Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1887. Do města přijel tvrdý, samotářský šerif Jared Maddox, pátrající po vrazích muže, který zde byl před časem zabit za značně podivných okolností. Stopy jej neomylně vedou k majiteli zdejšího ranče, jenž však svou mocí a vlivem ovládá celý kraj. Maddox se pokusí o nemožné, přitom je si dobře vědom, že v nastávajícím boji půjde sám proti všem… Hlavní postavu v tomto westernu ztvárnil Burt Lancaster, známý z filmů Norimberský proces, Co se nepromíjí, Půlnoční muž, Seznam Adriana Messengera, Ulzanův nájezd, Ostrov Dr. Moreaua a řady dalších. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tu potečie krv!..., Bude to ich krv..." B. Lancaster už toho vo westernoch odcválal požehnane. Aj tu je rovnako drsný a nekompromisný. Bandu grázlov je odhodlaný dovliecť pred súd za každú cenu, no tí sa samozrejme nevzdajú len tak...Akonáhle som zbadal R. Ryana v úlohe druhého šerifa, tušil som, že tu nebude hrať druhé husle. Musím povedať, že jeho postava bola pre mňa zaujímavejšia ako Lancasterova. Tí dvaja sa výborne dopĺňali. V zaujímavo zápornej roli sa tu objaví aj R. Duvall a prekvapí niekoľko krvavých záberov, aké v tej dobe neboli celkom bežné (prestrelenie hlavy). Vždy ma poteší starší western, ktorý ma nesklame, zvlášť, ak naň natrafím náhodou. Vamos gringos, fajn westernos!..80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden chce v městečku Sabbath spravedlnosti a pevných zásad, druhý zastává teorii, že než střílet, je lepší člověka podplatit a pokud to odmítne, koupit toho nad ním. Myslí jako Boha? Takže se bude střílet.. Burt si tentokrát nesvítí úsměvem na cestu a využívá tři věci válcovitého tvaru k devastaci desperátů a jejich okolí. Příčnou flétnu, hlaveň svého koltu a toho dole zapařeného od sedla, aby pak mohl na konci ještě více cyničtěji dostát své přezdívce „Widowmaker“.. Pár ne úplně hloupých replik, relativizace pojmu „hrdina“, legračně přehnané cákance umělé krve a charismatický střelec Lancaster, který za pár dnů patřičně vytahá hrobníkovy popruhy na spouštění rakví a razí, co se posloupnosti týká, pro protivníky poněkud paradoxní pravidlo „tasíš první, zemřeš první“. Teda jsou z něj i výjimky, třeba když vám obhospodaří starou. Pak se spokojí i s ránou do zad, aniž byste tasili.. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Michael Wynner /Prani Smrti, Nocni Prichozi/ sa teda nepredviedol v tomto komornom westerne. Dejova linia je mdla a nevyrazna, skor sa zas dostali do popredia charaktery postav. Filmu kraluje Burt Lancaster /Vlak 1964. Letiste 1970, Run Silent Run Deep s Clarkom Gable-om/ a zjavil sa tu aj Robert Duvall /Kmotr, Stalin/. Jo a v 70. rokoch uz westerny mali to najlepsie za seou, prilis poznat lacnu maketu westernoveho mesta, to je tiez minus : 54 % ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně drsný a brutální western nejen akcí, ale především charaktery a celkovým vyzněním. Žádná postava není stoprocentně kladná a šerif Madox ve výtečném podání Burta Lancastera působí spíše jako fanatický psychopat, nežli Mirek Dušín s plechovou hvězdou (jeho flétna coby reminiscence na Krysaře je velmi výstižná). Na druhou stranu, jak by bylo na světě, nebýt takovýchto Madoxů? V tomto nejspíš nejlepším díle Michaela Winnera je takových otázek k zamyšlení plno. Divoký západ je tu zobrazen bez příkras a souboj práva se zločinem není vnímán jako souboj dobra se zlem. 85%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Máme tu western s troma hlavnými hrdinami, ktorí sú už pomaly v dôchodkovom veku a je jasné, že takýto chlapi sa už novým kúskom nenaučia. Spočiatku je tu jasný konflikt spravodlivosti voči pozícii moci, ktorá, ako to už chodí, je stále o krok vpred. Postupom času a s pribúdajúcimi minútami ale začne byť zrejmé, že scenáristovi a režisérovi nejde o čiernobiele videnie sveta a postavy začnete aj vy vidieť v ambivalentnejšom svetle. Čiže z polovice akýsi návrat do zlatých časov westernu a z polovice western revizionistický. Podstatné ale je, že to funguje ako celok. No a ten ústredný plagát prezrádza až príliš... :) ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno