Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

VOD (1)

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (179)

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

S akční Stathamovkou nikdy nešlápnete vedle. Přímočará, hloupá, akcí a superdrsnými hláškami nabytá šílenost. Je ta kravina na jedno zhlédnutí, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem se nebavil. Statham je ve své klasické roli, tentokrát však mluví snad ještě drsněji než kdykoliv předtím. Je fajn, že jsme se posunuli víc do přítomnosti. Tím myslím, že už se zde nekrade postaru, metodou – vloupu se někam…, ale prostřednictvím internetových podvodů. Tohle byla zajímavá změna. Ovšem zbytek je stejný jako vždycky. Asi jste to viděli už minimálně stokrát, ale pořád je to zábava. Trochu mi vadilo, že v každé větě, minimálně jednou, zaznělo jisté nehezké slovíčko začínající na F. Ale co s tím nadělám? 5/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Akční sólo jízda, jako za starých časů. Pro Jasona, je to po delší době jednoduchá, přímočará oddechovka o pomstě, kterou jsem si naprosto, dle očekávání užil na max. Stathámek se probíjí, až na samotný vrchol úlu a nikdo a nic, ho nedokáže klasicky zastavit. Akční scény jsou fájn, souboje dobré a dojde i na několik těch mírně brutálnějších. Finální bitka s típkem bez nohy, byla parádní. Kdo čeká dalšího Rozhněvaného muže, ať se na to radši vysere. Tohle je krasojízda pouze pro fanoušky ! (Můj 43. film se Stathamem) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Ano, pokaždé když tu někdo začal mluvit a řešit příběh a bizarní bzučící svět pana včelaře, tak jsem začal krvácet z uší. Ale to mi nebránilo si film užít, zmáčkl jsem magické tlačítko skip, a přeskočil k tomu jedinému co je tady důležité, k držkované pana včelaře a nějakých random gum v divném barevném oblečení. A bez uzardění můžu říct že to je natočené dobře, akce je přehledná, dynamická, krvavá - tohle funguje. Jenž pak skončí a zase dojde na to krvácení z uší, no. Věčná škoda že Statham už dávno netočí filmy které byly sice bizarně pitomé, ale extrémně zábavným způsobem - jako jeho starý Crank. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Fajn Seagalovka v hlavnej úlohe so Stathamom. Pre tento krát to totiž Jason masakruje hlava nehlava, od všetkých trénovaných zabijakov je o triedu inde a divák sa o neho vôbec nebojí. Akcie je dosť (mám silné podozrenie že killcount by pokoril stovku) a vie byť aj celkom brutálna (likvidácie protivníkov rôznymi chvatmi, či štýlové popravy) a Jason to masakruje neľútostne, fakt podobne ako Pišta Seagal v 90kach. Na jednej strane som spokojný s kvalitou i kvantitou akcie (Ayer je šikovný režisér) a ani primitívny dej mi nevadil, na strane druhej práve nezničiteľnosť Stathama a absencia dôstojného záporáka zo zážitku i trošku uberá (Hutcherson je otrasný a Jeremy Irons aj keď má pár kvalitných záporných úloh za sebou je tu akýsi nemastný-neslaný). A tiež i nevýrazní vedľajší herci, ako napr. policajtka s morálnymi dilemami, ktorej herečka podala otrasný výkon. Ako béčková oddychovka bez vyšších ambícií Beekeeper obstojí a finančný úspech v kinách mu vlastne celkom prajem. Bol to totiž príjemný retro výlet do 80 tych/90 tych rokov, kedy sa podobné jednoduché béčka točili ako na bežiacom páse. PS: škoda, že som si Beekeepera nemohol pozrieť v kine (vďaka SVK distribútori)... 75% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal Zedníka a máme tu Včelaře. Kam na ty jména chodí… každopádně. Úplně jiná podívaná. Triky vypadají lacině (hodně). Děj přímočarý a jako ze starých dobrých osmdesátek (a inspiroval se u Johna Wicka). Casting je evidentně tabulkový (podmínka byla evidentně rasa a pohlaví, ne schopnost něco zahrát). USA má vtipně prezidentkou… ale… není to křečovité. Mihne se tam opravdu hodně známých béčkových tváří a spousta scén vypadá stylově (i na minigun došlo). Za mě pohodová podívaná, co si nehraje na velké ambice nebo artová cvičení. A to se mi líbí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Oblečení, které má Clay (Jason Statham) na sobě, když se stará o své včely, je ve skutečnosti upravený šermířský oblek. (DJMaroko)
  • Vo filme sa vyskytuje viacero starších technológií, najmä počítačové CRT monitory. Je to preto, že príbeh sa mal pôvodne odohrávať v roku 2003, kým sa od nápadu upustilo. Keďže však umelecké oddelenie už začalo získavať časť hardvéru, z rozpočtových dôvodov sa rozhodli ponechať si to, čo už nakúpili. (m.a.t.o.)
  • Film mal pôvodne debutovať na streamovacích platformách. To sa však zmenilo v októbri 2023, keď šéfovia štúdií MGM/Amazon zistili, že začiatkom roka 2024 nebudú v kinách uvedené žiadne akčné filmy. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama