Reklama

Reklama

Berlínskému kriminálním oddělní Krucifix se podaří zadržet sériového vraha, psychopata a pedofila v jedné osobě. Město strašil už dlouhých šest roků. Svoje oběti si vybítal vždy mezi těmi nejnevinnějšími - dětmi. Pachatel, přezdívaný policií jako Leštič, z počátku splupracuje. V průběhu týdne potvrdí, že zabil třináct chlapců a jednoho policistu. Jeho první obětí byl v roce 1996 Martin Sales.. Leštič bez ostychu vykresluje i ty nejohavnější a nejzvrácenější detaily svých zločinů... Šéf kriminálního oddělení je v ohrožení... Do města přichází policista Michael Martez, aby se střetl s Leštičem. Před několika lety vyšetřoval vraždu Lucie Fliederové. I když všechny důkazy nasvědčují tomu, že zločin spáchat on, chce mít jistotu a městečku, ve kterém působí, konečně dopřát pokoj. Kolegové ho však upozorní, že Leštič už několik dní nepromuvil. Psychiatr se domnívá, že trpí depresí a pomýšlí na sebevraždu. Michael se nenechá odradit. Leštič nakonec promluví, ale k vraždě Lucie se nepřizná. Zná však jméno jejího skutečného vraha, jenže to mu zatím odmítá prozradit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I kdyby se na Antikörper aplikovaly veškeré charakteristiky, jež určují, že je film horrorem, tenhle film by nezapadl ani do jedné z nich. Již během prvních minut mi bylo jasné, že více než půlka komentářů se bude ohánět inspirací a kopírováním Fincherovy Sedmičky (ale tomu se zřejmě nevyhne žádný film o sériovém vrahovi a náboženské tématice, stejně jako se každá druhá duchařina nevyhne srovnávání s Kruhem) a ano, musím přiznat, že místy tam ta inspirace vidět je. Jenže navzdory tomu všemu, je Antikörper velice překvapivě parádní psychologický thriller. A když už jsem to nakousl - Sedm tomuhle filmu nesahá ani po kotníky!!!! Místy sice film chrastí jakousi tendenčností a sterilitou, ale má tak silný obsah, to vykreslení a takřka dokonalá studie povahy a vzájemného relativního vztahu dobra a zla, je naprosto vynikající. Zadržený sériový vrah je možná/určitě pedofilní bestie, která se neštítí ničeho, ale rozhodně to není žádný blázen, naopak, to co říká, má hlavu a patu a hraničí to s jakousi sociální filosofií. V jeho postavě dostává falešná křesťanská morálka pěkně na prdel a to mě jako zarytého ateistu samozřejmě těší. Ten konec je sice možná až moc happy, ale vzhledem k tomu, že jsem ještě donedávna byl přesvědčen, že Němci prostě neumí natočit film (a už vůbec ne dobrý film), tohle mým přesvědčení hluboce otřáslo. Není to dokonalé dílo, ale hodně ucházející a rozhodně překvapivé. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kriminálka o úchylnom vrahovi chlapcov, pohrávajúcom sa s vyšetrovateľmi spoza mreží väzenskej cely. Strašidelná atmosféra sa v závere vytratí nešťastným prehupnutím do štandardnej (=podpriemernej) TV produkcie, a úplný koniec dokonca ovládnu prechádzajúce sa nevinné srnky. Opäť sa potvrdilo, že snaha všetko dopovedať a vysvetliť obvykle rozdrví na prach starostlivo budované tajomno Nepomohli ani Satanské znamenia a kríže. Film ale nie je tvorený len zvládnutým záverom. Línia pochybností o vlastnej viere, dobre a rodine, včlenená do príbehu, patrila spolu s ukážkami expresívnej psychopatovej výtvarnej tvorby, negustióznym prepieraním mužského semena a spomínanou strašidelnou atmosférou, k najvýživnejším častiam, posúvajúcim film do plusových hodnôt. 70%. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Výborná depresivní žánrovka, která se svým lookem může směle rovnat hollywoodské produkci. Po dvou třetinách už jsem si připravoval pochvalné čtyřhvězdí s tím, jak je to podhodnocený film. Jenže v poslední třetině se naplno vyvalí křesťanské motivy a nijak zvlášť dobře vygradovaný závěr se zvraty a budovaná kvalita je v tahu. pozornosti hodné dílo je to ale i tak, některé pasáže úpadku dobrého člověka jsou vážně působivé a lezou na mozek P.S. Tak mě napadá, že Antibodies mají hodně společného s českým Normalem, ale je to film méně artovější, méně divadelní a je tu víc sexu. Takže je lepší. 70%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

no Waau! Mnou absolutně neznámá, přehlednutelná Pecka! Němci se teda předvedli a naservírovali nám German Hannibala Lectra ještě více slizkého, než jak ho známe! Sériový Vrah, Psychopat a Pedofil zároveň! Na svém kontě má přes 14 obětí z toho vše jsou Chlapci! Do toho se ovšem zapojí Obyčejný Policajt z vesnice, všichni se mu vysmívají, ale on jediný Příjde všemu na Kloub! Finální Twist je jeden z nejhůře odhadnutelných vůbec a já byl Šokován! Ikdyž se jedná spíše o Konverzačku, tak neuvěřitelně depresivní! Zajímavá hláška z Filmu : Do you have Kids? You´re damn right. i have three kids. Oo And do you Fuck Them? You sick Pig!! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo, a při tom jsem se těšil na solidní thriller. Němci občas překvapí ale tady se jim to nepovedlo, celej film je děsně zdlouhavej a dost scén mi přišlo až zbytečně natlačený do filmu. Co mě ale překvapilo byly herci. Ty byly výborně civilní a nepůsobily vůbec blbě. Ale celkově i přes zajímavej námět lehce podprůměrná detektivka která je fakt zbytečně zdlouhavá. ()

Galerie (14)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama