Reklama

Reklama

Lady Snowblood

  • Japonsko Šurajukihime (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sayo se stala očitým svědkem přepadení a zavraždění svého manžela a synka, sama pak byla útočníky krutě mučena a několikrát znásilněna. Naplněna nenávistí a touhou po pomstě za své utrpení se vydala na cestu, na jejímž konci měli být všichni její nepřátelé do jednoho mrtví. Naneštěstí pro ni byla již po prvním aktu odplaty umístěna do ženské věznice, a její plány tak naznaly náhlého obratu. Touha po spravedlivém zadostiučinění byla ale tak neukojitelná, že ve vězení zplodila dceru Yuki, jež se měla stát dalším vykonavatelem její msty. Sama Sayo ale při porotu umírá a malá Yuki následně podstupuje tvrdý bojový výcvik a výchovu, jež ji učí, že jediným smyslem jejího života je náležitě krvavě pomstít zkázu své rodiny; po takřka dvaceti letech nelidského drilu se Yuki konečně může vypravit uskutečnit přání, za něž její matka položila život. Japonský snímek SHURAYUKIHIME se stal hlavním inspiračním zdrojem pro film KILL BILL (2003) amerického režiséra Quentina Tarantina. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (130)

Marius 

všechny recenze uživatele

Klasika chambary pri ktorej si uvedomíte odkiaľ má Quentin dejovú linku Kill Bill vol. I, radenie filmu do kapitol, preskakovanie časvých línií, pesničku od Meiko Kaiji, záber na "facies of the cunts who did it to the bride" etc. Niektoré akčné scény sú výborné, niektoré neprehľadné. Čo sa mi výrazne nepáčilo bola kamera, miestami príliš roztrasená. Každopádne je to film zo 73 takže nejaké technické zázraky sa čakať ani nedajú. Film je väčšinu času ladený do červenej so švihmi japonskej ocele, takže pozitíva vysoko prevládajú nad negatívami. 9/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil s tim, ze se jim nechal inspirovat Kill Bill a jedna se o film podle komiksu a tudiz pujde o neco extra, ale bohuzel. Zacatek je jeste slibnej, moje oblibena pisnicka z Kill Billa, film rozdelenej do kapitol, ktere v case preskakuji a velmi zajimavej namet, jenze behem chvilky sem si uvedomil, ze tohle nesaha Kill Billovi ani po kotniky. Rezie Toshiya Fujita je totiz neskutecne uspavaci. Ve filmu se vetsinou jen keca, vsichni japonci nejspis soutezi, kdo dokaze nejvic vyvalit oci a kdyz uz konecne prijde souboj, je vinou dementni kamery strasne pomalej a krev vypada jak kdyz nekdo rozlil barvu a nepomuze tomu ani fakt, ze ji tvurci strikaj vsude mozne jak z nejakejch trysek. Proste neuveritelna nuda, kterou jsem malem nezvlad do konce. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Film, který se mi docela špatně hodnotí. Každopádně mě přes svoje stáří velmi příjemně překvapil. Nemám nakoukáno moc podobných filmů, tak nemůžu co do žánru srovnávat. Se samurajskými filmy Akiry Kurosawi se Snowblood srovnávat nedá. No a pak je tu ještě onen Kill Bill. Ale tady musím hned dodat že Lady Snowblood je mnohem serioznější film než Tarantinovo úmyslné "královské" béčko. Slušná je kamera i většina bojových scén. A pro mě překvapivě je zajímavé sledovat pohnutky hlavní hrdinky a proč se tak či onak v dané situaci zachová. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Opravdu zábavná akce, za zmínku rozhodně stojí vizuální provedení (nemám ani tak na mysli choreografii bojových scén). Pravda, že krev hustoty krupičné kaše a barvy nezralých rajčat může dnešní milovníky realističnosti zlehka prudit. Meiko Kaji je roztomilá a celý film je naprosto fatalistický, což mu (zvlášť v kombinaci s komiksovým stylem) kupodivu dost sluší ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Lady Snowblood je dítě láskyplné snahy a tvůrčího úsilí vynikajících filmových profesionálů. Všichni dohromady vytvořili dílo, které vysoce ční nad okolními filmy své doby, a jako mnozí před nimi i po nich dokázali, že i řemeslná komerční podívaná může být unikátním a osobitým dílem. - více v recenzi na Rejže.cz ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Autorkou titulnej skladby "Shura No Hana" (Flowers Of Carnage) je samotná Meiko Kaji, ktorá ju aj sama naspievala. (werewolf69)

Reklama

Reklama