Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (135)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Za mňa nie až tak dobré ako prvý diel, ale v rámci Pixaru najsilnejšia vec od Coco. Ten príbeh má úprimné kúzlo skryté v detailoch, v tom ako netlačí na pílu a ajtak zasiahne cieľ. Občas síce trochu prvoplánovo, no stačí mi to. Hlavná postava prechádza pubertou a nové emócie sú k tomu ideálne prispôsobené aby sa divák smial. Animácia tradične skvelá, v pár momentoch obvzláštnená o svieže prvky napríklad 2D a po celý čas krásne farebná. Len už to po druhý krát nerezonuje rovnako dokonale ako pred deviatimi rokmi keď som hovoril že som svedkom najlepšieho animáku dekády. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Už jsme si tak trochu zvykli, že pokračování pixarovských animáků jsou o level horší než první filmy a bohužel to platí i pro V hlavě 2. Jo, pořád to vypadá skvěle a samotný koncept stále považuji za téměř geniální, ale jakoby to sami tvůrci věděli a řekli si, že se nemusí moc snažit, když mají tak zajímavý svět a postavy. Hlavní problém druhého dílu tkví totiž v tom, že se až příliš podobá jedničce. Prakticky ve všem. Opět se tu putuje po hlavě teď už puberťačky Riley, v jejím mozku se dějí divoké věci, protože dospívání není nic snadného, a na scénu přicházejí nové emoce. A s nimi staré problémy. I tentokrát jde víceméně o to, že se musí jednotliví emoční hrdinové naučit spolupracovat a oni i diváci by měli na konci ideálně pochopit, že být nejistý, smutný, vycukaný a nervózní z toho, co přinese budoucnost, je vlastně v pořádku a normální. Minule se vyrovnávali se smutkem, teď je to tohle. Do značné míry to funguje, dojemné scény dojemné jsou, ty vtipné pobaví. Bohužel pocit, že V hlavě 2 někdo ušil až příliš horkou jehlou a moc se nesnažil vymýšlet něco nového a místo toho jen opisoval a že je to celé malinko líné, jsem měl víceméně od začátku do konce. Nemusí to být nutně špatně, ale čekal jsem trochu víc snahy. A víc nápadů. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Krásna vec. Možno sa už pre niektorých nedostaví ten moment prekvapenia, ale v porovnaní s jedničkou to na sile vôbec neuberá, naopak sa tu dostaví veľa emotívnych momentov a originálnych nápadov, ktoré potešia a pohladia na duši. Teší ma taktiež, že každý deň premietania bola u nás plná sála detí, pretože Inside Out vie byť veľmi poučný, inšpiratívny a pozitívny. Plakal som, bol som dojatý a ešte aj miliónkrát budem, pretože si to miliónkrát zasa pozriem a budem sa rozplývať nad tým, aký je to dokonalý film a aký krásny, komplexný a unikátny ľudský život vlastne je. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

V hlavě 2 je stejně jako jednička zajímavý a docela chytře napsaný animovaný film, který se odehrává v pro mě hodně poutavém prostředí, z kterého kvalitně těží. Sice je příběh z určité části variací na to, co už jsem jednou viděl, ale tím, jak se hlavní hrdinka mění, je všechno zase tak nějak úplně jinak a nemůžu proto říct, že by mě film nedokázal občas překvapit. Přibyly nové zajímavé emoce, které v hlavě dělaly pořádný nepořádek, jak už to tak u té puberty bývá, ale nemůžu říct, že by mě některá z nich nějak víc oslovila – stále mám ty původní o něco raději. Co jsem si tentokrát moc neužil byl humor, přišlo mi, že film nebyl moc vtipný, nebo spíš jsem se během promítání zasmál asi jen jednou, dvakrát… Na druhou stranu mě dokázalo vše, co jsem viděl, docela pohltit, opět se mi velmi líbila fantazie, s jakou je tu ten náš vnitřní svět zpracován, užíval jsem si to, kochal jsem se tím, jak to funguje. Animačně je to velmi povedené, hudba je také fajn. Za sebe zkrátka můžu bez emocí říct, že si V hlavě 2 ode mě zaslouží takových 7,5/10. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Film pro holky o dospívání třináctiletých dívek. Barevné, romantické, ale beze vtipu. Trochu to brnká na strunu puberty, ale žalostně nevyužije potenciál. Stále je to ale vyprávěno jako pro šestileté. Už po 10 minutách jsem se začal nudit. V kině se také moc lidé nesmáli. Asi proto, že film chce útočit primárně na emoce a porozumění. Kouzlo z prvního dílu vyvanulo velmi rychle. Ke konci se film táhnul k nesnesení. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Postava Nuda sa mala objaviť už v prvom filme. (giaruj)
  • Postavu Bloofyho v slovenskom znení nadaboval Miro Jaroš, veľmi populárny spevák pre deti. (giaruj)
  • Scéna, kedy Úzkosť prehovára do kancelárskych priestorov až po kým Radosť rozbije kladivom veľkú obrazovku, odkazuje na reklamu Apple Super Bowl v duchu Orwellovej knihy "1984". (giaruj)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Reklama

Reklama