Reklama

Reklama

VOD (1)

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (234)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pozor, bzzzzzučí tu bojler! Jasoň se těsně před důchodem převtělil do nejsmrtonosnějšího včelaře všech včelařů, aby pilně jako včelka hierarchicky vykouřil partičku slizkých kokotporátních kyberšmejdů, kteří namazali med kolem huby jeho úpa nejlepší kámošce, jež mu jako jediná v životě dovolila vespanně elektrozkřeslovat sršní hnízdo. Dojemné! Avšak hlavní Pučmeloud je nezvedená larva samotné královny Spojených sráčů, tudíž aby mu Jasoň nakonec dal žihadlo, musí rizikově opylovat samotný Fortnox, zlikvidovat polovinu vztekle se rojící tajné služby a málem i típnout Hilary Clitovou. A to se přeci v holyúdských filmech nedělá! Fuj! Je z toho taková strojová, pateticko kýčovitá a těžce lobotomizovaná Odplata, zcela bez koulí, invence, logiky i tahu na úl, která absolutně neMele. A já, už asi naivně, čekal od Vočaře něco sofistikovanějšího, co by se mi nesnažilo způsobit tumor na vkusu a demenci. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

S akční Stathamovkou nikdy nešlápnete vedle. Přímočará, hloupá, akcí a superdrsnými hláškami nabytá šílenost. Je ta kravina na jedno zhlédnutí, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se nebavil. Statham je ve své klasické roli, tentokrát však mluví snad ještě drsněji než kdykoliv předtím. Je fajn, že jsme se posunuli víc do přítomnosti. Tím myslím, že už se zde nekrade postaru, metodou – vloupu se někam…, ale prostřednictvím internetových podvodů. Tohle byla zajímavá změna. Ovšem zbytek je stejný jako vždycky. Asi jste to viděli už minimálně stokrát, ale pořád je to zábava. Trochu mi vadilo, že v každé větě, minimálně jednou, zaznělo jisté nehezké slovíčko začínající na F. Ale co s tím nadělám? 5/10 ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5,5/10). Britská mlátička Jason Statham a režisér David Ayer se divákům rozhodli nemazat med kolem huby a naservírovali jim přesně to, co od filmu očekávali. The Beekeeper je totiž přesně tím, čím se celou dobu tváří a prezentuje. Bezmyšlenkovitá řežba u které nezbývá než vypnout mozek a nechat se unášet na této akční medové vlně plné absurdních situací. Připomínalo mi to akční filmy, které se točily kdysi a hlavní hrdinové rozhodně nepůsobili jako lidé z masa a kostí. The Beekeeper je na tom dosti podobně, kdy se kolem hlavního hrdiny vznáší podivná neprůstřelná aura, která jej chrání před všemi padouchy světa. Ty si tady střihli Josh Hutcherson, kterého nepotkalo takové štěstí jako třeba Zaca Efrona nebo Roberta Pattinsona, kteří se dokázali vymanit ze stínu svých teen rolí. Sekunduje mu tady Jeremy Irons, který už takzvaně dojíždí na vlně své dřívější slávy a pokročilá léta se na něm vizuálně velice podepsaly. Hlavní hvězda Jason Statham tady hraje vlastně to samé, co hraje ve většině akčních filmů, kde se objeví - britskou mašinu na vraždění, která si v tomto případě do šálku čaje dává místo mléka med. Během toho, co v jedné ruce krájí končetiny bezradným nepřátelům, tak v druhé ruce drží šálek medového čaje, který se zdviženým malíčkem pomalu usrkuje na znamení vítězství. The Beekeeper je poctivá akční řezničina, která může vyplnit večer po náročném dnu, ale nic víc od toho nečekejte. "To bee or not to bee? Isn't that the bloody question?" ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Včelař má kámošku, která je vzorem snad všech ctností, na které si vzpomenete. No a když ona dáma vinou internetových podvodníků přijde o všechny prachy včetně fondu pro sirotky, prožene si hlavou kulku. No a to včelaře rozčílí, takže se rozhodne, že za to musí někdo zaplatit. A protože je to ex-agent superspešltajné vládní organizace, rozjede takový kolotoč, že by i Chuck bledl závistí. Je to blbé. Ale fakt straně moc. Ale také je to strašně zábavné. V zásadě jde o to zrubat co nejvíc mamlasů a v závěru si to vyřídit s tím, kdo tomu celému šéfuje. A tak tu na jedné hromadě končí agenti FBI se SWATem, bostonští policisté, ex-vojáci a nechybí ani pár obskurních zabijáků. V tom všem mlácení, mydlení a řezání si člověk nemá potřebu všímat toho, jak se agentovy oběti chovají dementně, ačkoliv občas to přehlédnout nejde. Každopádně pokud něco chybělo, tak je to trochu víc gore, ale jinak je to pro mě povedené pravověrné béčko. 80% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jason Statham rozdává žihadla. Jedno žihadlo za sousedku, které podvodná společnost vybílila všechny její účty a ona následkem toho spáchala sebevraždu, druhé žihadlo za jeho zničený chov včel, třetí žihadlo za to, že se cena medu nikterak nesnížila...a tak bychom mohli pokračovat. Těch žihadel bude bezpočet, půjde především o akci a mdlé nastínění utajeného programu Včelař jaksi bleskurychle vyšumí. David Ayer je v akci dávno zběhlý, takže jako včelička pilně instruuje každou akční scénu, Z hlavního hrdiny učinil nepřekonatelného a nezranitelného bijce, který bez výjimky zatočí s každým protivníkem. Takže jsme svědky jeho bleskurychlých výpadů a chvatů, které eliminují i ty nejzdatnější muže, vlastně i ženský zabiják se zjeví na scéně. Scénář Kurta Wimmera je přesně ten, jaký lze očekávat. Kdo zná jeho tvorbu, nebude nikterak zaskočen velkým novátorstvím. Proti hlavnímu žihadlu jde Josh Hutcherson za asistence Jeremyho Ironse a oba působí úsměvně při představě, že by si s nezničitelným Stathamem dali kontaktní bitku. Tvůrci dali vzniknout svižnému akčnímu filmu, co se nezatěžuje vysvětlováním. Do svého středu byl vržen elitní vysloužilý zabiják, který své kopy a chvaty vykonává zdatně a jeho žihadla jsou smrtící pro soupeře a potěšující pro diváky akčních fláků. 8|10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (29)

  • Při útoku na Clayovo (Jason Statham) skladiště nemá zločinec, kterého Clay chytí šroubovákem, brokovnici, přestože vstoupil do skladu ozbrojený. (Johnny.ARN)
  • Vo filme sa vyskytuje viacero starších technológií, najmä počítačové CRT monitory. Je to preto, že príbeh sa mal pôvodne odohrávať v roku 2003, kým sa od nápadu upustilo. Keďže však umelecké oddelenie už začalo získavať časť hardvéru, z rozpočtových dôvodov sa rozhodli ponechať si to, čo už nakúpili. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama