Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (134)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, nebýt pana Ledvinky a sjetého Goofyho, tak by to bylo jen za tři. Pokračování V hlavě totiž působí jako sbírka nápadů, které se nevešly do prvního dílu, než reálné pokračování, které bylo vypipláno do detailu. Přitom koncept s pubertou a novými emocemi nepůsobí jako něco, co by bylo potřeba si cucat z prstu a roubovat na první díl násilně. Koneckonců to ale není špatné, pořád je to první liga, jen je prostě cítit, že tohle bylo vytvořené trošku v panice. Je to stále variace toho samého, což u tak skvělého konceptu ještě stačí, u trojky ale už nebude. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar sú späť v plnej sile vo svojom asi najväčšom projekte, na ktorý som bol veľmi zvedavý. Inside Out 2 bude na konci roka určite jedným z mojich top filmov roku, nakoľko neviem vnútorne nájsť asi nič výraznejšie, čo by tu nefungovalo. Je pravda, že sa tu dočkáme niekoľko momentov deja-vu, no nijakým spôsobom výraznejšie nekazia celkový dojem. Oceňujem tvorcov, že nám ukazujú obdobie dospievania, kedy človek dochádza k svojmu vlastnému sebapoznávaniu, emócie začnú byť oveľa komplikovanejšie, svet samotný nadobudne úplne iné rozmery a veci už nie sú také jednoduché, ako keď sme boli len obyčajné deti. Všetko, s čím sa stretneme je odrazom toho kým sa staneme. Navyše musím povedať, že spracovanie úzkosti patrí medzi asi to najlepšie čo som kedy od Pixaru videl. Myslím si, že nenájdem lepšiu scénku vo filme ako, keď Riley skončí na trestnej lavici a vnútorne prežíva všetko, čo sa okolo nej deje. Nechcem to viac rozoberať, aby som nedával zbytočné spoilery, no ide o momentku, na ktorú asi nikdy nezabudnem. Dabing bol opäť solídny, no som takisto zvedavý aj na to, ako bude znieť originál. Mrzí ma, že "Strach" a "Nechuť" už nedabujú Bill Hader a Mindy Kailing, no som zvedavý, či to nejako výraznejšie pocítim. Hudba stále vynikajúca, animácie však musím totálne vyzdvihnúť. Veľmi ma fascinuje, ako dokázali tvorcovia skombinovať 3D s 2D a dokonca aj v jednej postave zachytiť hernú grafiku starších postáv a spôsob, ako vyzerali. Film však asi nie je úplne pre deti do 7 rokov, ktorí podľa mňa veľa scénok vôbec nepochopia. Je to film o dospievaní a myslím si, že práve od 12 rokov vyššie ide o projekt, ktorí si diváci užijú. Som vďačný za tento zážitok a som veľmi rád, že Inside Out je stále skvelou značkou. Pixar, zachovajte to prosím. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Odpustite mi, tento film som v kine odtrpela. Chápem, nie som cieľová kategória. Začalo to „v mojej hlave“ tým, že, čo to pre Boha, dnešná generácia tínedžerov v tých hlavách má! Iritovalo ma všetko, okrem skvelej animácie, ale obsahová stránka bola úplne mimo môjho ponímania dospievania. Toto prežívajú dnešné pubertáčky? Fakt? Je pravda, že som nevidela jednotku, ale celé ma to míňalo. Ripley v hokejovom tíme, čo sa snaží nájsť rovnováhu – zradiť staré kámošky alebo sa presadiť? ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Geniálně terapeutickej animák, který perfektně ukazuje, jaké je to býti teenagerem - a dokonce ani ne tak zjednodušeně (vzhledem k cílovce). Osobně na tom miluju všechno, od celého příběhu až po detaily (Strach mající padák, akné Riley na bradě). Jestli někomu za poslední dobu přeju onen komerční úspěch, tak určitě Inside Out 2. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Krásna vec. Možno sa už pre niektorých nedostaví ten moment prekvapenia, ale v porovnaní s jedničkou to na sile vôbec neuberá, naopak sa tu dostaví veľa emotívnych momentov a originálnych nápadov, ktoré potešia a pohladia na duši. Teší ma taktiež, že každý deň premietania bola u nás plná sála detí, pretože Inside Out vie byť veľmi poučný, inšpiratívny a pozitívny. Plakal som, bol som dojatý a ešte aj miliónkrát budem, pretože si to miliónkrát zasa pozriem a budem sa rozplývať nad tým, aký je to dokonalý film a aký krásny, komplexný a unikátny ľudský život vlastne je. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme môžeme vidieť viacero animácií a grafických prístupov. 2D animácia, video-animácia, detské kresby... Všetky symbolizujú digitálny svet, ktorým prechádzala generácia Z, ktorú Reily predstavuje. (giaruj)
  • Scéna, kedy Úzkosť prehovára do kancelárskych priestorov až po kým Radosť rozbije kladivom veľkú obrazovku, odkazuje na reklamu Apple Super Bowl v duchu Orwellovej knihy "1984". (giaruj)
  • Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Reklama

Reklama