Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Clint Eastwood, ať je jak chce fajn, kvalita jeho filmů je jak na sinusoidě. Člověk nikdy neví, jestli ho jeho film zrovna bude bavit nebo ne a každý má na jakýkoliv jeho film různorodý názor. I u tohohle filmu se najdou tací, kteří ho budou opěvovat, ale najdou se zaručeně i ti, co budou tvrdit, že to byla jedna velká nuda. Já patřím do té druhé várky. Řekl bych, že Násilník je naprosto typická americká kriminálka sedmdesátých let, s celou tou osobitou atmosférou a typickou muzikou, ze které si v dnešní době plno jiných lidí dodnes dělá legraci. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tretej z rozprávok o spravodlivom, nepodplatiteľnom a drsnom Harry Callaghanovi už napriek kratšej stopáži došiel dych. Clint je naďalej presvedčivý (asi tej svojej postave verí). Postava jeho partnerky však ťahala príbeh do tragikomickej polohy. Pretože nie som starosta, nemôžem dať tvorcom filmu ďakovný list, ani ich hodiť domov vrtuľníkom. Musím ostať u obligátnych, a trochu nezaslúžených, troch hviezdičiek. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $46,236,000Tržby Celosvetovo $46,496,000║ Drsný Harry dostáva po politických zmenách a zviditeľnení starostu pred občanmi ako služobného partnera kolegynku a to hneď poznačí aj priebeh filmu a v dobrom. Zmena veru nezaškodila a len obohatila dej jednak o dobré hlášky a taktiež tam je lepšie cítiť vypätosť a drámu. Po akčnej stránke sa to drží v slušných neprehnaných medziach, takže ďalší z radu podarených kúsok s Clintom Eastwoodom. /75%/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) NÁSILNÍK, coby třetí díl série o slavném policistovi – Harry Callahan. Jednička mi přišla dobrá, minimálně nadprůměrná, dvojka šla úplně mimo mísu a tato „trojka“? Něco mezi první a druhou částí téhle ságy – takže aspoň, že tak. Zde má postava Harryho, kterého hraje výborný Eastwood opět drsnou a nekompromisní roli poldy, který cítí jistou nekorektnost k zákonům a politice. To je zde nastíněno snad ještě víc než v jedničce. Tohle je v tomto třetím dílu asi nejsilnějším kladem. Poté jeho filmová parťačka, která mi zde též sedla jako ulitá a vcelku rozumný a jednoduchý příběh. O akci zde ani tak nešlo, moc ji nebylo a byla jednoduchá. Ve finále trochu zapůsobily i emoce, ale to je asi tak vše. Prostřední část filmu byla dost nezáživná, záporáci slabí, co se dá dělat. Ale stále je to lepší jak ultra mizerná dvojka. Prostě celkově lepší průměr. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

No do pr....Tohle je bída. Bída, bída, bída. Emancipace zavítala i do série Dirty Harry a dala jí pěkně na prdel. Nejenže chemie vůbec nefunguje, ke všemu je tu neskutečně moc hluchých a nezáživných míst. Celkové pojetí režie i scénáře mi připadá, jakoby tvůrci tento díl ani nemysleli vážně a schválně chtěli ukázat, že ženská patří za sporák. A to, jak mu prostě vždycky zařve parťák, tady dokonce 2. No tak, z toho mám jako slintat blahem? Když se k tomu přidá banda neskutečných dementů, co má po ruce trochu prskavek a opět pár idiotů na radnici a kolem, vzniká něco mezi ideovou propagandou mužskosti, onen zmíněný sporák, a hrou na policajta a zloděje. Hanba! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama