Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (102)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Ivana Korolová - Amy Poehler (Radost), Pavla Gajdošíková - Maya Hawke (Úzkost), Linda Křišťalová- Kensington Tallman (Riley Andersenová), Nikola Votočková- Liza Lapira (Nechuť), Pavel Tesař - Tony Hale (Strach), Jaromír Meduna - Lewis Black (Vztek), Zuzana Slavíková - Phyllis Smith (Smutek), Sabina Rojková - Ayo Edebiri(Závist), Anna Dvořáková - Lilimar (Valentina Ortizová), Anděla Jirotková - Grace Lu (Grace), Olivie Coco Rafajová- Sumayyah Nuriddin-Green (Bree), Kateřina Pechová - Adèle Exarchopoulos (Nuda), Andrea Elsnerová - Diane Lane(maminka), Martin Písařík - Kyle MacLachlan (tatínek), Robert Hájek - Paul Walter Hauser (Stud), Antonie Talacková - Yvette Nicole Brown (trenérka Robertsová), Matěj Ruppert - Ron Funches (Bloofy), Radovan Klučka - James Austin Johnson (Ledvinka), Jan Kopečný - Yong Yea (Lance Sekáč), Tomáš Bartůněk - Steve Purcell (Temné tajemství), Tomáš Karger - Dave Goelz (policista Frank) + Kirk R. Thatcher (předák) + Pete Docter (tatínkův Vztek), Jiří Ployhar - Frank Oz(policista Dave), Zuzana Hykyšová - Paula Pell (maminčin Vztek), Blanka Zdichyncová - June Squibb (Nostalgie), Eliška Nezvalová - Paula Poundstone (zapomnětnice Paula)+ Sarayu Blue (Margie), Michal Gulyáš - John Ratzenberger(Fritz), Jiří Panzner - Flea (Jake), Lubor Šplíchal - Bobby Moynihan (zapomnětník Bobby), Martina Šťastná - Kendall Coyne Schofield (hlasatelka) ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Odpustite mi, tento film som v kine odtrpela. Chápem, nie som cieľová kategória. Začalo to „v mojej hlave“ tým, že, čo to pre Boha, dnešná generácia tínedžerov v tých hlavách má! Iritovalo ma všetko, okrem skvelej animácie, ale obsahová stránka bola úplne mimo môjho ponímania dospievania. Toto prežívajú dnešné pubertáčky? Fakt? Je pravda, že som nevidela jednotku, ale celé ma to míňalo. Ripley v hokejovom tíme, čo sa snaží nájsť rovnováhu – zradiť staré kámošky alebo sa presadiť? ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Hra na istotu, ktorá nemení niečo čo funguje, ale v tomto prípade by snaha o epickejší záber za každú cenu mohla skôr uškodiť, keďže Inside Out 2 je o emóciách a v tom je sila jednotky aj dvojky - v tom, že na rozdiel od X rozprávok, ktoré sa snažia obsahovať nejaké pozitívne posolstvo, Inside Out naozaj niečo aj naučiť vie a podáva to veľmi decentne a zrozumiteľne pre každého. Opäť sa dostaví aj dojatie, a aj tentokrát sa jedná o jednu z uvedomelejších Pixaroviek. A dá sa v tom bez problémov pokračovať - Riley má za sebou detstvo, strednú školu a môže nastúpiť vysoká škola, nástup do práce, stredný vek a nakoniec možno aj staroba, hoci to už by bolo na Pixar možno trošku priveľmi vážne a tak dlho nám séria asi nevydrží. Ale minimálne tú vysokú a možno súčasne skúsiť prehodiť dej aj do rodičovských hláv - to by sme ešte dostať mohli. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

V hlavě 2 je úspěšné pokračování naší hrdinky a našich emocí, které naší hrdinku posunují k tomu, aby zvládala další obtížné situace. Oproti jedničce se tu ale objevují další emoce, což má své plusy, ale i mínusy. V zásadě je to, že když se nové emoce objeví u pubertální holky, tak proč už nebyly přítomny u dospělých postav? Jasně je to logické, kdysi se nemyslelo na to, že nějaké pokračování bude, což samozřejmě šlo vzato o takový detail. Nicméně příběh jako takový je opět velice napínavý, potkáváme zde prostředí, kde by i film Avatar zde mohl položit vzpomínku, emoce neztrácejí takový ten boom co byl v jedničce, ale možná mi tu chybí takový ten větší šok, kde by si člověk uvědomil, tak jako to bylo u jedničky, že to co bylo v dětství hezké, to je pryč. Nejde tu v zásadě o rodinu, kde jsme se brouzdali v prvním díle, tady jde v zásadě o závist, což ale cením, protože v pubertálním životě to většinou takhle bývá. V příběhu se mi líbil princip, kde si animátoři prohráli i s 2d grafikou, či grafikou videohry a nastínili Easter Eggy na slavného Mickey Mouse, což je u Disneyho typické. Nové emoce jsou skvěle výstižné a nejvíce se mi ta líbila ta Nuda, kde i když měla ten joystick asi 10 kroků u kolegů, tak musela mít svoji appku a dělat si to všechno přes to. Do toho ten úžasný francouzský přízvuk. Nicméně nástřel na třetí díl je naservírovaný perfektně a já doufám, že kdyby byla trojka tak bude potřeba naložit parádní dávku emocí. Za mě krásné 4 hvězdičky, určitě doporučuji. ()

Mini_X 

všechny recenze uživatele

V hlavně 2 je krásnou ukázku, jak udělat kvalitní pokračování k prvnímu filmu, které nabídne větší škálu emocí než v prvním filmu. Je fakt super, že se V hlavě 2 nesnaží být extrémně jiným film než první díl, což někteří budou považovat za mínus, ale podle mě to byla správná cesta. Je také super, že některé emoce co se objevili v prvním film dostali více prostoru v tomhle pokračování, což se cení:) Jenomže tenhle film je hlavně o nových emocích, které stejně jako ty co už známe fungují fakt dobře, hlavně emoce Úzkost, které si krade všechny scény ve kterých se objeví. Film také krásně pracuje s reálným světem a Riley a oproti prvnímu filmu mě více bavilo sledovat život Riley. Ale to co pro mě osobně nejlépe fungovalo bylo samotné zpracování puberty, u které se mi vybavili moje vlasní vzpomínky na mojí pubertu. Celkově Pixar teď dost dobře zabodoval jak u mě, tak i v prvním otevíracím víkendu. Jediný co mi chybělo v tomhle pokračování byla emoce Nadržený:) 8/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Postavu Bloofyho v slovenskom znení nadaboval Miro Jaroš, veľmi populárny spevák pre deti. (giaruj)
  • Vo filme môžeme vidieť viacero animácií a grafických prístupov. 2D animácia, video-animácia, detské kresby... Všetky symbolizujú digitálny svet, ktorým prechádzala generácia Z, ktorú Reily predstavuje. (giaruj)
  • Originálne hlasy Strachu a Znechutenia - Bill Hader a Mindy Kaling boli nahradené hlasmi hercov Tony Hale a Liza Lapira. Podľa správ, obaja Hader a Kaling sa rozhodli nenavrátiť k pokračovaniu z dôvodu neuspokojivej platovej kompenzácie za prepožičanie ich hlasov ku kľúčovým charakterom filmu. (drake31)

Související novinky

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

V hlavě 2 má miliardu

V hlavě 2 má miliardu

03.07.2024

Filmový rok 2024 zná svůj první miliardový hit. Nestala se jím Duna: Část druhá, ačkoliv se svými 711 miliony měla docela dobře nakročeno, ale dosáhlo toho jiné pokračování dalšího populárního snímku… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Reklama

Reklama