Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Režisér to tak určite nezamýšľal, ale je veľkou chybou ak v kriminálnom thrilleri funguje rodinný život hlavného hrdinu lepšie ako vyšetrovanie, vraždy či stret Eastwooda s vrahom. Ide o priemerné dielo po všetkých stránkach, ktoré neurazí, ale nedokáže ani nadchnúť.Z jednotvárnosti na chvíľu film vykoľají krátky záber na mŕtvu opatrovateľku natrepanú v umývačke riadu, ktorá naznačovala, že aspoň záver bude hustý. Nič sa však nezmenilo a ako stereotypne začal tak aj skončil. 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sám mám poslední dobou dost problém udržet se u filmu a neusnout. Každopádně při sledování tohodle filmu to bylo jako kdyby mi ten film v úvodních titulcích jasně řekl, že hlavní příběhovou linkou bude spánek, jeho devizou bude spánek, v hlavní roli spánek, hudbu složil spánek a celé to má takový ten spánkovitý spád. Stahující se smyčka nebyl zase tak špatný film, ale ten rok, ta doba, ve kterém se film točil plus také fakt, že mezi filmem se sypala jedna reklama za druhou, mi prostě k ničemu nepomohlo a výsledek byl takový, že slovo průměr tenhle film naprosto přesně vystihuje. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint sice hraje policistu, ale malinko jinak. Místo pořádné bouchačky Magnum se stará o dvě dcery, ve městě řádí vrah mladých krásných žen, který toho má s Clintem možná společného daleko více. V rámci Clintovy filmografie je potřeba tento film vnímat trošku jinak, vidím zde zcela patrné znaky jeho pozdější tvorby. Herecký výkon je velmi přesvědčivý a jeho postava je poměrně složitá. Trošku mě neseděly různé vulgarity. Rozhodně film pro pozdější docenění a zároveň trošku nepřiznaný Dirty Harry. 65% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá syrová krimi (a kdeže jsou ty časy oproti dnešním vyumělkovaným thrillerům, přesyceným za ta léta nahromaděnými žánrovými klišé). Někdo vraždí v New Orleans a Wes je poněkud nervózní. Pomalu přichází na to (ač nechce si to přiznat), že všechno to nějak souvisí s ním. Ke všemu bude muset vyřešit i své problémy se sebou a ochránit svou rodinu před útokem pomstychtivého maniaka. Film má správně ponurou atmosféru, pozvolně gradující napětí, velmi civilní herecké výkony uvěřitelných postav - a hlavně (!) si na nic nehraje. Zkrátka Eastwoodovský film, tak jak jej máme rádi :-) Tři a půl hvězdičky - a jak rád bych zaokrouhlil nahoru - leč nelze. Proč to celé musel zkazit ten (zbytečně) poněkud za vlasy přitažený závěr?... - - - P.S. A navíc tedy - co mě fakt štve, protože to je fakt odporný klišák (!) - proč sakra (v téměř každém filmu) vlak který někoho sejme houká, ale pak nezastaví?!... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Z počátku běžná krimi se postupně rozvíjí do slušného thrilleru s tvrdým, ale citlivým poldou Blockem v hlavní roli. Block, manželkou opuštěn a v rámci vyšetřování vražd častý návštěvník bordelů, občas neodolá vábení kněžek lásky, což pro nedostatek jiných možností není až tak odsouzeníhodné. Vždyť je to přeci jen chlap jako každý jiný. To by jsme mu přece nezazlívali, nebo snad jo? Tuším to tady někdo nepochopil. Naštěstí je k němu osud dobře nakloněn a Block nachází cestu z nicoty života bez milované ženy a navíc, ... jak jinak, dopadá vraha. Ovšem, ta závěrečná akční scéna s rukou vraha byla přece jenom poněkud přehnaná. To si mohli ve scénáři odpustit. A nebojte se. Nudu divák, neodkojený plytkými akčňáky dnešní doby, určitě neprožije. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl propagován sloganem "Policista na hraně". (ClintEastwood)
  • Záběry z masopustního reje byly pořízeny pomocí lehkých přenosných kamer, díky nimž bylo možné volně pracovat mezi účastníky pochodujícími v průvodu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama