Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve 30. letech 20. století zuří v Kansas City válka gangů, do níž se nechtěně zaplete dvojice bývalých policejních kolegů, mezi nimiž panuje dlouhodobá řevnivost. Šviháckého soukromého detektiva Mikea Murphyho (Burt Reynolds) a nesmlouvavého policejního poručíka Speera (Clint Eastwood) svede dohromady tragická událost. Věční rivalové začnou spolupracovat na vyšetřování vraždy Mikeova partnera z detektivní agentury Dehla Swifta. Ten se před svou smrtí zmocnil žádaného kufříku s účetními záznamy gangstera Leona Colla a zapletl se do špinavé smrtící hry mezi dvěma konkurenčními gangy, která ho stála život. Kufřík se totiž stal předmětem zájmu nejen samotného Colla, ale i jeho nesmiřitelného rivala Prima Pitta. Murphy a Speer se společně neváhají pustit do boje s oběma gangstery a rozpoutat v ulicích Kansas City nefalšovanou válku ve znamení přestřelek, rvaček a honiček. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Han22 

všechny recenze uživatele

První trošku známější kriminálka z roku 1984, dokonce jsem ji kdysi viděl, ale v paměti mě zůstalo jen pár přestřelek a pocit průměrného filmu. A ten zůstal i po letech. Nevýrazný příběh (dvě bandy gangsterů, účetní kniha, unesená holka), nevýrazné postavy, nevýrazný retro vizuál, které je navíc díky noir stylizaci doslova utopený v temnotě. Táhnout to měli Eastwood a Reynolds a oni to táhnou, ale každý jinam. Reynolds do nějak do komedie, Eastwood ke svým ultradrsným filmů. Reynoldsovo šaškování se sem ale nehodí a Eastwood je snad poprvé v životě nevýrazný (já vím opakuji se); navíc chemie mezi nimi je na nule. Poslední půlhodina je kupodivu nečekaně akční (výborná přestřelka ve skladu, obsazování bordelu) a bavila mě, ale na víc než 3* to prostě není, Eastwood i Reynolds měli lepší filmy na 4*. PS: Irene Cara kromě disca zpívala výborně i jazz. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINO PREMIÉRA: ÚPF = VII./1989 - réžia českého znenia (ÚPF 1989) = MARIE FRONKOVÁ, Eastwooda dabuje FRANTIŠEK NĚMEC, Reynoldsa dabuje PAVEL SOUKUP, Kahnovú dabuje MILENA STEINMASSLOVÁ - prisahal by som, že existuje aj pôvodný kinodabing SPF, bohužiaľ aj keby to bola pravda, asi je v "prepadlisku dejín". (28.9.2009) ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 V porovnani s letitymi nadprumerna, v porovnani s novymi filmy poslednich desetileti vyborna explozivni zabava dvojice "kwrdaku" po jejichz spolupraci zustava v gangsterske meste spoust horsi nez po valce. Ty hefty, co filmem projdou stoji za to! ;]] Jak nemam rad prohibici a 30 leta - toto slo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděná krimi gangsterka (scénář Blake Edwards), ve které se Clint Eastwood a Burt Reynolds trefně doplňují a předvádějí kvalitní herectví. Solidní zábava v režii Richarda Benjamina s dobově laděnou atmosférou. P.S. Už vím, kde čerpal Shane Black inspiraci pro závěrečnou scénu Posledního skauta. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dobová buddy detektívka. Prvá polovica filmu ma vôbec nebavila, keďže sa len nudne vyšetrovala nejaká vražda. Čo ma bežne nebaví. Takisto ústredne duo tu nemá veľa spoločných scén a každý z nich vystupuje sólo. Eastwood hrá svojho typického mlčanlivého drsniaka, ale tentoraz pôsobí nudne. Reynolds je za komedianta, ale jeho hlášky mi vtipné nepripadali. Už som to s filmom skoro zabalil, keď sa v druhej polovici naplno rozbehla akcia. Solídne veľkolepé prestrelky poprekladané starou dobrou oldschool mlátičkou. Takisto duo sa už konečne dalo dokopy a niektoré ich hlášky ma aj rozosmiali. Najviac ma ale bavil running joke s chlastom. Počas prohibície sa chlastali riadne patoky. Zlatá Okena. :)) Takže za jedno pozretie to nakoniec stojí, ale potenciál tu bol oveľa väčší. 5/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Natáčení se značně komplikovalo a prodlužovalo, protože obě hvězdy, jak Eastwood, tak Reynolds, měli vyjednanou možnost schvalování scénáře. Což vedlo k soupeření a častému přepisování dialogů, kdy chtěli oba vypadat lépe, než ten druhý. [Zdroj: Marc Eliot - Americký rebel - Život Clinta Eastwooda] (Mirokukii)
  • Se stopáží 93 minut se jedná o jeden z nejkratších Eastwoodových filmů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama