto prostě líbilo ještě o chlup více a musím naplno bodovat. Výborný drama-thriller-mysteriozní-krimi snímek. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nezvěstná je důstojný nástupce Pátrání,  kdy Merrick a Johnson ve stopách Chagantyho kráčí obstojně, jejich nástupci Keeling a Zakowski u střihačského stolu též navazují obstojně. I přes fakt, že je Nezvěstná volné/antologické pokračování se možná až příliš snaží naplnit škatulku toho, že by pokračování mělo být větší/více šokující a to jí krapet podráží nohy. Merrick a Johnson jistě neservírují pouze Pátrání 2.0, snaží se s konceptem pořád pracovat krapet svěžím způsobem a výsledek je rozhodně svižná a vtahující podívaná, které vrásky na kráse nejvíce způsobuje poslední třetina. I přes fakt, že se tu tentokrát tolik nejede na vlně překvapení, i tentokrát vznikla dostatečně výrazná detektivní podívaná, která ukazuje, že kreativita  nevymřela..... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný krimi triler s využitím sociálnych sietí, ktorý formou nadväzuje na Searching (2018). Prvé dve tretiny som si dosť užil a otravoval ma pri nich len nie príliš uveriteľný kontakt s cudzincom Javim. Záver bol okej, neurazil, ani nenadchol, no konanie zápornej postavy nebolo úplne dokonale podchytené. Nesedelo mi, že okolo matky June spravil celý ten komplikovaný cirkus, len aby potom všetko úplne amatérsky zmrvil. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama