Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood má podobnejch filmů na kontě víc a rozhodně jsou některý z nich i lepší, ale já ho v těch rolích drsnejch detektivů celkem můžu. Má to napětí, má to atmosféru, má to charismatickýho hlavního hrdinu a neschází několik efektních vražd kurev. Bohužel zápletka "Kdo je vlastně vrah?" je trochu nedotažená a ke konci film začíná vypadat jaksi béčkovitě. Ale celkově se mi to líbilo. Navíc tam hraje můj oblíbenej herec různejch vedlejších roliček Dan Hedaya. Pro mě za slabší 4 hvězdy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Okolo Clinta se stahuje smyčka, ale to si jeho postava svou blbostí dělá vesměs sama a nahrává vrahovi aby ho dostal tam kam chce. Jinak nezáživná nudná kriminálka jakých jsou tucty a když vyjde najevo kdo je vrah a jaký je jeho motiv tak si říkáte, že to přeci sakra mělo Clinta napadnout dřív než dvacet minut před koncem. Finále je takové typicky osmdesátkové, ale celkový dojem nezlepší. Eastwood má spousty lepších filmů než je tenhle.30% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint sice hraje policistu, ale malinko jinak. Místo pořádné bouchačky Magnum se stará o dvě dcery, ve městě řádí vrah mladých krásných žen, který toho má s Clintem možná společného daleko více. V rámci Clintovy filmografie je potřeba tento film vnímat trošku jinak, vidím zde zcela patrné znaky jeho pozdější tvorby. Herecký výkon je velmi přesvědčivý a jeho postava je poměrně složitá. Trošku mě neseděly různé vulgarity. Rozhodně film pro pozdější docenění a zároveň trošku nepřiznaný Dirty Harry. 65% ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Pátrá Clint po vrahovi nebo si chodí jen užívat za štětkama, zatímco jeho dcerky se musejí starat samy o sebe? A nevraždí náhodou sám? Ne. Kdybych nevěděl, že film napsal i režíroval stejný člověk, myslel bych si, že režisér zmařil scenáristovu snahu udělat z Clinta podezřelého ze schizofrenie a vražd.. Ale režisér nám vždy jasně ukáže, že vrahem je někdo jiný. Identita pachatele popírá jedno z pravidel pátera Knoxe a Clint si skoro nezastřílí. Aspoň hezky zmasakruje postel, za nesouhlasného přihlížení psa. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi drama o zvířatkách: kromě blíže neurčeného počtu psů můžeme vidět také kočky, hojná stádečka koz, sem-tam se objeví bobr, ptáci (s výjimkou dvou kuřátek) zůstávají nespatřeni, přesto na pozadí vnímáme jejich vzrušené štěbetání a v hlavní roli je jeden lehce obstarožní kanec, který má oponenta v maskované svini. Vzhledem k pozdním nočním hodinám jsem neviděla závěr filmu, ale silně pochybuju, že by mě něčím překvapil. 59% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Stahující se smyčka se poprvé promítala pro veřejnost 16. srpna 1984 v rámci filmového festivalu v Montrealu, což velmi potěšilo představitelku hlavní ženské role Genevieve Bujold, která v tomto městě vyrůstala. (ClintEastwood)
  • Natáčení filmu začalo na podzim roku 1983 v Louisianě a v New Orleans. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama