Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (93)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úpadek mužských vzorů v pohádkách je smutný, ale děsí mě zde spíše překombinovanost motivů vedoucích k posednutí zlem. Přitom ten prvotní - neplnění všech přání - není uspokojivě vysvětlen. Snaha o realismus tak vyjde na prázdno a děti to prostě nepoberou. Jinak se tu míchá dohromady přístup Evropské unie, Ameriky a Ruska k vládě během jedné pohádky. Disney dodává písničky, zvířátka a překrásnou vizuální stránku. Vše zcela mechanicky, ve snaze o originální přístup ale zapomíná, že každá dobrá pohádka potřebuje spíše srdce než podivné polopravdy. Encanto bylo mnohem lepší ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že co nejvíc uškodilo téhle pohádce je to stoleté výročí Disney, protože to z toho filmu srší z každého koutu, scéně, písni, ze všeho a je toho až přespříliš. Mohlo se jednat o krásné originální dílo, které dokáže jak skvělé a nápadité Disney umí ještě být. Přitom vykradli Sněhurku a předělali jí na jinačí verzi pohádky. Do toho vložili několik očividných easter eggs na jiné Disneyovky a právě to mi vadilo. Strašně se snažili tlačit na pilu a hrát to na jistotu a za mě jim to nevyšlo. Musím ale moc pochválit animaci, kombinace 3D a 2D animace byla skvělá. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem chtěl aby se mi to líbilo, ale tentokrát to prostě nějak neklaplo. Moc se mi nelíbila animace, která kombinuje kreslená 2D pozadí s 3D cel shade postavičkami, což na papíře zní zajímavě, ale v pohybu to na mě působilo dost levně a nekvalitně. A není tam ani příběh, který byl chytl za srdce, nemá to zajímavý setting, nemá to humor, nemá to dokonce ani příliš sympatickou princeznu a že je to muzikál, tak ani hezké písničky (ten do uší bijící autoune v moderních muzikálech mě fakt děsně sere). Té pověstné duše, až na hromadu referencí na celé animákové portfolio studia Disney, tam je opravdu strašně málo. Celé je to mdlé a nezáživné. Snad si Disney vybral jen slabší chvilku a tuhle pachuť brzy vymaže z paměti. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Ve veganském etnobaru U Disneyho opět partička kumštířů pod vlivem hašiše uplácala otřepanou, divnou, nezáživnou, umělou animovanou pohádku. Domnívám se, že v poslední době jsou v Disney Animation Studios sponzorováni nějakou sektou hlásající Slunce v duši, či mimozemskými bytostmi ovlivňující mozek scénáristů, kteří se snaží těmito vesmírnými silami ovlivnit mentální úpadek lidstva a domnívají se, že dětský divák si to vsugeruje jednodušeji a urychlí to evoluci a další generace již budou neškodní multikulti androgynní hippies... Přání musí toho současného dětského diváka nudit, pořádně ani neví o co tu jde (neví to ani ti dospělí). Není tu už vůbec nikdo, komu by se fandilo, uronila by se slza a nebo se šlo koupit povlečení s motivem filmu. Animace, luminous stylizace je klasicky na prvotřídní úrovni, ale jinak je to blábol.  Pokud si myslí, že stačí nakreslit další pohádku o království a bude to zase hit, tak by museli alespoň shrekovsky přitlačit. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přání možná nejvíce škodí nálepka "film ke 100. výročí studia Disney": a to jak ze strany diváckých očekávání, tak ze strany tvůrců, kteří se do filmu chtě nechtě snažili vložit stoletou historii tohoto věhlasného studia. Co se týče výtvarné stylizace, líbilo se mi prolínání 3D animace s kreslenými prvky; stejně tak chválím zobrazené lokace (lesní scény mi evokovaly filmy ze 30. až 50. let). Zatímco u některých snímků si užívám popkulturních odkazů, v případě Přání mi přišly zakomponované až moc na sílu a neumně (viz Bambi či Petr Pan) - nicméně závěrečné pokukování po Šípkové Růžence se mi líbilo. Samotný příběh nebyl sice špatný, ale neobsahoval žádnou vyloženě zapamatovatelnou a silnou scénu. Vedle toho mi místy vadilo přehnané pitvoření hlavních postav, snižující zážitek z filmu. Písně byly veskrze povedené (v CZ i EN) a na rozdíl od samotného filmu se k nim jistě ještě vrátím. Průměrné tři hvězdičky! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • V jednom přání se objeví fráze „pravá láska“, která odkazuje na film Ledové království (2013), kde hrála důležitou roli v příběhu. (SpiderBoy)
  • Film oslavuje sté výročí založení studia Disney – z tohoto důvodu bylo původně zamýšleno vytvořit jej v klasické 2D animaci. Nakonec byl třetí rozměr sice přidán, přesto zde však nalezneme elementy typické pro klasickou ruční animaci. (fiLLthe3DD)
  • Rozpočet se pohyboval mezi 175–200 miliony dolary – s celosvětovými tržbami 255 milionů však film dle analytiků způsobil studiu ztrátu přesahující 130 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama