Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 581)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Cameron / Príbeh: J.C, David Giler, Walter Hill | Hudba: James Horner | Produkcia: Gale Anne Hurd, Gordon Carroll, David Giler, Walter Hill | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Brandywine Productions, SLM Productions Group | Rozpočet: 18,5 miliónov $ | Tržby: 131,060,248 $ || Trhák z vizionárkej dieľne Camerona. Jeho typické črty dizajnerského zásahu do filmu sú nepopierateľné. Hororové prvky fungujú dobre, no navodenie sci-fi atmosféry je silnejšiou stránkou jeho rannej tvorby - rovnako, ako aj dnes. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Možná, že jsi nesledoval poslední události, ale dostali jsme na prdel, kámo." Atmosféra strachu z neviděnýho přerostla ve strach z viděnýho. Tak to mám rád. Za každým rokem totiž klapou hladový čelisti, mariňáci si nemohou stěžovat na nedostatek terčů a troufalá snaha o přežití nápadně připomíná skvělej akční nářez, kterej mě dokáže kdykoli uspokojit. A kdysi v kině jsem se jednou dokonce i leknul. Nekecám. Fakt. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je po všem! Je to v hajzlu! Co teď kurva budeme dělat? Co budeme dělat?..... Cameron vedel čo bude robiť. Pridal na výprave, pridal (podstatne) na akcii, pridal na počte Votrelcov, na dynamike, pridal viac členov posádky a pridal im zbrane aby tie mimozemské svine mali ako ničiť. Stratilo to niečo na celkovej atmosfére? Vôbec. Pravdaže už to možno celé nie je tak desivé a prekvapivé ako jednotka, ale nápadov a hororových momentov to má stále dosť. Vždy ma to veľmi bavilo a ten záverečný súboj je nezabudnuteľný. Možno najlepší filmový súboj aký som kedy videl (videl som ho asi 50-krát). Párádna akcia, atmosféra a BOMBASTICKÉ finále. Spolu s jednotkou jeden z mojich najoblubenejšich filmov vôbec. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vidět Vetřelce po letech a obou Avatarech v kině (navíc v rámci vetřelčího maratonu v Aeru) názorně dokazuje, že Cameron je poslední léta kreativně za zenitem. Kinosestřih má pořád neskutečné tempo a koule a spolehlivě funguje, jako když ho člověk viděl poprvé. Adrenalinová a neuvěřitelně nápaditá akce, ikonické scény, nezapomenutelné postavy, odlehčující hlášky, to všechno propojeno do brilantního celku. Na tom několik scén s dnes už lehce slabšími triky nemůže nic změnit. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Nejlepší z rodu Vetřelců. Dokonale natočená úžasná sci-fi akce, gradující finálním soubojem Ripleyové manipulující s Vetřelcem na palubě kosmické lodi. Natočeno už roku 1986 s dokonalými trikovými efekty! Trailer: http://www.csfd.cz/film/1245-vetrelci-aliens/videa/ ()

Galerie (128)

Zajímavosti (202)

  • Mariňáci jsou si jistí, že Xenomorphové dříve či později prolomí jejich zabezpečený obvod, ale teprve poté, kdy hrozí zhroucení výrobníku atmosféry, někdo navrhne přivolat druhou výsadkovou loď ze Sulaca. (Jan.Kanak)
  • Kolóniu Hadley´s Hope na planéte LV-426 obýva 158 ľudí. (GTS_PUNK)
  • Sigourney Weaver (Ellen Ripley) si vyžádala zrovna ne obvyklé právo zamítnout šíření jakýchkoli propagačních materiálů. Tohoto oprávnění pak užila např. při zákazu použití plakátu, ve kterém v jeskyni plné vetřelčích vajíček drží v náručí malou Newt (Carrie Henn). (Larrysbride)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama