Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (100)

Koda 

všechny recenze uživatele

V hlavě 2 je úspěšné pokračování naší hrdinky a našich emocí, které naší hrdinku posunují k tomu, aby zvládala další obtížné situace. Oproti jedničce se tu ale objevují další emoce, což má své plusy, ale i mínusy. V zásadě je to, že když se nové emoce objeví u pubertální holky, tak proč už nebyly přítomny u dospělých postav? Jasně je to logické, kdysi se nemyslelo na to, že nějaké pokračování bude, což samozřejmě šlo vzato o takový detail. Nicméně příběh jako takový je opět velice napínavý, potkáváme zde prostředí, kde by i film Avatar zde mohl položit vzpomínku, emoce neztrácejí takový ten boom co byl v jedničce, ale možná mi tu chybí takový ten větší šok, kde by si člověk uvědomil, tak jako to bylo u jedničky, že to co bylo v dětství hezké, to je pryč. Nejde tu v zásadě o rodinu, kde jsme se brouzdali v prvním díle, tady jde v zásadě o závist, což ale cením, protože v pubertálním životě to většinou takhle bývá. V příběhu se mi líbil princip, kde si animátoři prohráli i s 2d grafikou, či grafikou videohry a nastínili Easter Eggy na slavného Mickey Mouse, což je u Disneyho typické. Nové emoce jsou skvěle výstižné a nejvíce se mi ta líbila ta Nuda, kde i když měla ten joystick asi 10 kroků u kolegů, tak musela mít svoji appku a dělat si to všechno přes to. Do toho ten úžasný francouzský přízvuk. Nicméně nástřel na třetí díl je naservírovaný perfektně a já doufám, že kdyby byla trojka tak bude potřeba naložit parádní dávku emocí. Za mě krásné 4 hvězdičky, určitě doporučuji. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který přinese a probudí velkou spoustu emocí. Nejen ve filmu, ale i ve vás. I když trailer toho ukázal docela dost a natěšil opravdu hodně, bylo to ještě emotivnější, než jsem čekala. Na plátně vidíte odehrávat se věci, tedy emoce, a reakce na ně, které vám teď přijdou naprosto samozřejmé, přitom v minulosti jste se jimi mohli trápit a nechápat je. Někomu to možná může přinést i určité prozření. Mně to přineslo samé nádherné pocity a kromě nich jsem se navíc i skvěle bavila. Opět se povedlo do filmu promítnout spoustu silných okamžiků a hlubokých, i když vlastně ne překvapujících myšlenek. ()

Reklama

Mini_X 

všechny recenze uživatele

V hlavně 2 je krásnou ukázku, jak udělat kvalitní pokračování k prvnímu filmu, které nabídne větší škálu emocí než v prvním filmu. Je fakt super, že se V hlavě 2 nesnaží být extrémně jiným film než první díl, což někteří budou považovat za mínus, ale podle mě to byla správná cesta. Je také super, že některé emoce co se objevili v prvním film dostali více prostoru v tomhle pokračování, což se cení:) Jenomže tenhle film je hlavně o nových emocích, které stejně jako ty co už známe fungují fakt dobře, hlavně emoce Úzkost, které si krade všechny scény ve kterých se objeví. Film také krásně pracuje s reálným světem a Riley a oproti prvnímu filmu mě více bavilo sledovat život Riley. Ale to co pro mě osobně nejlépe fungovalo bylo samotné zpracování puberty, u které se mi vybavili moje vlasní vzpomínky na mojí pubertu. Celkově Pixar teď dost dobře zabodoval jak u mě, tak i v prvním otevíracím víkendu. Jediný co mi chybělo v tomhle pokračování byla emoce Nadržený:) 8/10 ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

V českém znění: Ivana Korolová - Amy Poehler (Radost), Pavla Gajdošíková - Maya Hawke (Úzkost), Linda Křišťalová- Kensington Tallman (Riley Andersenová), Nikola Votočková- Liza Lapira (Nechuť), Pavel Tesař - Tony Hale (Strach), Jaromír Meduna - Lewis Black (Vztek), Zuzana Slavíková - Phyllis Smith (Smutek), Sabina Rojková - Ayo Edebiri(Závist), Anna Dvořáková - Lilimar (Valentina Ortizová), Anděla Jirotková - Grace Lu (Grace), Olivie Coco Rafajová- Sumayyah Nuriddin-Green (Bree), Kateřina Pechová - Adèle Exarchopoulos (Nuda), Andrea Elsnerová - Diane Lane(maminka), Martin Písařík - Kyle MacLachlan (tatínek), Robert Hájek - Paul Walter Hauser (Stud), Antonie Talacková - Yvette Nicole Brown (trenérka Robertsová), Matěj Ruppert - Ron Funches (Bloofy), Radovan Klučka - James Austin Johnson (Ledvinka), Jan Kopečný - Yong Yea (Lance Sekáč), Tomáš Bartůněk - Steve Purcell (Temné tajemství), Tomáš Karger - Dave Goelz (policista Frank) + Kirk R. Thatcher (předák) + Pete Docter (tatínkův Vztek), Jiří Ployhar - Frank Oz(policista Dave), Zuzana Hykyšová - Paula Pell (maminčin Vztek), Blanka Zdichyncová - June Squibb (Nostalgie), Eliška Nezvalová - Paula Poundstone (zapomnětnice Paula)+ Sarayu Blue (Margie), Michal Gulyáš - John Ratzenberger(Fritz), Jiří Panzner - Flea (Jake), Lubor Šplíchal - Bobby Moynihan (zapomnětník Bobby), Martina Šťastná - Kendall Coyne Schofield (hlasatelka) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Inside Out 2 je z môjho pohľadu oproti jednotke trošku v nevýhode a to z aspektu cieľovej kategórie, malé deti (aspoň tie moje) by to asi nebavilo, v centre pozornosti sú teen dievčatá a rieši sa puberta, kým jednotka je vhodná pre úplne celú rodinu od batoliat až po 99+. Chápem, že aj fans podrástli, ale aj tak ;). Môj druhý "problém" je ten, že celý dej sa sústredil len na jedno miesto a to hokejový tábor a na krátky časový úsek iba troch dní, z tohto hľadiska tu nie je úplne využitý potenciál, pretože z puberty sa dalo vyťažiť viac, ak by sa zamerali povedzme aspoň na jeden rok v živote Riley, veď nikto si tie všetky nové emócie v sebe nevyrieši za 3 dni, aj keď je pravda, že ani za jeden rok, každopádne bolo by to minimálne zaujímavejšie, keby sa všetko netočilo len okolo hokeja. Tiež rodičia dostávajú veľmi málo priestoru, tým pádom aj ich emócie - postavičky a v porovnaní s prvým dielom aj vtipných scénok je podstatne menej. Animácia je však pekná a je vidieť, že po animačnej stránke si tu dali záležať, aby aj z dvojky vznikol nielen kasový trhák, ale aj pekný filmový zážitok pre diváka. Ďalším plusom sú nové emócie, tie boli super :) a tiež potešilo vidieť opäť tie staré, ale v nových polohách napr. Joy plakať. [Cineplex Mannheim, 08.07.2024, OV]. 80%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kedy Úzkosť prehovára do kancelárskych priestorov až po kým Radosť rozbije kladivom veľkú obrazovku, odkazuje na reklamu Apple Super Bowl v duchu Orwellovej knihy "1984". (giaruj)
  • Originálne hlasy Strachu a Znechutenia - Bill Hader a Mindy Kaling boli nahradené hlasmi hercov Tony Hale a Liza Lapira. Podľa správ, obaja Hader a Kaling sa rozhodli nenavrátiť k pokračovaniu z dôvodu neuspokojivej platovej kompenzácie za prepožičanie ich hlasov ku kľúčovým charakterom filmu. (drake31)
  • Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)

Související novinky

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

včera

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

V hlavě 2 má miliardu

V hlavě 2 má miliardu

03.07.2024

Filmový rok 2024 zná svůj první miliardový hit. Nestala se jím Duna: Část druhá, ačkoliv se svými 711 miliony měla docela dobře nakročeno, ale dosáhlo toho jiné pokračování dalšího populárního snímku… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Reklama

Reklama