Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

No do pr....Tohle je bída. Bída, bída, bída. Emancipace zavítala i do série Dirty Harry a dala jí pěkně na prdel. Nejenže chemie vůbec nefunguje, ke všemu je tu neskutečně moc hluchých a nezáživných míst. Celkové pojetí režie i scénáře mi připadá, jakoby tvůrci tento díl ani nemysleli vážně a schválně chtěli ukázat, že ženská patří za sporák. A to, jak mu prostě vždycky zařve parťák, tady dokonce 2. No tak, z toho mám jako slintat blahem? Když se k tomu přidá banda neskutečných dementů, co má po ruce trochu prskavek a opět pár idiotů na radnici a kolem, vzniká něco mezi ideovou propagandou mužskosti, onen zmíněný sporák, a hrou na policajta a zloděje. Hanba! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze serie o Drsnym Harrym jeden z tech slabsich, problem je, ze Clint moc nezatyka, moc nehlaskuje a hlavni zaporak se moc neprojevuje a tudiz tu neni ani moc mrtvol. Navic diky tomu, ze ma Clint partacku a taky misty diky nehodici se hudbe, to obcas vyzniva spis jak parodie. Ale jinak to je docela slusna kriminalka za slabsi 4*. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi váš odznak!" "Tady máte ten svůj sedmihranej čípek!" "Co jste to řek?" "Řek jsem abyste si ho strčil do řiti!" Skvělý film. Jednička a dvojka jsou kriminálky. Temné a syrové kriminálky. Tohle je akčňák. A dokonalý, tak jak to od 70-tých let, plných deziluzí očekáváme. Bobby Maxwell se svou partičkou brutálních mániček vyhlásili válku San Franciscu. A zastavit je může jen jeden člověk. Harry a parťák. No, parťák, ona je to parťačka. Honičky po střechách, bomby, únos starosty, finále v pevnosti Alcatraz. To Alcatraz pomalu chátral a Enforcer nám odhaluje čím se inspiroval Bay a jeho Skála. Nádherné jsou scény z bordelu. ("To to mám za čtyřicet dolarů dělat s gumovou pannou?" "Ale na 32 poloh!") případně z pohovoru na osobním oddělení. A jak se to řeší se zloději v obchodě, kteří drží rukojmí? "Chtěli auto. Dostanou ho!" Jedny z nejlepších hlášek, které se dají tesat do kamene... Doporučuji, ačkoliv Harry tady s tarasnicí působí jako Rambo, není tomu tak :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

U těhle filmů s Clintem Eastwoodem se většinou nedočkáme moc velkých změn, ale to neznamená že by to nebylo dobrý krimi, myslim že si to pořád drží docela slušnou nadprůměrnou laťku, kór, když rovna tenhle díl je trošku zpestřenej novým Eastwoodovým parťákem a taky stále přetrvává ta celkem drsná atmosféra. Rozhodně jsem se u toho nenudil, ale zároveň jsem taky nedostal nic světobornýho ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drsný Harry má zase pádný důvod tasit magnum, bazuku, nebo libovolný nástroj k likvidaci asociální pakáže, když mu zločinný gang teroristů pošle dalšího kolegu pípat na ARO. Samozřejmě při té příležitosti musí přímočarý detektiv bojovat i s křivými politiky, nadřízenými blbečky a jako maskota dostane novou parťačku. Tohle je ovšem film o machos pro machos, tak je žena s plackou sice čestná, ale zároveň přiměřeně neschopná, aby divák společně s Harrym nasadil shovívavý úsměv "mazej zpátky k plotně, slepičko". Průměrná callahanovka disponuje tradičními honičkami, kdy černý padouch běží s lehkostí atleta, Clint za ním trapně cupitá, stěží popadajíc dech, do toho kvílí protivná "hudba", celé to trvá veledlouhé minuty a nikdo není na pochybách o výsledku - vždyť Drsný Harry je bratranec Chucka Norrise, dohonil by i Usaina Bolta. Málokdy jsem chápala, proč se postavy chovají, jak se chovají, ale to sral pes, u staré akční oddychovky diváci nečekají přísnou logiku, chtějí se jen bavit a to "Vykonavatel" lehce nadprůměrně zvládá. 59% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)
  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno