Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (103)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námět s přáními jako kouzelnými motivátory života zněl dozajista hezky romanticky, avšak kolem nich vystavěná pohádka vjela fofrem do natolik generické Disney šablony, až to nebylo pěkné (zato okoukané a nezáživné ano, s "legacy" pomrknutími k ničemu). Dobře ještě fungovala písničkami přecpaná první půle a krásně se koukalo na "vodovkovou" výtvarnou stylizaci (byť chvílemi docela prázdnou) ve špičkové animaci. Po zásluze žádný hit. ()

WenceslasHip 

všechny recenze uživatele

Disney hodlal přijít s něčím velkým, jelikož už je to 100 let od založení Disney Brothers Studio. Co jsme jako věrní fanoušci dostali? Nudu, plošnost, bezcharakternost, neosobnost, žádný náznak lásky a zájmu. Myslím, že kdyby se drželi původní verze aka Stardust příběh by byl mnohem lepší. Oni se však na poslední chvíli rozhodli použít AI, které vygenerovalo nejvíc random texty, postavy a zápletky. Písničky ve filmu absolutně ztrácejí význam a do teď nedokážu pochopit, co vlastně představují. Originální píseň At All Cost, použili i přes to že měla z zprvu zcela odlišný kontext a přidali ji tam, protože hold byla chytlavá, a vůbec je už nezajímalo, že celý smysl písně již nedává žádný smysl. Všechny postavy jsou naprosto nezajímavé a ploché. Hlavní hrdinka ala roztěkaná dívčina, která má sen již bohužel přestal fungovat. Radši ani nebudu zmiňovat random Easter eggy na různé Disneyovky. Největší propadák a trapas, který jsem v kině viděl. 4/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Etnická pohádka, která si zdárně odškrtává vše podstatné, aby uspokojila co nejširší skupinu diváků ale trochu zapomíná na to být originální a zábavná. Bez inovace a tvůrčích nápadů natočená pohádka, která pěkně vypadá ale není absolutně ničím zajímavá, má nudné písničky, jejichž různé obměny, posloucháme v podobných filmech už tak 15 let a příběh, který je složeninou dalších jiných filmů. Prostě klasika, která potěší opravdu jen to nejmenší publikum, kterému stačí mluvící zvířata a hezká animace. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přání mělo být tou výkladní skříní Disneyho ke sto letům výročí, paradoxně však naopak to lidi méně zaujalo. Ocenil jsem mnoho skrytých či méně skrytých referenci na předchozí produkci tohoto nejznámějšího animovaného studia, které jsem zachytil i já, ale tyjo...u tohoto animáku dospělý prostě musí trpět a z letargie jej nevytrhne takřka nic, co by ve filmu nebylo podle zajeté šablony. Animace mi přišla svým retro nádechem zajímavá, ale není to styl, který bych vyhledával, takže ani v tomhle ohledu mě tento loňský propadákový animák příliš neoslovil. A nedivím se, že jsem v tom nebyl sám. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přání možná nejvíce škodí nálepka "film ke 100. výročí studia Disney": a to jak ze strany diváckých očekávání, tak ze strany tvůrců, kteří se do filmu chtě nechtě snažili vložit stoletou historii tohoto věhlasného studia. Co se týče výtvarné stylizace, líbilo se mi prolínání 3D animace s kreslenými prvky; stejně tak chválím zobrazené lokace (lesní scény mi evokovaly filmy ze 30. až 50. let). Zatímco u některých snímků si užívám popkulturních odkazů, v případě Přání mi přišly zakomponované až moc na sílu a neumně (viz Bambi či Petr Pan) - nicméně závěrečné pokukování po Šípkové Růžence se mi líbilo. Samotný příběh nebyl sice špatný, ale neobsahoval žádnou vyloženě zapamatovatelnou a silnou scénu. Vedle toho mi místy vadilo přehnané pitvoření hlavních postav, snižující zážitek z filmu. Písně byly veskrze povedené (v CZ i EN) a na rozdíl od samotného filmu se k nim jistě ještě vrátím. Průměrné tři hvězdičky! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama