Reklama

Reklama

VOD (1)

Policista, který v Polsku roku 1987 vyšetřuje případy záhadných zmizení, pronikne mezi osazenstvo kláštera na odlehlém místě a odhalí tam velmi temné tajemství. (Netflix)

Recenze (179)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvápko, od režiséra dvoudílného, mutantího Slasheru Dnes v noci v lese nikdo nespí. Čekal jsem tuctovou vymítačku, při které se budu nudit už od prvních minut (pravda, chtěl jsem to po chvilce vypnout a věnovat se něčemu jinému), ale přišla celkem zajímavá scéna a já to nakonec dokoukal a musím říct, že film utekl strašně rychle a vůbec nenudil. Má to perfektní, mrazivou atmosféru kláštera, kde se servíruje báječná večeře, bylo to napínavé a finále s démonem celkem povedený, s pěknou kamerou. Slušný, malý Horor, ideální na chladnější, podzimní večer. (524. hodnocení, CZ dabing) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pán režisér film vie...aj spraviť a aj ho poslať do sračiek. Dnes v lese nik nespí 1 je príkladom prvej možnosti, 2 tej druhej. Posledná večera, či Pekelná diera je príkladom toho že sa to dá aj v jednomfilme naraz. Buď mal film pokračovať v štýle mixu Meno ruže nad Purpurovými riekami a vyťažiť z atmosféry kláštora nadupaný triler,v ktorej by kamaráti Martina Madeja z detstva, teda kanibali čo chceli naše babe zbaliť boli zlou odnožou kláštora proti hŕstke spravodlivých, alebo to malo byť od začiatku príprava na otvorenie brán pekelných v srdci katolíckeho Poľska a malo sa vraždiť podľa Judáša, ale v tejto kombinácii to nedopadlo najlepšie. A pritom nie je zlý ani úvod a ani záver, lenže dohromady je z toho asi krupicová kaša s opekanou slaninkou a chilli. Všetko samé o sebe človeku v istom čase chutí, ale keď to dá spolu pravdepodobne sa buď dovracia alebo poserie...rozhodne táto kombinácia nesadne každému a za mňa to režisér posral v závere, ktorý bol natočený precízne. Nepomohlo. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celým filmom sa prebíja výborná temná atmosféra, ono už tie útroby kláštora samotné majú čosi do seba. Potom sa z toho stáva možný pokus o hororový thriller, ktorý mohol ostať pri zemi. Mohol tam zakomponovať nadprirodzeno, ale nemusel ísť takým smerom, že na konci tam démon s mníchmi manipuluje akoby bol bábkoherec. A s bábkohercami bývajú problémy, jedna je dokonca katastrofálnou ministerkou. V rámci deja dobre, ten záver mi trocha pokazil dojem, ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se návštěva černoprdelnického hnízda kdesi ve šlonské prdeli snadno změní na zoufalou záchranu vlastní prdele z doupěte černokněžnického, a to kupodivu nikoliv proto, že by po ní hlavnímu hrdinovi lačně pošilhával zjevně sodomitský podpřevor, a rovněž nikoliv výlučně proto, že místní vrchní, co Kozla nikoliv servíruje, ale kvůlivá obcování s ním podává řádně podezřelý boršč, je nějakej divnej. Byť tedy to, co na konci vylezlo ze studny, působilo dojmem, že se to tam zatoulalo odněkud z Faunova labyrintu, musím souhlasit se zdejšími pozitivně laděnými ohlasy, pročež exkurzi po církevních památkách u našich severních sousedů si po zhlédnutí tohoto kusu kurefsky rozmyslím! ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, nejako ma to nechytilo, ale som rád, že sa to postupne zvrtlo predsa len iným smerom, než som čakal. Ono, predstava natočiť Meno ruže ako exorcistický horor nie je vôbec málo lákavá, ale matná réžia, neviditeľní herci (ale rád som znova videl v akcii Jura Barana) a priemerný scenár to sťahujú ku dnu. Našťastie to v polovici chytí nielen iný smer, ale aj tempo a ku koncu som si viackrát povedal „wow“. Ale ak to všetko vydelíme, vynásobíme, odrátame a pripočítame, tak to môže byť rado za 3*. Režisér pokračuje (viď. oba diely Dnes v noci v lese nikto nespí) vo svojej hororovej jazde, ktorá nie je výnimočná, ale je fajn a je fajn, ale nie je výnimočná. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v poľskom meste Lubiąż. (Real Tom Hardy)
  • Titulky v závere filmu idú odzadu. (achnaton43)

Reklama

Reklama